Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

LaRue - Reaching

LaRue was een christelijke muziekband uit Phoenix, Arizona, gevormd door Phillip Paul LaRue en zijn zus Natalie Marie LaRue. Phillip is geboren op 9 oktober 1981 in Butte County, Californië. Natalie is geboren op 28 december 1983 in San Clemente, Californië. Hun ouders Paul William LaRue en Carolynn Marie Nesbitt trouwden op 11 oktober 1980 in Santa Barbara County. Phillip en Natalie hebben twee jongere tweelingzussen. Natalie zong op jonge leeftijd in de kerkkoren. Op haar 11-de schreef zij samen met Phillip haar eerste nummer. Phillip was toen bedlegerig door mononucleosis (klierkoorts). Op haar 14-de tekenden Natalie en Phillip een contract bij Reunion Records. Als tieners kregen zij thuisonderwijs. Phillip speelde gitaar en Natalie zong. Phillip is later ook gaan zingen en zingt net als Natalie nog steeds. Zij gingen zelf liederen schrijven en componeren en zij traden op in lokale groepen en kerken. Zij werden gestimuleerd om een muziekcarrière te gaan maken. Bij een lokale producer maakten zij een demo-CD. Zo kwamen zij bij Reunion Records in Brentwood terecht, in 1982 opgericht door Michael Blanton en Dan Harrell, de zwager van de christelijke zangeres Amy Lee Grant (1960, NYC). Zij verhuisden van Phoenix naar Nashville, waar zij hun eerste album maakten.

In 1999 verscheen de maxisingle 'Waiting room'. In 2000 verscheen hun titelloze debuutalbum met elf originele songs; 'Reason', een geloofsbelijdenis in een poel van twijfels, 'Pisture Frame', 'Someday', geschreven voor Natalie's toekomstige echtgenoot Rob Murray en de toekomstige vrouw van Phillip, 'Fallen King', 'As She Cries', 'Waiting room', 'Always Be', 'A Day of the Week', 'Katie', 'Stars' en 'Run To You (The Piano Song)'. In 2001 verscheen hun tweede album 'Transparent', met 'Theory of Flight', 'Wake Up', 'Fly', 'Jaded', 'Fallen For You', een liefdeslied voor God, 'Near To Me', 'Brianna's Song', 'No Goodbyes', 'I Can't Sing', 'Seem To Be' en 'One White Tulip'. Op 8 oktober 2002 verscheen hun derde en laatste album 'Reaching', met 'Tonight', 'Unite', 'Everything', 'Peace To Shine', 'OK To Cry', wat over rouwen te midden van hoop gaat, 'Summertime', wat over het verlangen naar een zielsverwant gaat, 'Trinity', 'Without You', 'Lift Up', 'Reaching' en 'Angels And Peace'. Ze waren erg populair binnen de CCM-scene, de Contemporary Christian Music/Worship music/christelijke popmuziek. Ze deelden de podia met Rebecca St. James, Amy Grant, Jeffery Stephen Norman en Michael Whitaker Smith, die aan de alcohol en de drugs verslaafd was. Michael is getrouwd met Deborah Kay Davis en zij kregen samen vijf kinderen; Ryan, Whitney Katherine, Tyler Michael, Anne Elizabeth en Emily Allison. Michael is bevriend met Bono van U2 en de ex-president George Walker Bush.

In 2002 ontmoette Natalie tijdens een muziekfestival de artiest Rob Murray uit Zuid-Afrika. De band LaRue neigde naar alternatieve rock. In 2003 stopten Phillip en Natalie als muziekduo en trouwde Natalie met Rob Murray. Natalie en Rob kregen samen in 2005 de zoon Noah, in 2007 de dochter Ella, in 2011 de dochter Viola en later de dochter Adia. Voordat Natalie Rob ontmoette, wandelde zij door Stockholm en had zij het gevoel dat God haar hart verwoestte, dat God een gat in haar sneed en dat zij uiteindelijk een emotioneel wrak was. Haar vader zei tegen haar, dat zij zo ommuurd en op afstand met iedereen was. Hij leerde haar haar kwetsbaarheid aan een geweldige man te tonen. Die man werd Rob. Op 19 juni 2012 verscheen Natalie's solo-EP 'Even Now', met het schitterende 'Back To You', 'Humble Me', over: hoe ziet het eruit om lief te hebben zoals de Heer liefheeft?, 'May You Have Victory', over Gods transcendentie in dagelijkse moeilijkheden, 'Baby Boy', een slaapliedje, 'Glory', de absolute erkenning van zwakheid in het licht van Gods liefde, in het licht van Zijn transcendente ontzagwekkendheid, en 'Home', een liefdeslied voor Rob. 'Even Now' is geproduceerd door Don Chaffer van Waterdeep, een band uit Kansas City, en zijn vrouw Lori Coscia. Waterdeep huist nu in Nashville. Het lied 'Baby Boy' gaat over het transformerende proces om moeder te worden na een moeilijke bevallingservaring met Noah. Natalie had toen een bijna-dood-ervaring. Op 7 april 2009 verscheen Phillip's solo-album 'Let The Road Pave Itself' en op 13 november 2015 verscheen 'You'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
21 maart 2023


Geplaatst in de categorie: muziek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 193Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)