Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kathryn Scott - I Worship You

Jij bent geboren als Kathryn Sarah Rainey op 29 september 1974 in de Engelse badplaats Eastbourne, net als de kunstenares Marjorie Frances Bruford, de schrijfsters Angela Olive Stalker en Hilda Caroline Gregg, de schilderes/beeldhouwster/barones Elsie Marian Henderson en Lady Theresa Mary Brasier-May. Jouw vader Roy Rainey werkte in icc-studio's en jouw moeder was een singer-songwriter. Jij was de oudste van vier kinderen. Jij bent in de badplaats Portstewart in Noord-Ierland opgegroeid. De zangeres Briana Corrigan woonde van 1976 tot 1983 in Portstewart. Jij leerde als jong kind piano spelen en zingen. Jij had duidelijk veel talent. Jullie reisden elke zomer met de (radio-)evangelist/bijbelleraar/pastor Dick Saunders (Hailsham, 16 juli 1930 - 19 januari 2018) door Engeland. Jouw ouders waren lid van het Way to Life-team, toen jij ongeveer 2 jaar was en jullie naar Noord-Ierland verhuisden, naar The Birches, County Armagh, waar jouw ouders in de winters in een door hen gecreëerde opnamestudio werkten. Van mei tot september woonden jullie in een caravan, waarmee jullie door het Verenigd Koninkrijk reisden. Jouw ouders vertelden iedereen dat Jezus van hen houdt. Duizenden mensen werden christenen.

Op jouw derde jaar begon jouw eigen relatie met Christus Jezus, de verrezen Christusgeest. Net als jouw moeder ging jij liedjes schrijven. Jij dacht dat iedereen dat deed. Op jouw 9-de schreef jij een musical over het bijbelverhaal van de verloren zoon. Jouw liefde voor de schrijfkunst was ontloken. Jij ging naar de protestantse Killicomaine Junior High School aan de Upper Church Lane in Portadown, naar het christelijke Portadown College aan de Killicomaine Road en naar het rooms-katholieke Dominican College op 2 Strand Road in Portstewart. Op jouw 19-de verliet jij jouw ouderlijke huis en verhuisde jij naar Cheshire, waar jij theologie aan het Elim Bible College (nu Regent's Theological College) in Nantwich, Cheshire, studeerde, in de voormalige Willaston School aan Derwent Close. Elim Bible College is in 1925 opgericht door de evangelist George Jeffreys. Het is verbonden met de Pinksterkerk. Jouw geloof groeide en verstevigde zich, dwars door de dagen van twijfel heen. Op de universiteit ontmoette jij Alan Scott, met wie jij op 10 augustus 1996 in de St James' Church in Glasgow trouwde. Jullie waren assistent-voorgangers van de South West Glasgow Vineyard, de thuisgemeente van Alan, op 89 Dumbarton Road en 160 Observatory Road.

Jullie werkten samen met de bevriende pastors Jamie en Linda Watters. Na twee jaar gingen jullie in 1998 een eigen kerk in Noord-Ierland stichten. Dat werd de Causeway Coast Vineyard Church op 10 Hillmans Way in Coleraine. Een jaar daarvoor ben jij door Brian Doerksen begeleid. Brian is getrouwd met Joyce en samen kregen zij 5 kinderen. Na 3 jaar writers-block schreef jij de songs 'Child of God' en 'Hungry', terwijl jij daarnaast de aanbiddingsdiensten leidde. In het begin vormden jouw ouders, jouw zus Janet, jouw broer Mark, Alan en jij de hele gemeente, maar de gemeente groeide al snel. Alan en jij kregen samen twee dochters, Sophie en Emily. In 1998 verscheen het christelijke worship-verzamelalbum 'Come Now is the Time'. In 1999 verscheen het worship-verzamelalbum 'Hungry', met van jou 'Hungry (falling to my knees)', 'Child of God' en 'You are a Holy God', samen met Brian Duane. De producer was de christelijke, Canadese singer-songwriter Brian Robert Doerksen (1965, Abbotsford), jouw voormalige begeleider. In 2000 verscheen het verzamelalbum 'Surrender', in 2001 'I Love Your Presence', in 2002 'You And You Alone' en in 2003 'Lord Rule in Me'.

Op 21 mei 2004 verscheen jouw eerste solo-album 'Satisfy', een dubbelalbum, met o.a. 'Heaven Is Our Home', 'Blessed Be Your Name', 'Breathe On Me Now', 'Hungry', 'Search Me Know Me', 'At the Foot of the Cross (Ashes To Beauty)', 'Worthy is the Lamb', 'Move Me', 'Save Us', 'Rescue', 'To the Ends of the Earth' en 'Arise King of Kings'. In 2007 verscheen jouw tweede solo-album 'I Belong', met naast de titelsong o.a. 'Everything Changes', 'Thank You For The Cross', 'You Gave Your Life Away', 'How Could I Ever Say Thank You', 'Love Rescue Me', 'Grace Has Called My Name' en 'What a Friend'. In 2008 verscheen 'Live Worship At FocusFest', met o.a. 'Holy', 'Everlasting God', 'Jesus Hope Of The Nations', 'Hosanna', 'Inside Out', 'Our God Saves', 'All The People That On Earth Do Dwell' en 'There Is A Reedemer'. In 2009 vierden jullie het 10-jarig jubileum van jullie kerk. In 2010 verscheen 'We Still Believe', met naast de titelsong o.a. 'I Believe in Jesus', 'Deliverance', 'Only by Grace' (met Brian Doerksen), 'Come back Home' (met Brian), 'You're Good' en 'Let It Come'. In 2014 verscheen de EP 'Sing On The Battlefield', met naast de indrukwekkende titelsong o.a. 'Father (Generous and Kind)', 'Always Good', 'We Still Believe', 'I Will Stay', 'Sovereign Over Us' en de akoestische versie van 'Sing On The Battlefield'.

In 2020 verscheen jouw zesde solo-album 'Speak To Me', met naast de schitterende titelsong (samen met Martin Smith) o.a. 'Leap of faith', 'First Love', 'Jesus Only You', 'Rain', 'Ondivided', 'Chosen', 'Saved by Love' en 'Rise Up'. Jij zingt echt vanuit het diepste van jouw ziel, geest en hart. Jij hebt een unieke, zeer krachtige, zuivere en gouden stem, die alle harten weet te raken. Jouw open glimlach straalt pure liefde uit en jij bent tevens een geweldige prediker. Maar dan nu even wat anders. In juni 2017 hebben jullie de Causeway Coast Vineyard Church (inmiddels met zo'n 2000 kerkleden) verlaten en zijn jullie naar Californië verhuisd. In 2018 werden Alan en jij de voorgangers bij de Vineyard Anaheim Church, de moederkerk van de Vineyard-beweging. In eerste instantie gingen jullie naar Amerika voor jouw gospelzangcarrière en waren jullie niet meer van plan om met de Vineyard-beweging in zee te gaan. Dat was jullie door God ingegeven. Volgens 9 voormalige kerkleden zouden jullie het kerkbestuur hebben misleid. Deze 9 mensen hebben een rechtszaak tegen jullie aangespannen, want jullie zouden volgens hen onder valse voorwendselen de controle over de Anaheim-Church en haar activa, ter waarde van 62 miljoen dollar, hebben overgenomen. Volgens hen hebben jullie fraude gepleegd en is er inderdaad een groot geldbedrag in het geding.

Jullie aanklagers zijn o.a. de weduwe van de oprichter van de Vineyard-beweging John Wimber, Carol Wimber-Wong. John was een predikant/auteur, die in tekenen en wonderen geloofde. Verder zijn daar de voormalig pastor Lance Pittluck en de muzikant, aanbiddingspredikant en grote influencer Jeremy Riddle en zijn vrouw Katie. Zij hebben de zaak bij het Hooggerechtshof voor Orange County ingediend. Inmiddels is de Anaheim Church op 5340 E La Palma Ave. in Anaheim door deze zaak behoorlijk leeggelopen. Jullie hebben deze kerk van de Vineyard-beweging losgemaakt en jullie zijn een totaal nieuwe koers gaan varen. Er wordt jullie nu een geheime agenda en inhalig gedrag verweten, maar het maar helemaal de vraag of het jullie om die 62 miljoen dollar op de bank te doen was, want volgens mij is dat gewoon een bijkomende zaak, die niet vooraf gepland is, al kunnen die miljoenen natuurlijk wel helpen om jullie visionaire droom te verwezenlijken. Volgens mij zijn de aanklagers het meest op de centen en zijn ze niet zozeer gebelgd door de nieuwe koers van het kerkgebouw, maar vooral door het feit, dat jullie nu de beschikking hebben over al dat bij elkaar gestolen geld. De dieven hebben zichzelf in de vingers gesneden. Zij hebben zichzelf misleid door te geloven dat hun onrechtmatige zelfverrijking wel veilig zou blijven. Zij aanbidden blijkbaar meer het geld, dan God. Dat Alan en jij nu kunnen bepalen wat er met dat geld gebeurt, maakt zeer onchristelijke valsaards van hen. Kerkmensen bewegen zich vaak om de lieve vrede in allerlei rare kronkels, maar als het om een geldgeschil aankomt, zijn het regelrechte aan geld gehechte rioolratten, die anderen de keel willen doorbijten. Des te meer reden om de nieuwe koers, los van de verbeten en bloeddorstige Vineyard-fossielen, door te zetten. Jezus had geen rooie cent. Het wordt tijd dat er wat goeds met dat geld gedaan wordt, inplaats van dat zinloze oppotten door verzuurde gierigaards.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
5 april 2023


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)