Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Orakelspreuk

MACHTSVEREEUWIGING of MULTIPOLAIRE WERELD
Dit management-morbide systeem

De Chinese koers


Waarom eenvoudige managers, of hoe zij zichzelf ook (willen) noemen, met Euro-tekens in hun ogen hun ondergang tegemoet gaan. De gemiddelde manager, weet ik uit eigen ervaring, maar geenszins als manager, 'slechts' als slachtoffer van slecht managementbeleid, maalt niet om een leugen/leugentje meer of minder. Het enige dat belangrijk is, is zijn eigen portemonnee... . BEGRIPVOL, laat staan SOCIAAL, zijn geen bijvoeglijke naamwoorden die in het vocabulaire van een, laat ik zeggen de gemiddelde manager voorkomen. Hoewel hij zich bij tijd en wijle God waant, is hij, met alle respect, veel meer een boodschappenjongen die tijd bijeen harkt voor het redden van zijn eigen hachje; zijn eigen hachje als eerste, want 'meeleven met' en 'denken aan' een ander doe je pas als 'IK' en mijn, lees: zijn verlangens worden en zijn nagekomen. Deze 'ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken-figuren' verwoesten met dit 'management-morbide-systeem', deze misselijkmakende managementprocedure, verschrikkelijk veel mensen onterecht. Managers, gewone mensen net als jij en ik, (slechts) sommige met een onterecht enorme air, die hun eigen leugen als waarheid aannemen. Daar ik hierover veel heb geschreven en gepubliceerd en bovendien niet in herhaling wil vallen, laat ik het wat dit betreft hierbij.

De wereld volgens Xi Jinping, uit de Groene Amsterdammer van 17 augustus 2023. Uit het artikel 'De Chinese droom: XIVILISATION'? Als tegenstelling tot de Amerikaanse droom/de Amerikaanse koers. Er gaat 'binnenkort' een machtsvereeuwiging van de Communistische Partij als gevolg van de Amerikaanse ineenstorting van de wereldorde plaatsvinden of het tegenovergestelde zal het geval zijn en dan is er sprake van een multipolaire wereld; grootmachten/machtscentra die ongeveer even sterk zijn en/of ongeveer evenveel invloed hebben.

Xi's orakelspreuk:

HET WESTEN GAAT TENONDER, HET OOSTEN KOMT OP...!


China heeft namelijk vrijhandelsverdragen met 24 landen, is de belangrijkste lidstaat van het recent opgerichte Regional Comprehensive Economic Partnership, 'by far' de grootste vrijhandelsorganisatie van de wereld. China is eveneens voor een vrijhandelsclub van twaalf landen aan weerszijden van de Pacific.

Het verschil van interpretatie van mensenrechten tussen China en de overige landen is evident; binnen VN-vredesoperaties wil China dat de nadruk minder valt op mensenrechten. Dit is, helder en duidelijk, tegen het zere been van de overige leden. Voor de duidelijkheid: EN TERECHT...! Daarom ijvert China voor de benoeming van Chinese kandidaten op leidinggevende posten. Dat dit alleen al voor de wereldvrede mag worden voorkomen, dus noch Rusland, noch China...! Het enige dat China wil, is bestaande instituties ombuigen; hiervan volgt nu een voorbeeld dat zijn weerga niet kent. Het duidelijkst te zien in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties: deze Raad houdt zich hoe langer, hoe minder bezig met mensenrechten en hoe langer, hoe meer met de vraag wat er met mensenrechten wordt bedoeld. Het meest, vrijwel nietsontziende hieraan is dat zowel landen als Eritrea, Somalia, Soedan en Pakistan en 35 lidstaten die bij Beijing diep in het rood staan (on)bewust hun steun hebben verleend, waardoor China vorig jaar een debat over terreur tegen de OEIGOEREN in de provincie Xinjiang in de kiem heeft weten te smoren.

Voelt u of voel jij/zie jij de basis voor WO-III al aankomen?

- Nog niet?

>>>>><<<<<

Nou, hier is die basis dan: de SCO, ofwel de Shanghai Cooperation Organisation, in 2001 door China en Rusland opgericht, kan uitgroeien tot zowel een anti-Westers als anti-democratisch bolwerk van formaat...!

Samengevat en misschien voor diverse mensen, bevolkingsgroepen en landen een hels scenario, maar voor Xi Jinping dus zijn ultieme

CHINESE DROOM...!!!!

Schrijver: Annejan Kuperus
1 september 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 1 stemmen 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)