Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Wie beweert dat het christendom alleen maar slechte dingen heeft voortgebracht, staart zich blind op de kruistochten en de inquisitie, maar ziet Martin Luther King en moeder Theresa over het hoofd.

Schrijver: Theo_Dosius, 21 apr. 2009


Geplaatst in de categorie: religie

3,6 met 8 stemmen 278Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
5 mei. 2009
Sandee, u wist heel goed dat de inquisitie en de kruistochten in mijn bewering model stonden (pars pro toto) voor al het negatieve dat het christendom heeft voortgebracht, en Martin Luther King en moeder Theresa voor al het positieve waartoe het christendom mensen heeft geïnspireerd. Desondanks heeft u willens en wetens gepretendeerd alsof men daaruit af zou mogen leiden dat er - Jezus incluis - maar drie mensen zouden zijn geweest die de mensheid op basis van het christendom iets goeds hebben gebracht. Dat noem ik een malafide manier van redeneren. Wellicht zou u het boek "Argumentatie: redeneren-argumenteren-debatteren" van C.Keers er eens op na moeten slaan. Daarin worden allerlei typen schijnargumenten systematisch behandeld.
U bent er alleen maar op uit het christendom en andere religies op alle mogelijke manieren onderuit te schoffelen. U bent vervuld van wrok, waarschijnlijk omdat u vroeger op een uiterst negatieve manier met het geloof in aanraking bent gekomen. Ik denk dat u er daarom goed aan zou doen om eerst eens uw eigen frustraties onder ogen te zien voordat u met modder naar anderen gooit. Uw opmerkingen over het CDA en SP zijn immers alleen maar afleidingsmanoeuvres om één ding te verbergen, nl. dat het christendom veel mensen wel degelijk in positieve zin kan inspireren. Denk daar maar eens goed over na.
Naam:
A. Sandee
Datum:
2 mei. 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Quote: Om nog eens op mijn centrale punt terug te komen: elke leer en elk geloof kan worden misbruikt.... omgekeerde redenatie en tevens reden te meer om beiden dan ook maar af te zweren.
Ik had overigens liever gehad dat U op het punt van het geweten had gereageerd. Ten aanzien van de SP zwetst U namelijk behoorlijk uit uw nek. Een organisatie kan namelijk niet zonder geweten en alleen slimme partijen weten daar hun voordeel mee te doen. En daar hoort het CDA zeer zeker niet bij. Die hebben een eigengecreëerde fantasiegod als hun geweten zodat ze hun verantwoordelijkheden lekker buiten zichzelf kunt plaatsen.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
1 mei. 2009
Binnen geen enkele partij wordt het erg gewaardeerd als je een koers volgt die afwijkt van de officiële partijlijn. Als lid van de SP kunt u daar vast over meepraten.
Kijk voor de aardigheid ook maar eens naar de manier waarop binnen de PvdA met dissidenten in eigen kring wordt omgegaan.
Het CDA is wat dat betreft niet beter, maar ook niet slechter dan de rest.

Om nog eens op mijn centrale punt terug te komen: elke leer en elk geloof kan worden misbruikt. Dat heeft echt niets met de inhoud te maken. Ook de ideologie van de SP kan in beginsel worden misbruikt. Maak u maar geen illusies. Overigens sta ik wel sympathiek tegenover de SP.
Naam:
A. Sandee
Datum:
30 apr. 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Je kunt lid zijn van een partij zonder mee te marcheren. Geweten heet dat. Dat zoiets bij het CDA ongehoord is onder de noemer onzindelijke loyaliteit, is bekend.
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
29 apr. 2009
Het enige waar het hier om draait is de nuchtere constatering dat elk geloof en elke ideologie door menselijke zwakheden en eigenbelang kan worden misbruikt. Dat zegt op zichzelf nog niets over de inhoud of integriteit van die overtuiging. Dat u uzelf tot geen enkele stroming rekent doet er in dit verband niet toe.

Overigens bent u lid van de SP, de Socialistische Partij. Hoe kunt u dan beweren dat u op geen enkel -isme meemarcheert, zoals u het uitdrukt?
Naam:
A. Sandee
Datum:
29 apr. 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Wat is beter: 1 kwaaie onder alleen maar goeden of 1 goede in een nest vol kwaaien? Slechte dingen hoeven niet persé op kruistochten en inquisitie uit te draaien, - een kwestie van beter bewerend definiëren!
Bovendien hijst uwe heiligheid mij wederom in de laarzen van een -isme, terwijl ik u bij andere gelegenheden duidelijk heb uitgelegd dat ik op geen enkel -isme meemarcheer. Dat dient wel begrepen te worden, natuurlijk! Wie horen wil.....
Naam:
A. Sandee
Datum:
28 apr. 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Er zijn wel meer reacties maar als de toon een beetje al te tegen het christelijk-fundamelisme is wordt het hier al geweigerd. Dat zal het lot van deze reactie ook wel weer zijn. Huilen met de wolven in het bos? Wiens brood men eet....????
Naam:
Theo_Dosius
Datum:
25 apr. 2009
Ik vraag me af waarom u willens en wetens over het hoofd ziet dat in mijn bewering de kruistochten en de inquisitie model staan voor al het negatieve dat het christendom heeft voortgebracht, en Martin Luther King en moeder Theresa voor al het positieve, waartoe het christendom mensen heeft geïnspireerd. Dat door menselijke zwakheden een op zichzelf zuivere godsdienst kan worden misbruikt, moge duidelijk zijn. Dat geldt echter ook voor politieke stromingen zoals het communisme, waar u mee sympathiseert. Er waren geen grotere slagers dan Stalin en Mao. Toch waren het allebei overtuigde communisten. Betekent dat nu dat de ideologie van het communisme daarom tot op het bot verrot is? Ik dacht het niet. Het is daarom ook niet terecht van u om een geloof of een ideologie fanatiek af te wijzen omdat mensen het vaak hebben misbruikt om anderen te overheersen. U dient die twee wel uit elkaar te houden. Anders heeft een gedachtenwisseling met u geen enkele zin.
Naam:
A. Sandee
Datum:
23 apr. 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Jezus meegerekend zijn het dan slechts drie personen tegenover duizenden brandstapels en honderden concentratiekampen van iedereen die er vanaf het begin tot en met Guantanamo net iets anders over dacht. Fraaie bezwering, maar geen zindelijke bewering.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)