Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Nu binnen het CDA stemmen opgaan om een coalitie met de PVV te overwegen, wordt het de hoogste tijd om naar Belgisch voorbeeld een cordon sanitaire te leggen rondom de PVV en de partij van Rita Verdonk. Dat cordon sanitaire zou niet alleen moeten gelden in de Tweede Kamer, maar ook in de Provinciale Staten en de Gemeenteraden.

Schrijver: Theo_Dosius, 28 april 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

2.8 met 11 stemmen 211Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
29 april 2009
Ik ben niet bepaald een liefhebber van het CDA. Voor mijn gevoel heeft de politiek van het CDA niets te maken met het christendom zoals het oorspronkelijk is bedoeld! Dat sommige CDA-prominenten nu al openlijk flirten met de PVV vind ik walgelijk.

Er zijn m.i. twee manieren om de PVV en de partij van Verdonk te bestrijden:
1. Een cordon sanitaire rondom die partijen leggen. Dat heeft in België voortreffelijk gewerkt.
2. Hen toelaten tot het volgende kabinet. Het land wordt dan een jaar lang onbestuurbaar. Al gauw krijgt iedereen genoeg van het rabiaat-rechtse opportunisme van deze partijen. Bij de daarop volgende verkiezingen blijft er weinig meer van over.

Ik denk dat de eerste optie de beste is van de twee. We hoeven het land toch niet een jaar lang onbestuurbaar te laten ronddobberen om de aantrekkingskracht van Verdonk en het PVV te laten verdwijnen? Over een tijdje staat er immers opnieuw een demagoog op die de onderbuikgevoelens van veel Nederlanders vertolkt en weet uit te buiten. Hoe kunnen we deze partijen effectief bestrijden? Ik denk dat een cordon sanitaire de beste optie is.
Op www.blokwatch.be/content/view/470/51/l ang,nl/ vond ik een goed artikel hierover.
Naam:
Joop
Datum:
28 april 2009
Cordon sanitair om het CDA zult u bedoelen. Tempelreiniging! Het CDA wast immers de voeten van de duivels Wilders en Verdonk. Of heb ik de Bijbel niet begrepen?
Naam:
Fred
Datum:
28 april 2009
Ik denk dat Wilders daar geen (grote) boodschap aan heeft. Rita, daarentegen, is m.i. uitgeblust.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)