Inloggen
voeg je bewering toe

tabblad: beweringen

< vorige | alles | volgende >

bewering (nr. 3401):

Ik zal ergens en altijd "de onaantastbare, onbereikbare Petra Hermans" worden en blijken te zijn.
Een persoon, een werk, een leven die door geen mens, geen man of vrouw zijn te evenaren.

Schrijver: Petra Hermans, 23 mei. 2014


Geplaatst in de categorie: individu

2,0 met 4 stemmen 147Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:Wilma de Bruïne
Datum:26 mei. 2014
Bericht:Koert, dit is inderdaad wat jij denkt en niet wat een ander denkt. Maar je moet toch wel heel wanhopig zijn dat je zo mijn commentaren volgt. Hahahahaha is geen wanhopigheid maar een teken van zich vrolijk maken om. Maar zeg eens, heb jij misschien een semantische dementie, heb je moeite met de gevoelswaarde van woorden...

Naam:Koert Karlson
Datum:25 mei. 2014
Bericht:Niks te ver, Wilma. Wonderlijk dat jij, die in lichte wanhoop, regelmatig 'hahaha' achter haar commentaren plakt, zich nu plots inzet om vaagheden van anderen toe te lichten. Deze rubriek kan beter de titel Wanhoop en Mist gaan dragen. Uiteraard is dit slechts mijn mening.

Naam:Petra Hermans
Datum:25 mei. 2014
Emailadres:worldpoet546live.nl
Bericht:Goed. Dan ben ik onfeilbaar.
Ik leerde en weet als geen ander op een hoog koord
te balanceren, met de drukte onder me.
Met de tijd achter en voor me zal ik dáár staan
in windstilte. Iemand moet het doen.
Eén is genoeg... meer dan voldoende!

Naam:Wilma de Bruïne
Datum:24 mei. 2014
Bericht:Jullie zoeken het veel te ver. Petra heeft haar bewering geplaatst onder het kopje "individu", dat hoort jullie uitgangspunt te zijn. Jullie zijn ook individuen en door geen mens te evenaren.Is dit toch heel erg mooi, ja of ja? Zij realiseert zich hier iets... en nu jullie nog, dit wordt jullie in de schoot geworpen, hahahahaha.

Naam:Koert Karlson
Datum:24 mei. 2014
Bericht:Of het 'knap' is zo 'eerlijk en onbevooroordeeld' naar jezelf te kijken, kan ik lastig inschatten. Simpel omdat de woordenreeks van Petra weer uiterst brokkelig en vaag op mij overkomt. In de opeenstapeling van woorden kan iedere lezer wel 'iets' zien. Hoewel ik daar niet zeker van ben. Maar een bewering is het zeker niet. Meer een gevoelsuiting voor de gedichtenpagina.

Zeker niet geschikt voor deze rubriek, is mijn strikt persoonlijke mening. Overigens sluit ik niet uit dat door de hoeveelheid plaatsingen, er inflatie voor lezers optreedt. 'Daar heb je haar weer', is dan de reactie. Jammer, ik gun haar dat helemaal niet. Petra heeft daarbij in ieder geval niet de neiging om kritische reacties te laten verwijderen. Nu ja, wellicht wel de neiging. Maar zij doet dat niet. In die zin toont zij enige stevigheid, die ik elders bij tegenspel node mis.

Naam:Petra Hermans
Datum:24 mei. 2014
Emailadres:worldpoet546live.nl
Bericht:In de geest ben ik waarlijk vrij.

Naam:uw toegenegen dorpsidioot
Datum:24 mei. 2014
Bericht:Eenzaam, ik krijg daar geen hoogte van. Maar ja, kennelijk bivakkeer jij er gaarne.

Naam:Joanan Rutgers
Datum:24 mei. 2014
Bericht:Mooi gebruld, leeuwin! Je onaantastbaarheid en onbereikbaarheid onderstreept ook je immense eenzaamheid, weet ik. Je zware levensweg is inderdaad niet te evenaren, want uniek, maar weet wel, dat vele anderen op hun manier dezelfde diepe lijdensweg hebben doorstaan.
Je raadt niemand aan om jouw levensweg te gaan, want die was uitermate zwaar, dat siert je. Toch moet ik je uit de droom helpen, want ook al houdt je het niet voor mogelijk, er zullen wel degelijk mensen zijn en komen, die jouw levenswandel niet alleen evenaren, maar zelfs overstijgen! Daarmee daal je af in nog meer heilzame nederigheid!...

Naam:Wilma de Bruïne
Datum:23 mei. 2014
Bericht:Dit is een mooie omschrijving van wat "individu" voor een ieder kan betekenen. Elke lezer kan dit zo op zichzelf betrekken. Het is knap om zo eerlijk en onbevooroordeeld naar jezelf te kijken.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)