Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen
Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
24 jun. 2015
Wat laten jullie mij lachen.
Joanan, het feit dat je mij aanziet voor Wilma Flintstone kan er op duiden dat je Capgras hebt, ja heb je dit? Jij en Joop gebruiken de autoriteitsdrogreden: wat in Wikipedia staat en wat de arts zegt is per definitie waar. En jij, Joanan gebruikt het argumentum ad hominem, zoals je dat gewoonlijk pleegt te doen om je onzekerheid te maskeren. Je hebt in eerdere reacties al eens iemand uitgemaakt voor schizofreen en zelfs voor dement. Deze manier van reageren is van jou bekend.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 jun. 2015
Ik ben jou niet, Wilma Flintstone, al zou ik nu wel kunnen denken dat je aan het Capgras-syndroom lijdt. Mens, er bestaan duizenden syndromen, van die wetenschap worden we echt niet veel wijzer. Joop's reactie is juist, want dit schijnt verwant te zijn aan schizofrenie, maar is niet bewezen als vaststaand neveneffect van de vele schizofrenie-vormen.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
24 jun. 2015
Ja het is natuurlijk wel de bedoeling dat je op zo'n bewering reageert.
Joop, ga in jouw geval nog maar een poos door met lezen. Van vooroordelen is geen sprake. De verschillende vormen van Capgras hebben niets te maken met het uniek zijn van de mens, maar met de verschillende uitingsvormen van dit syndroom waaraan die ene mens lijdt. Met andere woorden, elke mens die aan dit syndroom lijdt kan aan elke uitingsvorm van deze ziekte lijden. Dit syndroom is een identificatie-stoornis en kan zelfs zover gaan dat de mens die hieraan lijdt denkt dat hij jou in eigen persoon is. Dit kan voor jou hele nare gevolgen hebben en ook voor verwarring zorgen bij mensen die jou kennen maar ook bij diegenen die jou niet kennen. Hierdoor kan er een heel vervelende situatie ontstaan rond de persoonsverwisseling die hierdoor ontstaat.
Naam:
Joop
Datum:
23 jun. 2015
Het artikel op de wikipedia heb ik zorgvuldig gelezen, en ik begrijp niet waar jij deze conclusies op baseert.
Het lijk me ook onverstandig om dergelijke typeringen op mensen met een aandoening los te laten, voor je het weet ontstaan er allerlei vooroordelen.
Ik heb er een keer met een specialist van het AMC over gesproken n.a.v. schizofrenie in de familie. Deze specialist vertelde mij dat schizofrenie zich op verschillende manieren kan uiten, omdat ieder mens uniek is, net zoals dat het geval is bij mensen zonder een aandoening.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
23 jun. 2015
Joanan, het is te wensen dat jij deze mensen nooit zult tegen komen. Jouw herkenning van deze personen is, gezien jouw reactie, nihil. Jij laat je gemakkelijk om de tuin leiden. Weet je zeker dat je goed bent geïnformeerd, of ben je, zoals gewoonlijk weer de bet-weter.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 jun. 2015
Integendeel, Wilma, want juist de mensen, die aan dit treurige syndroom lijden, zijn hoogst sociaal, en energiegevend. Ik snap dan ook niet waar je ongefundeerde mening vandaan komt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)