Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Vluchten kan niet meer

De mensheid in zijn bestaan op aarde is aan een ernstige herziening toe voor wat betreft het zelf bedachte economische systeem en alle normen en waarden die daarmee gepaard gaan. Medemenselijkheid maakt plaats voor angst en egoïsme. Als we het tij niet keren, zakken we allemaal nog dieper in de modder weg. Vluchten kan dan voor niemand meer. Ik zou niet weten waar naar toe.

--- --- ---

Volgende week besluit de Europese Commissie over een akkoord met Turkije over vluchtelingen. Vluchtelingen worden daarin gereduceerd tot handelswaar: voor elke Syrische bootvluchteling die Griekenland terugstuurt naar Turkije, neemt de Europese Unie een Syriër terug. Europa neemt dus alleen vluchtelingen op als eerst iemand anders zijn of haar leven waagt op zee. Als dit akkoord doorgaat, maakt Europa een begin met het afbreken van het zorgvuldig opgebouwde bouwwerk van vluchtelingenbescherming wereldwijd. Zo ver mag het niet komen. Teken de petitie - zie link - en roep premier Rutte op Europa te behoeden voor een historische vergissing.

Bron foto: www.nrc.nl


Zie ook: http://bit.ly/24WJbHN

Schrijver: Gabriëla Mommers, 14 maart 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 17 stemmen 488Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
21 maart 2016
Het idee dat vluchtelingen hier zouden komen om te profiteren van uitkeringen en niet bereid zouden zijn er voor te werken is een rare kronkel van dubieuze komaf. Het idee dat 'ze' 'onze banen' zouden afnemen is al even ongegrond. Het lijkt mij dat als er meer mensen komen in een land er dan ook meer werk nodig is. Vluchtelingen zijn toch ook gewoon bakkers, tandartsen, leraren, schrijvers, ondernemers of buschauffeurs? Het is m.i. een historisch gegroeide denkfout of aanname om op zo'n buitenaardse manier tegen vluchtelingen aan te kijken. Onze grootste denkfout (en arrogantie) is dat we ons niet kunnen voorstellen dat wij in hun positie zouden kunnen terechtkomen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 maart 2016
De niet-Syrische vluchtelingen gedragen zich anders wel als handelswaar door massaal op onze stoepen te gaan staan en gelijke rijkdom te claimen. Er zit heel veel kaf onder het koren. Die deal met Turkije is maar een verwarrende afleidingsmanoeuvre, maak je niet druk. Die Turken zitten op zich al veel te veel in het nauw. Zes miljard, de schijnheilige boeven! De eerlijke mensen zullen winnen. De nationalisten vieren hoogtij bij deze massale instroom van vreemde mensen en deels hebben ze echt gelijk, want er stroomt ook veel tuig naar binnen, waar we al genoeg van hebben. Aan de andere kant overdrijven ze hun xenofobische hardnekkigheid en zijn vele asielzoekers vaak waardevoller dan vele suffe, klagende, haatdragende inboorlingen. Toch baart de kans op integratie en werk voor de nieuwelingen mij wel zorgen. Ze worden vaak met mooie praatjes zoet gehouden, terwijl ze in feite in toegewezen huurflatjes verkommeren en vereenzamen, omdat de aansluiting met de autochtone bevolking mislukt. Echte oorlogsslachtoffers behoren met veel liefde te worden opgevangen, maar al die profiteurs, aasgieren en parasieten, die met hen meeliften, moeten zo snel mogelijk weggestuurd worden, omdat die irritante en vaak criminele sufferds het al zo zwaar belaste schip Europa tot zinken brengen.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
15 maart 2016
Ik sta achter de insteek van Merkel. Sinds haar uitspraak 'Wir schaffen das' heb ik een enorme bewondering voor haar wijsheid. De opkomst van alle anti-immigranten/anti-mensen partijen vind ik een bijzonder trieste en gevaarlijke ontwikkeling. Blijkbaar heeft Europa nog niet geleerd van de geschiedenis. Ik sta 100% achter de actie van Amnesty International om de Europese mensendeal met Turkije terug te draaien. Mensen zijn geen handelswaar.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 maart 2016
Hoezo angst en egoïsme? Eerder waakzaamheid en bestuurlijkheid. Als Wilders premier zou worden en als een soort Assad tekeer zou gaan, waardoor Nederland door een burgeroorlog onveilig en onleefbaar zou worden. Als dan miljoenen Nederlanders naar een Syrië van voor de oorlog zouden trekken, dan zouden de Syriërs dat ook niet kunnen verhapstukken en ook adequate maatregelingen bedenken om de toestroom te dichten. Dat is mens-eigen. Dan zouden ze ook met Turkije onderhandelen. Chaos bestrijd je soms met extra chaos.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)