Inloggen
voeg je column toe

Columns

Met voetbal heb ik niks.

Met voetbal heb ik niks, de sport niet en de mensen niet, er gaat wel zo vreselijk veel geld in om, niet te denken aan het onderhoud van de stadions, het maaien van gras het kopen van spelers, alsof het een pakje kaakjes betreft. Nee, met voetbal heb ik niks, de lol is er in de loop der jaren vanaf gegaan, als je de vechtpartijen ziet en de spuug sessies tussen de heren voetballers, heeft wat ze uitvoeren voor een massa publiek weinig of niks meer met sport te maken…nee, met voetbal heb ik niks.

De enorme grote stadions die worden neergezet om alle mensen te kunnen huisvesten, gedurende zo’n sportief spelletje wat je eerder onsportief kunt noemen, want als er een club verliest dan verliest de gemeenschap ook. Niet alleen in het stadion, maar ook daarbuiten en ver daarbuiten. Met voetbal heb ik niks, met alle vechtpartijen daarbuiten en het vandalisme wat gepleegd moet worden, heb ik niks. Regelrechte oorlogen spelen zich voor een zogenaamde wedstrijd af en het slagveld wordt alleen maar groter na een gespeelde wedstrijd.

Nee met voetbal heb ik niks. Met alle politie die op de been is om pogingen te doen de boel recht te laten lopen, de mensen in het gareel te houden, elkaar niet de hersens in te slaan, en alle machten die dan op de been zijn, moeten vaak het vege lijf redden…nee met voetbal heb ik niks, met het draaiboek wat eraan vast zit om te kijken hoe zo strak mogelijk een dag met b.v. toernooien kan worden vol gemaakt zonder bloedvergieten zonder het slagveld wat erna zich op de eerste hulp bevindt om wonden te laten verzorgen, of anderszins. Nee met voetbal en de commercie eromheen heb ik niks, hoewel dat ooit anders was. Het spel is me gaan tegenstaan domweg omdat het niks meer met sport te maken heeft.

Maar hoe anders kan het gaan, hoe anders was het toen ik eventjes naar buiten keek, een paar jongetjes van een jaar of tien, speelden voetbal op het grasveld voor de deur, als doelpalen lagen er een tas aan de ene kant, een jas aan de andere kant en er werd gevoetbald, jawel, zonder geld, zonder vloeken, zonder spugen zonder gegil, er werd voetbal gespeeld zoals ik het heel erg lang geleden nog wel eens een keertje zag op de t.v. heel lang geleden…geen € kwam er aan te pas, geen stadion, geen draaiboek, geen ME en geen politie, sterker nog, het nieuws hebben die knapen niet eens gehaald maar ze hebben me wel stil laten staan bij het feit, dat ik nu ineens weet waarom ik niet meer van voetbal hou, want bij het kijken stond ik te lachen en dat is me bij de betaalde sport nooit meer overkomen.

Want: met voetbal heb ik niks. ( Meer)

Schrijver: An Terlouw, 12 juni 2010


Geplaatst in de categorie: sport

2.0 met 1 stemmen 81Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)