Inloggen
voeg je column toe

Columns

Verandering is beweging

Laten we nuchter zijn en constateren dat de PvdA al lang niet meer de arbeiders vertegenwoordigt omdat de arbeiders van deze tijd geheel andere belangen hebben dan het traditioneel socialistische streven van weleer. Toen knokten de arbeiders samen voor verbetering van hun arbeidsomstandigheden. Er was solidariteit onder de arbeiders, tegenwoordig is iedere werknemer op zijn eigen voordeel uit.

Het CDA is haar ware christelijke waarden en normen totaal kwijt geraakt omdat zij hoofdzakelijk een appel doen op mensen die voornamelijk aan zichzelf denken en pas op de laatste plaats aan hun naaste.

Het mooie van het liberale in de VVD heeft plaatsgemaakt voor het in stand houden van het welvarende en aangename leven van mensen die veel geld hebben en die dat natuurlijk graag zo willen houden.

Het is ons, het volk, al lang duidelijk, maar de politici beseffen de grote veranderingen nog steeds niet. Zij zitten in een nieuw gebouw met een verouderd systeem en zoals gewoonlijk zijn degenen die in de gevestigde orde zitten, zelf niet in staat het systeem te veranderen. De politiek heeft dus zijn tijd gehad en het democratische stelsel is, net als het financiële systeem, door zijn knieën gezakt. We hebben met z`n allen duidelijk laten zien dat het vorige kabinet absoluut niet gewaardeerd werd en wij, het volk, vraagt om krachtige bestuurders, geen gladde praatjesmakers die Belgische chocola van woorden en begrippen maken.

Daarom stel ik voor dat bestuurders die het land willen regeren en daartoe de kwalificaties bezitten, zich kandidaat stellen. Hun CV zetten ze op een internetsite zodat we allemaal kunnen zien, èn controleren, wat ze waard zijn. Iedereen kan lezen waar die bestuurders goed in zijn. Daar brengen we dan onze stem op uit en als ze laten zien dat ze goed zijn, mogen ze gerust langer dan vier jaar blijven wat mij betreft. Krijgen we eindelijk wat meer consistentie in het bestuur. Nu gebeurt het dat het ene kabinet naar links stuurt, maar het daarop volgende kabinet wil naar rechts. Denk bijvoorbeeld aan de marktwerking in de zorg. Het gevolg daarvan is slechts bestuurlijke chaos, omdat de grote massa nu eenmaal langzaam van koers verandert. Het kost veel tijd om nieuwe procedures te implementeren.

De door het volk aangestelde regeerders worden gecontroleerd door de beide kamers. Die rapporteren hun bevindingen publiekelijk op internet. Blijkt een bestuurder zo`n gladde prater te zijn, dan kunnen we hem met z`n allen wegstemmen. Zijn wij niet tevreden over de een of andere kamerdienaar, dan sturen wij hem of haar gewoon weer weg. Iedereen kan op internet hun resultaten controleren en dus meedenken en suggesties doen.
Op deze simpele manier komen we snel en gemakkelijk van het politieke gekonkel en bureaucratische gedoe af dat nu het land bestuurlijk verlamt omdat ook politici hun eigenbelang dienen. Hun woorden zijn niet in lijn met hun intenties en dat voelen we allemaal en daarom willen wij, het volk, een ander en doorzichtig systeem.

We hebben bestuurders nodig die zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen! Mensen die oprecht het landsbelang willen dienen en daarmee voor iedereen in dit land een goed leven en prettige levensomstandigheden scheppen.

Schrijver: Hans de Heij, 19 juni 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 3 stemmen 103Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)