Inloggen
voeg je column toe

Columns

Warme dingen

Een mens mag fouten maken, zoveel als hij of zij dat zelf wil, een mens mag blunderen, soms tot groot ongenoegen, maar het mag. En wanneer we erachter komen dat de radiator lek is, dan is dat typisch zo’n actie die eigenlijk alleen maar hoeft te worden toegewezen aan de man, er van uitgaand dat die er ook is. Het liefste heb je dan een nieuwe eventjes voor de kou losbarst en tja dat is dan vanzelf in de herfst, en in een enkel geval de winter, maar iedereen weet, dat de winter lang was dit jaar en dus waren we blij dat het warmte probleem bijtijds was opgelost.

Dachten we.

Als gezegd, liet ik het aan de mannelijke kant over om een nieuwe radiator te gaan kopen, een schoonzoon bereid gevonden het ding aan te komen sluiten, want ja als je een nieuwe radiator hebt staan, dan is dat ding er niet voor niks, dat is een typisch apparaat wat er moet zijn en een functie heeft.

Wanneer we een paar weken verder zijn, komt de zogenaamde warmte opnemer langs om de verwarmingsbuisjes die op de oude zaten en die er dus afgehaald waren, op de nieuwe radiator te zetten, en tja, dat ging dus niet, de mooie nieuwe radiator had geen oplossing om die dingen te bevestigen en nou zeg ik dat zo, omdat men ons dat ook zo meedeelde maar ik begrijp geen bal van die dingen, alleen dat wanneer je aan de knop draait er warmte uitkomt en dat is het dan zo’n beetje.

We snappen in elk geval dat deze mooie radiator, die ook nog eens heerlijk warm is, geen goede oplossing is en omdat goede raad duur is, moeten we de beslissing nemen om naar een andere te kijken. Nou ben ik ervan overtuigd geweest, dat de mannelijke helft van dit stel de moeite had genomen om in de winkel waar die prachtige radiator vandaan kwam te vertellen van de fout, maar dat blijkt de mannelijke helft van dit stel dus niet te hebben gedaan.

En we zitten dus met een extra radiator, in deze lastige tijden niet iets om blij van te worden. Want de nieuwe radiator is inmiddels ook aangeschaft en tja, er staat dus voor veel geld een paar van die warmte gevallen in ons huis, waarvan er in elk geval een is die totaal overbodig is, mooi tja dat is tie wel, maar nutteloos omdat ie moest worden omgeruild, vanwege die verdampingsbuisjes weet u nog wel?

Wanneer ik op maandag bel met het bedrijf en de eigenaar aan de lijn krijg ( rare opmerking eigenlijk want iedereen belt tegenwoordig draadloos) en ik hem mijn debacle voorleg, dan snapt hij meteen waar de schoen wringt en waar ik niet op gerekend had, dat zegt deze man: brengt u hem maar gewoon terug, dan wordt ie gecrediteerd.

En spontaan vertel ik hem, dat ik hem opgeef voor de warme douche die in een bepaald programma wordt uitgereikt als mensen iets goeds doen voor een ander. Want zeg nou zelf, waar kom je dit soort leuke dingen nog tegen in deze moeilijke dure tijd? Een duur foutje, maar iedereen snapt, dat we voortaan met zijn tweetjes zijn als dit soort dingen gedaan moeten worden?

Schrijver: An Terlouw, 26 juli 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 113Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)