Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kinderwens

Een mens beseft pas wat ie heeft, als hij ’t kwijt is, we nemen alles als vanzelfsprekend aan, kijk nu maar alleen naar de leeftijden, je jeugd is vanzelfsprekend, wenst dat je ouder wordt maar hebt niet in de gaten, dat de jaren met een bloedgang voorbij vliegen. Voor je ’t weet, is de jeugd overgegaan in de pubertijd, overlopend naar jong volwassen, in een handomdraai.

Volwassen worden de meeste mensen nooit, er zal in iedereen altijd iets van een kind achterblijven in welke positie je ook zit. Kijk maar naar volwassen mannen, die aan treintjes zitten en er uren over doen om die dingen op het goede spoor te zetten. Kijk naar de volwassen vrouwen, die maar wat graag met poppen spelen, of ze nou 2 jaar zijn 22 jaar of 62 ik noem maar een leeftijd.

In ieder van ons blijft een stukje kind achter, gelukkig zou je denken, en dat is ook zo.. dat is ook goed, want als we allemaal volwassen worden en alleen maar grote mensen dingen op ons netvlies zouden hebben dan pas zou het een saaien boel worden, en daar komt nog bij dat de meeste ouderen onder ons, bij lange na niet met het speelgoed van heden ten dagen hebben gespeeld, vooropgesteld dat dit ooit in de winkels heeft gelegen en dus is het op zich helemaal niet zo vreemd dat volwassen mannen nu met treintjes en auto’s spelen en dat vrouwen nu met poppen aan de gang gaan, wat ook niet wil zeggen dat dit niet andersom kan, want die mogelijkheid is er natuurlijk ook, mannen die met poppen spelen en vrouwen: juist ja met treintjes en auto’s. in iedereen blijft wel een stukje kind achter, dat is tenminste ook wel te hopen, je moet het niet te ver doordrijven, maar in alle redelijkheid, is het best grappig om b.v. te zien, hoe op een poppenmarkt vrouwen die allang hun vruchtbare periode achter de rug hebben in hun armholte een babypop dragen, niet van echt te onderscheiden, het is een bijzonder gezicht en in een eerste opslag denk je nog met een echte baby te maken, want poppen van nu zijn niet meer de poppen die werden verkocht in de jaren ’60 of zoiets…

Afijn, poppen die als ze een geluid zouden geven, warempel nog in aanmerking komen voor kinderbijslag, want dat is natuurlijk ook een mooi iets, je hebt een wens, een kinderwens zeg maar en dat wordt gepromoot op een dusdanige wijze dat wanneer je in de gezegende omstandigheid bent zo’n smurfje op de wereld te zetten de overheid ervoor zorgt dat je een bedrag krijgt wat je spenderen mag aan die kleine, en naar gelang het kind opgroeit, groeit ook het bedrag mee, een mooie uitvinding toch? Het wordt de mens makkelijk gemaakt, of dan toch iets makkelijker om te beslissen om de kinderwens uit te voeren in werkelijke daad.

Maar als je het rustiger wilt hebben, als je kiest voor stilte als je kiest voor geen gedoe tja, dan is er toch die optie 2, en dat is een prachtige (oké niet al te goedkoop) babypop aan te schaffen, niet van echt te onderscheiden, je kunt er overal mee heen het blijft klein, en groeit dus niet uit de kleding, je hebt er geen oppas bij nodig, en als je er geen zin in hebt, leg je het in bed en hebt er verder geen omkijken naar.

Het heeft 1 nadeel: je krijgt natuurlijk ook geen kinderbijslag, maar ach: die staat toch ook al op de tocht!

Schrijver: An Terlouw, 8 aug. 2010


Geplaatst in de categorie: kinderen

3,5 met 6 stemmen 347Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
wauters kristine
Datum:
16 aug. 2010
Email:
stovelotion1live.nl
Goed en erg leuk.
Zolang het kind in me leeft... zit alles snor.
Naam:
Credence Clearwater Revival
Datum:
9 aug. 2010
Niet alle volwassen mannen spelen met treintjes, niet alle volwassen vrouwen spelen met poppen. Daarom geen komma's achter hen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)