Inloggen
voeg je column toe

Columns

Aromatisch (2)

Dan is dan weer dat moment dat het goed voelt om in de pen te kruipen en het volledig op de automatische piloot te gooien. Kaarsje staat weer. Geluid van de plensregen op de achtergrond. Een kop thee in de maak en gewoon lekker schrijven.

Vandaag had ik op mijn werk een interessant gesprek met enkele collega's. Het ging, onder andere, over het opvoeden van je kinderen. Of het nou wel zo verstandig is om je kinderen te voorzien van alle leuke gadgets, de mooiste kleren, de vetste spelletjes en al dat soort ongein. Yup, mag je je kinderen verwennen?
De meningen waren verspreid. De een vond uiteraard van niet. Reden: "ik ben vroeger ook niet verwend en nu heb ik er alleen maar profijt van. Ik kan geld nu veel beter waarderen". De ander wist te vertellen dat het kan, mits het kind ook de juiste mentaliteit meekrijgt. Iets in de sfeer van: 'Hard werken voor je beloning'. Niets krijg je zomaar".

Dit gesprek maakte bij mij wel aardig wat jeugdsentiment los. Ik ben namelijk verre van verwend. Ik weet me namelijk nog van jaren geleden te herinneren, dat ik vaak genoeg moest toekijken dat enkele klasgenoten van mij de mooiste en nieuwste Nike's hadden. Of anders was het wel een nieuw trainingspak van Umbro (de toenmalige sponsor van Ajax). Yup, ik kon alleen maar fantaseren dat ik dat ook had. Krijgen zou ik het toch niet. En als ik dan al iets kreeg, was het net dat ene dat minder hip was, of al uit 'de mode' geraakt was. Yup, dat ware zware tijden.

Nu de dag ben ik eigenlijk wel blij dat ik niet altijd het nieuwste van het nieuwste had. Het heeft gemaakt dat ik niet zo oppervlakkig ben en nu toch wat meer voor de essentie ga. Uiteraard verwen ik mezelf wel eens met iets flashy, maar dat is omdat het kan én omdat het gelukkig maakt. Ik heb er naar uit gekeken. Het als doel vast gesteld en er naartoe gestreefd. Yup, het maakt zeer zeker happy. Dat ene mooie horloge. Een ware statement voor mezelf. Ik heb er voor gewerkt en ik voel me er goed bij. Die mooie telefoon. Yes, mijn verdienste. Inderdaad, ik heb het verdiend. En dat is de mentaliteit die ik mijn kinderen mee zal geven. "Je hebt het verdient. Niet omdat je braaf naar mij hebt geluisterd, maar omdat dat de verdienste is voor het streven naar en het bereiken van je doel". uiteraard zijn ze hier dan ook iets ouder he. Ik zeg het maar even ;)

Het loont trouwens om jezelf goed te belonen. Maar hoe doe je dat, op een manier dat je jezelf niet besteelt? Nou, wellicht kun je eens goed op papier zetten wat je graag wilt bereiken. Iets wat in harmonie is met je financiële plan, je omgeving en vooral nog meer met je toekomst. Het is van ontiegelijk grote waarde als je voor jezelf vast kunt stellen wat je doel is in het leven, zowel op korte als op lange termijn.. Als dit iets is wat je kunt dromen, en haast aan kunt raken, zonder dat het er echt is, dan mag je jezelf best belonen. Elke keer weer dat je dichter bij je doel komt. Het maakt je gelukkig en daar bovenop geeft het je alle gereedschappen, die je nodig hebt, om dichter bij die eindstreep te komen.

Streef er daarom naar om jezelf te kunnen verwennen. Is dat dan geen mooi vooruitzicht?

Mijn naam is Jermaine Aroma.

Schrijver: Jermaine Aroma, 17 september 2010


Geplaatst in de categorie: filosofie

0.5 met 2 stemmen 199Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)