Inloggen
voeg je column toe

Columns

Inhoud

Iedereen kijkt uit met boodschappen doen, je kunt je geld natuurlijk maar slechts een keer uitgeven en dan zijn er toch dingen die ik niet zo goed begrijp. De rokers onder ons, zullen vast weten waar ik op doel, wanneer ik zeg, dat men de laatste tijd wel gedacht moet hebben dat we steeds meer gingen paffen, het leek warempel wel alsof er shag verdween, zonder dat er gerookt werd, alsof er een gaatje in het zakje zat.

Iedereen maar mopperen en klagen, tot de wat betere opletter ineens in de gaten kreeg dat er minder in een pakje shag zat. Waar men in het begin nog een pakje kon kopen met maar liefst 50 gram in zo’n zakje, hadden de heren uitgevonden, (maar het konden natuurlijk ook dames zijn) dat voor dezelfde prijs men gewoon 2.5 gram minder in het pakje deed.

Aldus geschiedde en omdat er weinig werd gemopperd, stuurde men de machines aan om er nog iets meer uit te halen, dus werd 2.5 gram, 5 gram maar nog steeds beleef de prijs eender. Da’s snel verdiend en een goed verstaander heeft maar een half woord nodig als ik zeg, daar bleef het niet bij, niet alleen gingen mensen goedkopere shag roken, men had pas veel later in de gaten dat die goedkope shag dezelfde kant opging als de dure, maar ik dwaal af.

Want tegen de tijd dat we gewend waren aan het feit dat er 5 gram minder in zat, waren de pakjes nog lichter, want nu zit er in plaats van 50 gram, nog 42.5 gram in een zakje. En je raadt het al, de prijs is hetzelfde. Die winst is snel gemaakt en de verstokte rokers onder ons, zijn gewoon in de maling genomen, zoveel is wel duidelijk. Om duidelijk te maken waar ik het hier over heb is dan het volgende: we maken allemaal wel eens een grap over Belgen, daar doet iedereen wel eens aan mee, ik voel me daar niet schuldig aan, want denk dan zomaar, dat zullen ze over de Nederlanders ook wel doen, toch?

Maar wat schetst mijn verbazing, wanneer we eenmaal in de zoveel weken eventjes naar België rijden omdat daar de brandstof voor de auto ( en natuurlijk ook de brommers en andere voertuigen) goedkoper is, we dan meteen weer eventjes wat frisse lucht hebben ingeademd, omdat diezelfde frisse lucht nou eenmaal in de buurt van de Randstad ver te zoeken is, misschien ook wel vanwege de rokers, wie zal het zeggen, die Belgen verkopen de shag gewoon voor dezelfde prijs als jaren geleden, zijn dus amper omhoog gegaan en het mooiste komt nog, er zit gewoon 50 gram in een zakje.

Wat me nou aan dit verhaal het meeste steekt is: van alle kanten wordt er geroepen “we mogen niet discrimineren” maar wie moeten we nu aanspreken op deze affaire? Want zeg nou zelf: we worden toch beduveld?

Schrijver: An Terlouw, 5 oktober 2010


Geplaatst in de categorie: economie

3.3 met 3 stemmen 374



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)