Inloggen
voeg je column toe

Columns

De televisie

Kent je die mensen die altijd zeggen, er is niks op de t.v.? ken je die mensen die tegenwoordig meer dan honderd netten cq zenders in hun pakket hebben en dan nog durven te beweren: er is niks op de kijkkast?

Ik heb niet zoveel op met de televisie er is altijd wel iets op, bewegende beelden noemen ze dat, en als ik dus in mijn eentje thuis ben, dan laat ik de televisie voor wat ie is, bewegen dus. Nou ben ik in de gezegende omstandigheid dat mijn eega niet van voetbal houdt, ik dus ook niet, een leuke tranentrekker gaat er altijd wel in, dus dat delen we dan weer wel.

Films als Pretty Women bijvoorbeeld, die kun je tot verveling toe bekijken, en die blijft gaaf, de Sound of Music is er ook zo eentje die je tot in den treuren kunt bekijken, maar het tegenwoordige aanbod op de kijkkast is nou niet om te zeggen, yes dat is gaaf, het zijn eigenlijk alleen maar momentopnames waarvan ik denk: ja dat is grappig, en die momenten zijn schaars.

Maar het mooiste is toch wel, dat je met zo ’n enorme hoeveelheid aan netten c.q. zenders mijn eega hoort mopperen na oeverloos zappen, er is geen m… op de t.v. mijn vast antwoord is dan, joh, zet hem eens op Nederland 1, 2 of 3?

En weet je, daar is altijd wel iets wat ons aanspreekt, ze spreken je taal, ( ik versta best Engels hoor) ze hebben het over de gewone dingen en ze spelen een hele film af zonder die irritante reclame ertussendoor, want bij al die andere zenders, lassen ze weliswaar plaspauzes in, maar ik ben nou niet bepaald aan de plaspillen en zo vaak als die reclames voorbijkomen, hoef ik echt niet naar het kleinste kamertje, oftewel naar de wc.

Ach de taken zijn verdeeld zullen we maar zeggen, maarre ik moet stoppen, want manlief roept, er is niks op tv, of ik wat te drinken wil.

Schrijver: An Terlouw, 23 november 2010


Geplaatst in de categorie: economie

2.5 met 2 stemmen 307Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)