Inloggen
voeg je column toe

Columns

GELUKKIG WORDEN

Ik heb altijd gedacht dat het moeilijk was om gelukkig te worden. Omdat ik zelf nooit zo gelukkig was leek het me een onderneming die veel inspanning, studie en doorzettingsvermogen vergde. Ik verdiepte me daarom in religies, worstelde me door de hoofdwerken van onder andere Plato, Nietzsche en Schopenhauer en schafte me menig door Oprah Winfrey aanbevolen zelfhulpboek aan. Zonder noemenswaardig resultaat.

Ik stond al op het punt de moed definitief op te geven en de pijp aan Maarten te overhandigen, toen ik onlangs stuitte op een onderzoek dat een tijdschrift had gedaan om er achter te komen waar Nederlanders het meest gelukkig van worden. Dat bleek een bezoek aan het toilet te zijn. Maar liefst 88 procent van de ondervraagden noemde dat.

Op de vraag waar men het meeste geld voor over zou hebben werd het vaakst geantwoord: eindeloos kunnen eten zonder dik te worden. Een zware last viel van m'n schouders, er was licht aan het einde van de tunnel en ik gaf alle boeken aan de vuilnisman mee. Om gelukkig te worden hoefde ik immers alleen maar op de plee te gaan zitten met een grote zak bonbons en een doos laxeertabletten. Als u me nodig hebt weet u dus waar u me kunt vinden.

Schrijver: Spencer Brandsen, 10 dec. 2010


Geplaatst in de categorie: welzijn

4,2 met 8 stemmen 450Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)