Inloggen
voeg je column toe

Columns

ZIGGO

De informatiebrief van Ziggo stelt U en mij gerust.
U en ik kunnen zélf onze 3-in-1 pakket installeren, zelfs als U en ik twee linkerhanden hebben. Een foto van een senior suggereert dat óók bewoners van zorgcentra het allemaal zelf kunnen.
Mijn twee rechterhanden én het niet ontbreken van enig technisch inzicht doen mij besluiten om mijn diensten aan te bieden aan ex-Schoonzus. Op vrijdagmiddag begin ik onder grote belangstelling van voornoemde Schoonzus, met in mijn kielzog mijn hulphond in opleidinghond Ugo en haar kater, Dexter, aan de "gemakkelijkste klus".

Zoals gewoonlijk heb ik mijn eigen koffertje met gereedschap bij me én een goede leesbril. Eerst een bakkie koffie en ondertussen de geleverde doos met onderdelen en de begeleidende folders bestuderend.
Inderdaad, een kind kan de was doen.
Na het tweede bakkie een glas rode wijn geaccepteerd want een schroevendraaier ligt dan zóveel makkelijker in de hand. Ik zet me in de hoek van de kamer waar het signaal binnenkomt op de grond met Module 1,de nieuwe aansluiting.
Een beetje ongemakkelijk omdat het tv-meubel in de weg staat én omdat de hond en de kat praktisch op schoot een geschil uit willen vechten. Het kost me dan ook moeite om me te concentreren maar uiteindelijk heb ik de oude aansluiting eraf en de nieuwe op zijn plaats. Even kijken of het werkt.
De tv beloont mij met een prachtig beeld. Schoonzus komt met een tweede glas wijn als voorschot op de goede afloop en als ik mijn benen uit de knoop heb en de bloedsomloop weer op gang is kan ik verder met Module 2, het modem. Het installeren gaat steeds gemakkelijker en ja, ik lust nog wel een derde glas.
Ook het modem is zó geïnstalleerd en nu hoef ik alleen de telefoon nog maar te doen en ook dat is geen enkel probleem.
Tóch? Wacht even, geen kiestoon. Opnieuw installeren, modem resetten en de telefoon óók. Niks,noppes,nada. De telefoon is zo dood als Toethanchamon. Ik loop opnieuw alles na....verdikkeme....hij móet het doen en ja als ik dan tóch niet weg kan nog maar een wijntje en hebbie óók chips?

De hond en de kat hebben hun vijandelijkheden gestaakt en zijn nieuwsgierig waarom het zo lang duurt. Dexter is van nature een rustige "kat uit de boom kijker" maar de hond apporteert graag en veel en op ongelegen momenten. Dus op het moment dat ík met een draadje tussen mijn tanden de schroevendraaier zoek, heeft híj hem al gevonden. Mijn commando's "get it" en "hier" en "in the hand" klinken door de draden in mijn mond anders en hij herkent ze dus niet of doet alsof. Schoonzus struikelt over de draden naar de hond en haalt het gevraagde. Dank U. Op dat moment zie ik het..... de stekker van de telefoonbasis lig roerloos naast het stopcontact! Voor de 500 meter die mij van mijn huis scheidden had ik gelukkig de hond......

Schrijver: wilma montanje, 13 maart 2011


Geplaatst in de categorie: humor

4.6 met 12 stemmen 469Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
LadyLove
Datum:
20 maart 2011
Email:
Ladylove40gmail.com
Heel Herkenbaar Wilma, leuker kunnen ze het niet maken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)