Inloggen
voeg je column toe

Columns

Een goed begin

Een goed begin is:

Het halve werk want als de start goed is, dan volgt de rest vanzelf, zo zegt men, en toch is dat niet altijd zo. Een goede start kan uiteindelijk ook altijd ontaarden in een catastrofe een goed begin van de dag, kan uiteindelijk altijd eindigen in een luguber einde, dat is overal zo toch?

Dus dat een goed begin het halve werk is, dat heeft ooit iemand uitgevonden die er niet helemaal stil bij heeft gestaan, dat er aan het einde van de dag, dat de start begon en dus een aanvang nam, dat die helemaal niet het halve werk was, welnee.

Stel je namelijk eens voor, dat je een goed begin maakt, van de dag, je stapt met het goede been uit bed, want een goed begin tja dan stap je tenslotte niet met een verkeerd ben uit bed, want dan begint de dag niet goed, denk ik zo.

Los van het feit dat ik twee gewone dezelfde benen heb en dus niet per definitie een verkeerd en een niet verkeerd been, stap ik dan maar met beide benen tegelijk het bed uit, dan voorkom je in elk geval die discussie. Ik sta naast mijn bed, is misschien een halve start, maar ik sta in zijn geheel naast mijn bed en niet voor de helft.

Dan is het halve werk misschien gedaan, maar de andere helft vraagt ook om aandacht, dus die dan maar onder de loep nemen, of anders gezegd: een douche instappen, en de rest van de ochtendrituelen volgen die voor de meesten onder ons, eender zijn. Dat is dan dus de andere helft en dan ben ik voor zijn geheel dus klaar voor die dag, want twee maal de helft is een heel en tja de start was de helft en de rest de andere helft dus een heel betekend: klaar is Kees.

Wat Kees er nou precies mee te maken heeft weet ik eigenlijk ook niet zo goed, want die heeft niet eens een gedeelte van de helft op zijn nek genomen, dat is natuurlijk een uitdrukking die men wel vaker bezigt en tja daar doen we allemaal aan mee.

Aan het begin zei ik al: een goed begin is het halve werk, maar wat nou, als alles goed begonnen is, als je eigenlijk al een heel stuk hebt en de rest van de dag, is een doffe ellende in de vorm van: het zwikken van voeten een botsing tussen twee auto’s een ruzie met een voorbijganger, een familielid die is overleden, en dat allemaal van die dag, die goed begon, die voor de helft in 1e instantie goed was, later zelfs de andere helft een dag waarvan je denkt: dit komt helemaal goed, want vroege vogels die mooi fluiten, doen dat ook niet omdat men erom vraagt, neen, die doen dat omdat ze weten: je kunt beter fluiten, nu je nog fluiten kunt, dan straks als je uit de lucht geknald wordt want dan: is er niks meer te fluiten!

Ik wil maar zeggen: maak van elke dag een hele dag, alsof morgen niet bestaat, pas dan zul je merken dat alles veel gemakkelijker gaat!

Schrijver: An Terlouw, 15 maart 2011


Geplaatst in de categorie: humor

4.7 met 17 stemmen 362



Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
LadyLove
Datum:
20 maart 2011
Email:
Ladylove40gmail.com
Mooi begin An.
Naam:
Fred
Datum:
18 maart 2011
Of je slaapt op de bank, hoef je je bed sowieso niet uit.....
Naam:
wauters kristine
Datum:
17 maart 2011
Email:
stovelotion1live.nl
An, vandaag leven, desnoods per uur,
dan kan je echt alles aan!
Naam:
car
Datum:
17 maart 2011
Email:
carlayes9hotmail.com
mooi gedaan An !
Naam:
gerry v. wijngaarden
Datum:
16 maart 2011
Email:
oma_gerryhotmail.com
dit is de echte waarheid.
leef met de dag er geniet ervan.
Naam:
J.de Groot
Datum:
15 maart 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Ja!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)