Inloggen
voeg je column toe

Columns

Joanan Rutgers de nieuwe hoofdredacteur?

Vandaag zal binnen de redactie van nederlands.nl besloten worden dat Joanan Rutgers de nieuwe hoofdredacteur gaat worden van de site.

Al een aantal maanden is Joanan bezig de kar te trekken binnen de site.
Hij geeft beschouwingen over collega-dichters, hij scheidt hartverscheurende hartenkreten af, hij plaatst mooie citaten en wat al niet meer.
Hij wordt binnen de burelen van het literaire gezelschap dat nederlands.nl bestiert als de verlosser gezien die als enige in staat zal zijn de bezoekersaantallen – die in dreigen te storten - weer omhoog te krijgen.

Eerlijk gezegd is er door verschillende redacteuren opgelucht adem gehaald toen Joanan niet uitverkozen werd als stadsdichter van het mooie Gouda. Zo kon hij zijn gaven van hoofd en hand maar vooral van zijn hart gaan wijden aan de site die in het begin hoog scoorde maar nu al een aantal jaren niet meer de absolute top heeft bereikt.
En ook het feit dat zijn Marjan Pruijm niet voor hem koos wordt door menigeen binnen de reactie gezien als een offer van haar kant om de ooit door haar teder aanbeden Joanan vrij te houden voor zijn nieuwe hoofdredactionele taak. Binnen de redactie is dus boos gereageerd op suggesties als zou zij een soort heks – er werd van ’bitch’ gesproken, maar de redactie geeft de voorkeur aan zuiver Nederlands – zijn: mogelijk is hier sprake van jaloezie bij ene Fred, een goedbedoelende bejaardenverzorger met stip.

Sommigen proberen Joanan nog op een zijspoor te zetten door hem de rubriek Dijken in de schrijfarmen te schuiven. Dit komt wel erg zuur over bij Henk en Ingrid Dijken, die – hoewel hun visie niet spoort met die van de hoofdredactie - de laatste maanden regelmatig hun rechtse visie gaven, maar nu helaas een paar weken verstek moesten laten gaan door een onverwachte ziekenhuisopname van Ingrid (overigens gelukkig weer aan de beterende hand - red.).

Inmiddels heeft de redactie besloten ontslag te nemen om Joanan vrij baan te geven zijn eigen medewerkers te kiezen. Totdat de nieuwe redactie compleet is, blijft de redactie haar bezigheden gewoon continueren.

Alleen de hoofdredacteur heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen, waarbij hij een boekje heeft opengedaan over zijn opvolger: achter de ellebogen, gedreigd de site op te blazen, onbetrouwbaar, narcistisch, denkt dat hij God zelf is. Het spreekt voor zich dat de overblijvende redactieleden hier afstand van nemen: voor hun is de site groter dan de individuele redactieleden. Zij roepen u als lezer dan ook graag op nog vandaag uw steun te geven door een mailtje te sturen aan info@nederlands.nl met in de berichtregel de tekst: Joanan hoofdredacteur nu.

Met vriendelijke groet,

Joop Korporaal, adjunct hoofdredacteur nederlands.nl

Schrijver: Joop Korporaal, 1 april 2011


Geplaatst in de categorie: internet

1.6 met 25 stemmen 605Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
T. Gendraats
Datum:
1 april 2011
Geestig stukje met een knipoog naar JC.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
1 april 2011
Email:
ag.schulztiscali.nl
Slaap er nog een nachtje over, Joop Korporaal, dan is het 2 april en blijft alles bij het oude. Het column-nummer blijkt dan nog hetzelfde te zijn; de telling van deze registratie klopt in elk geval, zelfs achterstevoren.
Naam:
Joost
Datum:
1 april 2011
Enkele kanttekeningen:
die dalende bezoekersaantallen liggen enkel en alleen aan het feit dat jullie niet elke lezer meer registreren, doe gerust zelf de test, dus er is geen nieuwe hoofdredacteur nodig, maar wel iemand die iets van registraties kent.

Een tweede kanttekening: een hoofdredacteur die zogezegd de literatuur hoog in het vaandel draagt en tegelijk opgezet is met 'columnisten' die geen twee treffelijke zinnen na elkaar kunnen schrijven, laat staan dat er inhoudelijk een meerwaarde geleverd wordt, is al helemaal straf.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 april 2011
Beste Joop, je hebt me midden in de nacht werkelijk doen schaterlachen, zeer opmerkelijke scherpzinnigheid, maar ik vermoed teveel eer, al neem ik je visie als ernstig literator natuurlijk graag serieus, wil jij dan wel mijn naaste medewerker worden, is dit muiterij? Je brengt me wel heel direct uit mijn dip. Echt Spaanse peper dipsaus van de bovenste plank! Aanvaard de positie overigens met veel enthousiasme en je weet, met mij never a dull moment! Ik neem mijn cowboyhoed eerbiedig en dankbaar voor je af! Iemand die mij zo kan laten lachen verdient dat!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)