Inloggen
voeg je column toe

Columns

Je wordt belazerd, je wordt bedonderd

Al jaren speelde ik mee met de loterij, in de gulden tijd, ging dat iets makkelijker dan in de € tijd, dus niet gedraald, maar in plaats van hele loten, gingen we gewoon over op zogenaamde vijfjes. Is tenslotte ook leuk. Je krijgt/ kreeg een maal per jaar een kaartje met daarop de tien nummers waarmee je het gehele jaar speelt, wel zo handig, nietwaar?

Nou had ik er normaliter nooit een woord over vuil gemaakt, of iets gezegd, net wat je wilt, maar wat er nu gebeurde grenst aan het onwaarschijnlijke en de meeste mensen onder ons schrijvers, weten wat onwaarschijnlijke dingen met een mens als ik doen, erover iets schrijven dus lees: de mensen bij de loterij besloten na een aantal jaren om de nummers waarmee de klanten speelden elk jaar te wijzigen, oftewel, je kreeg niet alleen een nieuw kaartje, maar ook nieuwe nummers na al die jaren dat je met dezelfde nummers niets of tenminste bijna niets hebt gewonnen.

Oké, we kregen er een brief over, maar die viel meteen met het nieuwe kaartje in de bus, dus wisten we eigenlijk van niets. Afijn, de trekking breekt aan en ik kijk de volgende dag op het internet, wat voor prachtig bedrag ik dan wel gewonnen heb. Niks dus, maar dat is niet vreemd, want we winnen nooit iets, op een enkele € na dan. En jawel, ik kijk ook met het oude kaartje, voel je hem al aankomen, er was een leuke prijs gevallen op een van de nummers van het kaartje wat niet meer meedeed.

Ik was lichtelijk verbolgen, zo lichtelijk dat ik een mail stuurde en mijn zeg maar: lidmaatschap opzegde. Men vond het jammer maar respecteerde mijn beslissing, ja beter van wel, want ik was tenslotte de klant. Als het hier nou bij gebleven was, had geen mens me verder gehoord, maar wat er nu gebeurde grenst aan het onwaarschijnlijke, alweer? Ik hoor het u denken, en jawel alweer, want een aantal weken geleden gaat de telefoon, iemand van de Staatsloterij.

Ik zet me schrap, terwijl ik zit, dus ik zit schrap als ik luister naar wat de persoon me verteld dat is het volgende: men vind het jammer dat ik na jaren lid geweest te zijn van de loterij, me heb opgezegd en heeft de volgende ( gevaarlijke overigens) aanbieding: in citeer: omdat er gebleken is dat veel mensen het niet eens zijn met de torenhoge bedragen die in de jackpot zitten, heeft het de opperhoofden van de staatsloterij behaagd om deze te minimaliseren, oftewel, ze gaan kleinere bedragen maken van de torenhoge jackpot. Op zich een actie die ze al jaren geleden hadden moeten toepassen, want je leest om de haverklap dat de jackpot er weer niet uit gegaan is, maar dit even terzijde.

Dan komt de uitlating die een mens aan het denken zet namelijk: als ik besluit om nog een keer mee te spelen, krijg ik een tweede lot extra, + de garantie dat er altijd een prijs van minimaal € 250,- op zal vallen. Een heel gevaarlijke uitdrukking, want garantie kun je bij een loterij niet geven, krijgen al helemaal niet. Op de vraag waarom ik mijn automatisch spelen heb opgezegd, geef ik door dat er dingen gebeuren die niet kunnen, zoals het wisselen van de oude vertrouwde nummers, maar waar ik bij deze een kanttekening bij plaats, want als ze me aan de telefoon kunnen garanderen dat er altijd een minimale prijs valt op dat eventuele gratis lot, dan is wel duidelijk dat je op welke wijze dan ook, besodemieterd wordt, nietwaar? O ja, ik heb dat gratis lot niet geaccepteerd, en als ik jou was, zou ik dat ook niet doen!

Schrijver: An Terlouw, 3 mei 2011


Geplaatst in de categorie: geld

3.3 met 11 stemmen 282



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
4 mei 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Nee dat doe ik ook zeker niet,
ik wil helemaal niets winnen....scheelt een hoop gedonder en geld, en dat heb je al gewonnen dan.
Ja ik weet het, die niet waagt die niet wint,
nou en?
Er is maar een ding dat telt en dat is gezondheid
en dát kun je niet winnen, alleen verliezen,
dus ik zeg,...zonder lot, toch Bingo.
Maar leuk verhaal AN.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)