Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zadelpijn

Hij heeft zadelpijn, jawel, je leest het goed zadelpijn en hoe komt dat? Juist ja, van het fietsen en nou weet natuurlijk iedereen dat dit zo’n gezonde sport is, dat iedereen een fiets zou moeten hebben en daar dan ook driftig gebruik van zou moeten kunnen maken en daarom kan hij nou niet zitten, nou ja, een beetje overdrijven mag, geen wolkenvelden maar gewoon een beetje de boel aandikken. Vrijwillig op een fiets gaan zitten is één ding, maar erop te moeten gaan zitten omdat de omstandigheden je ertoe als het ware dwingen dan wordt een fietstochtje ineens een heel ander verhaal inclusief zadelpijn.

Want weet je: hij heeft een eigen zaak, inclusief personeel en die mensen rijden allemaal in mooie auto’s en die auto’s zijn weer voorzien van apparatuur die je de weg wijst, wanneer je die niet weet, navigatie apparatuur, car kit ( want je mag niet met een telefoon aan je oor zitten, dat kost je een bom duiten) kortom er zitten genoeg toeters en bellen aan die auto’s om het comfortabel te maken.

Maar het is ook een mooi ding voor mensen die minder goede bedoelingen hebben, oftewel er zijn genoeg mafketels op de straat die het hoognodig vinden om te proberen de mooie en dure apparatuur uit de auto te slopen met alle nare gevolgen van dien. Nou ben je in staat om een mooie auto aan te schaffen, met alle toeters en bellen die erin passen en horen, die ervoor moeten zorgen dat je op de goede plek komt, die er tevens voor zorgt dat je geen bekeuring oploopt omdat je in staat bent te telefoneren, zonder dat ding aan je oor te hebben en dan kun je op de fiets naar huis, omdat het veiliger is om de auto met al die spullen erin, achter slot en grendel te laten staan, beter daar dan voor je eigen voordeur.

O ja natuurlijk zit er alarm op, dat vergat ik nog te melden, maar de hufters die het beroep boeven op hun voorhoofd hebben staan, sloegen de ruit in van de auto en dat ging dus af, voordeel? Jawel, de eigenaar stond midden in de nacht op straat om ervoor te zorgen dat het alarm stopte en heeft vervolgens niet meer geslapen.

Dat gold niet alleen voor auto nummer een, neen hoor, nummer twee was aan de andere kant van de stad later in de week aan de beurt met als gevolg dat ze nu niet meer in de auto naar huis durven rijden, want twee maal een autoruit vervangen kost je een boel nachtrust en staan de bolides dus achter slot en grendel. Met als één nadeel: de jongens hebben zadelpijn, want fietsen, dat is iets wat heel lang niet gedaan is. Het is te bar voor woorden dat we in een wereld leven waarin we die dingen, die we terecht en eerlijk verdienen, achter slot en grendel moeten zetten, simpelweg omdat er mafketels zijn die niet met hun handen van andermans spullen af kunnen blijven.

Schrijver: An Terlouw, 8 mei 2011


Geplaatst in de categorie: sport

3.5 met 4 stemmen 280



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)