Inloggen
voeg je column toe

Columns

Echte liefde

Als je geen geweer hebt, heb je tegen een geweer geen verweer. Je krijgt zelfs de tijd niet om zelfmoord te plegen. Bovendien maakt jouw kruisdood nog geen lente. Met mobieltjes en internet heb je tegenwoordig meer succes op de loop van het recht. Techniek geeft brood, menselijke ethiek is snel dood.

Tenzij ze jou die techniek afpakken. Dan gaan alle joden aan het gas, mongooltjes, zigeuners, negers, homoseksuelen.

Als jij er niet aan meedoet, schieten ze ook jou aan flarden, heb jij in de hemel niets anders te melden dan dat jij het leven op aarde niet meer kon harden.
Lafaard.

Oorlogsmisdadigers hebben nergens last van. Het menselijk brein werkt op dit terrein nu eenmaal net zoals het hondenbrein. Afdeling Hier&Nu. Geheugenverlies, sterk verminderd toerekeningsvatbaar op het moment van de daad en ... het zit in de genen.
Angsthaas.

In de martelkamer zag hij opeens op zijn lichaam neer. Uitgetreden op de helse pijn, kreeg hij intens medelijden met zijn beulen. Hij voelde dat zijn lichaam openbrak. Hij hoorde nog nooit gehoorde muziek. Hij zag, en ziet, hoe een grote stad aan zijn voeten lag. - Nee, nee, nee, het was niet Keulen.

Daarna ging zijn beeld voor de wereld op slot.
Naar zijn lichaam wordt nog steeds gezocht, maar hij, hij wandelt nu met God.

Schrijver: Varifocus, 29 mei. 2011


Geplaatst in de categorie: kinderen

2,0 met 1 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)