Inloggen
voeg je column toe

Columns

Politici: word wakker

Dames en Heren, de minister president Geert Wilders!
Stel je voor dat deze man de hoogste politieke functie in Nederland zou uitoefenen, dat hij leiding geeft aan de Nederlandse regering. Dan regeert iemand met asociale standpunten ons landje, want laten we nuchter zijn: deze man is niet bekend met sociale gevoelens. De manier waarop Wilders telkens weer de sociale partijen aan de kant schuift, laat zien dat hij niet meer weet dat het normaal is om elkaar te steunen. Dat een regering er voor zorgt dat alle mensen ruimte hebben om te leven. Deze van liefde afgedwaalde man begrijpt niet, of hij wil niet weten dat het normaal is om sociaal te zijn.

Verschillen in standpunt en visie er mogen zijn, maar uit Wilders’ woorden blijkt zijn onverdraagzaamheid. Hij verwoordt een harde onbuigzaamheid die de hele maatschappij doordringt van egoïsme en eigenbelang. Er is in Nederland en Europa een groeiend nationalisme ontstaan dat het niveau heeft van de lang vergeten stammenoorlogen. Wij van de Partij Verheven Volgzamen, voelen ons zeer bijzonder. Wij zijn veel betere mensen dan jullie en dus schieten wij jullie dood als je op ons grondgebied komt.

Wilders polariseert met zijn woorden en hij weet buitengewoon goed dat zijn woorden erg veel macht hebben. Zijn woorden zorgen ervoor dat mensen elkaar gaan haten. De tolerantie en zorg voor elkaar die de afgelopen eeuw met veel moeite en inzet bevochten is door de sociale partijen, daar waar Wilders’ en onze voorouders keihard voor geknokt hebben, breken zijn harde woorden in een paar jaar af. Waarom? Omdat wij mensen nu eenmaal gemakkelijker met elkaar strijden, dan elkaar de ruimte geven. Het kost iedereen moeite om niet boos te worden, niet te gaan haten, kwaad te spreken van een ander, want dat is voor velen makkelijker dan een iemand aardig vinden, te accepteren zoals die ander is.

Daarom moeten de huidige politici Wilders met zijn eigen woorden krachtig bestrijden, met alle kracht van woorden die ook zij hebben, want het grote gevaar is dat we straks iemand als hoofd van de regering krijgen die, niets en niemand ontziend, weg hakt wat ooit als sociaal kon worden gezien. Willen wij dat dames en heren politici? Bestrijd die Wilders met zijn eigen uitspraken, ga op zijn tenen staan, houd op zogenaamd fatsoenlijk te doen, want daar lacht deze man om. Slapen jullie beleefd verder, of geef je Wilders en zijn ‘stemvee’ stevig van katoen?
Zo niet, dan plukken wij Nederlanders over een paar jaar zeer zure vruchten, omdat jullie nu zwak zijn. Dat kan en moet voorkomen worden. Zeer snel. Tuut-tuut, zo snel? Ja, dat weet Wilders ook wel.

Schrijver: Hans de Heij, 8 aug. 2011


Geplaatst in de categorie: politiek

1,5 met 4 stemmen 225Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 aug. 2011
Je geeft Wilders wel heel veel macht, die hij feitelijk niet bezit. Je typeert een angstneurose, maar niet de realiteit. Wilders is tegen de Islam, dat is toch ieder weldenkend mens! Niet tegen de onbewuste, brave aanhangers, maar wel tegen iedere mensonderdrukking en zwaar ouderwetse beteugelingen/inperkingen, die ook nog eens leiden tot agressieve excessen! Iedere God die mensen tot identieke slaven veroordeelt, is liefdeloos en dus ongeschikt als God! Daarom vind ik je Wildersjacht ongeoorloofd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)