Inloggen
voeg je column toe

Columns

Schoonheid

Onze voormalige prins, heeft er ongevraagd, wederom een dochter bij, zo meld het nieuws, datzelfde nieuws meldt dat er een idioot een vrouw in een telefooncel gevangen hield, en in datzelfde bulletin komt er ook nog naar voren dat er haarstukjes geplaatst zijn bij bekende Nederlanders, die er niet tegen konden dat ze kaal werden, of dat ze er domweg een probleem mee hadden dat ze te weinig haardos hadden op hun hoofd. Mag allemaal wat kosten want dat deze acties niet goedkoop zijn, dan weten we allemaal.

Maar wat te denken aan die mensen die aan een chemokuur zitten, verplicht kaal worden van medicijnen die er niet om liegen, een muts of sjaal op moeten zetten, jawel ik weet wel dat een nieuwslezer niet met een muts op zijn hoofd het nieuws moet voorlezen, maar het gaat me dan eventjes om het idee, denk even met me mee, een sjaal ook geen optie, want tenslotte zijn we ook aan alle kanten bezig om moslims een sjaal te verbieden in openbare ruimtes en begrijp me niet verkeerd, ik heb niks met moslims, nog minder met sjaals en mutsen, maar het gaat me nu eventjes om het idee.

Er begint een paar maanden geleden een bekende Nederlander met implantaten om zo te voorkomen dat de kale plekken zichtbaar worden en blijven. Eerst heeft ie dan een kale kop, dat moet, want anders kunnen ze die nieuwe haarvaatjes niet planten als het ware, heeft hij geluk dat deze kaalheid maar tijdelijk is want een paar weken later heeft ie alweer een schitterende haardos.

Hoe anders is het met de mensen die aan een chemokuur zitten, al hun haren op het kussensloop en in het doucheputje terugvinden, daar niks aan kunnen doen en verplicht zijn, om een pruik aan te schaffen, ook niet het minste, want ook dat is niet goedkoop. Maar implantaten is voor die groep mensen geen optie, want dan moet je wel gezonde haren hebben en als je behept bent met die rot ziekte kun je iets gezonds aan je lijf wel op je buik schrijven!

Nee, het is niet rechtvaardig verdeeld in dit land, sterker nog het is onrechtvaardig verdeeld, maar dat geldt net zo goed voor de rest van de wereld. Als we zien, wat er allemaal verbouwd kan worden en wat mensen er allemaal voor doen om er maar zo jong mogelijk uit te blijven zien, als we dan kijken naar de botox manieren, het liften van allerlei lichaamsdelen, het opvullen of juist af laten snijden van borsten, al dan niet om mooi te zijn, want ik heb het natuurlijk niet over de mensen die problemen hebben en er een slechte gezondheid door oplopen, nee ik heb het puur en alleen voor de ijdelheid, voor het feit dat mensen niet meer in de spiegel durven te kijken omdat ze daar een pukkeltje zien zitten, of omdat een rimpel is gesignaleerd.

Daar heb ik het dan over. Kijk, dat mensen hun haren verven, omdat ze niet graag grijs worden, daar kan ik nog wel wat mee, dat mensen wratten weg laten halen, omdat die soms op plaatsen zitten dat men dat storend vindt, ook daar kan ik wat mee, dat mensen aan een bril moeten, of juist daarom contactlenzen dragen, snap ik ook, maar dat mensen een complete verbouwing aan hun lijf laten doen, daar kan ik met mijn pet niet bij, een pet die ik overigens niet draag, want misschien ben ik dan wel solidair met moslims en daar moet je me niet op vastpinnen, want daar heb ik niks mee.

Schrijver: An Terlouw, 25 augustus 2011


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.8 met 13 stemmen 410



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
26 augustus 2011
Email:
an.terlouwcasema.nl
Astrid ( en anderen die zich storen aan mijn opmerkingen) het is niet mijn bedoeling om over wie dan ook vervelende opmerkingen te maken, dit stukje is puur en alleen geschreven vanwege het feit dat mensen zich druk moeten maken om dingen die niet nodig zijn! Het was handiger geweest als je gewoon een mailadres had achtergelaten, dan had ik je dat ook uit kunnen leggen. Soms moet je tussen de regels doorlezen!
Naam:
J.de Groot
Datum:
25 augustus 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Sterk An!
pas als je iets moet missen wat je niet wil,
dan zie je wat al die flauwekul schoonheid is,
of inhoud ..
Naam:
astrid
Datum:
25 augustus 2011
een verhaal waar ik me helemaal in kan vinden; jammer dat je een paar keer iets vervelends over de moslims moet zeggen; is niet nodig, toch?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)