Inloggen
voeg je column toe

Columns

Klap met een Hamer.

Soms lees ik berichten in de krant of op het net dat ik echt bij mezelf denk: Hebben die mensen een oneven aantal klappen met een hamer gehad, of zijn ze van de commode gevallen die toevallig net bovenaan de trap stond.
Een kleine opsomming:

In Oostenrijk rijdt een stomdronken man over een begraafplaats omdat 'ie zijn vader zo dicht mogelijk bij het graf van zijn tante Greet wilde afzetten. Zigzaggend croste hij over de tuintjes van mensen die daar lagen bij te komen van hun laatste adem. Dat hij daarbij 14 graven zwaar beschadigde deerde hem echter niet. Bij een blaastest bleek hij 1,66 promille in zijn bloed te hebben. Echt gebeurt. Je gelooft het niet.

Nog eentje.. In Oosterhout is een 26 jarige man aangehouden nadat hij in de vroege morgen bij een lokale loempiaboer had ingebroken. De politie hield hem aan toen hij met een zak met 29 bevroren loempia's naar buiten klauterde. Dat je, als je honger hebt, rare dingen gaat doen om aan je eten te komen kan ik nog inkomen maar wat moet je in hemelsnaam met een zak met bevroren loempia's om 6 uur 's morgens? Verwarmen onder je oksels? Echt gebeurt. Je gelooft het niet.

Nog eentje.. De laatste. En hij spant meteen de kroon: In München worden de persoonlijke bezittingen van Adolf Hitler geveild. Onder meer zijn leesbril, vraagprijs slechts €5.800. Een zilveren sigarettendoos versierd met een hakenkruis en zijn initialen. Die trouwens ook van een Nederlandse kruidenier hadden kunnen zijn. Voor nog geen 11.000 Eutjes. Een massief gouden hakenkruis voor €23.000, en een gesigneerd exemplaar van Mein Kampf voor €5.800. Het veilinghuis gaat wel bij binnenkomst iedereen fouilleren om te voorkomen dat er neonazi's op afkomen. Alsof neonazi's allemaal clubcards en rekwisieten in hun zak gaan stoppen voor ze boodschappen gaan doen in Hitlers Garagesales. In Godsnaam! Waarom?

Waarom zou een weldenkend mens een gouden hakenkruis op zijn schoorsteenmantel willen hebben? Omdat het zo gezellig staat? Waar gaat de opbrengst naar toe? Naar de nabestaande van Ome Adolf? Naar de Nederlandse Spoorwegen omdat de Duitsers nog een 60 jaar oude rekening hebben open staan? Kopen ze van dat geld allemaal nieuwe fietsen die we met terugwerkende kracht weder krijgen?

Waarom is er niemand op deze Aardkloot die zegt: "En nou is het GVD genoeg geweest." Dit kan niet, dit mag niet. Dit is te gek voor woorden..

Wie die veiling bedacht heeft moet per direct op het vliegtuig naar Libië worden gezet, met een T-Shirt aan met de tekst: I Love Kadafi. Maar dat zal wel niet gebeuren.

Hij komt er vast vanaf met de klassieker: "Ich had es nich gewusst"

(meer Columns op http://erikbemmle.blogspot.com )

Schrijver: Erik Bemmle, 24 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.0 met 2 stemmen 144Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)