Inloggen
voeg je column toe

Columns

De Wc-rollen ergernis

Het is weer de tijd van het jaar dat mensen dingen met elkaar delen. Dus maak ik ook graag van de gelegenheid gebruik om iets met iedereen te delen. Een frustratie wel te verstaan. Een frustratie die mij al geruime tijd bezig houdt, met name tijdens een bezoek aan het toilet. Dus wees gewaarschuwd! Iedereen die namelijk niet zindelijk is of geen moer geeft om persoonlijke hygiëne kan nu stoppen met lezen. Ik ga het hebben over iets waar bijna iedereen op zijn of haar manier wel eens mee te maken heeft, althans dat hoop ik. De Wc-rol. Of ik kan eigenlijk beter zeggen: het laatste stukje van de Wc-rol. Want op de één of andere manier is het laatste stukje van deze onmisbare toiletaccessoire voor veel mensen reden om zich vreemd te gaan gedragen.

Zolang het einde van de rol nog niet in zicht is, veegt men er strijdlustig op los. Voor elke drol verdwijnt er ergens in de wereld een hectare bos, maar dat zal ons een worst wezen. De billen zijn schoon, that’s all that matters. Maar dan komen we aan bij de laatste stukjes papier en plotseling verandert deze ongepaste gulzigheid in de welbekende Oer-Hollandse gierigheid. Want dan is het ineens wél mogelijk om met een paar kleine stukjes papier je sporen grondig uit te wissen. Sterker nog: met een velletje ter grootte van een post-it kunnen zeker nog drie mensen hun behoefte doen.

Maar waarom neemt iedereen eigenlijk deze onhygiënische moeite? Zodat men het rolletje niet hoeft te vervangen! Er worden met man en macht allerlei creatieve handelingen verricht, om maar niet degene te hoeven zijn die deze ondankbare taak op zich mag nemen. Een soort stoelendans, maar dan anders. Maar het kan nog erger. Men pakt dan wel een nieuwe Wc-rol maar hangt hem vervolgens niet op. Als een soort ‘tussenoplossing’ wordt de rol op nog geen meter afstand van de houder ergens neergezet. Want stel je voor dat je nog drie seconden langer bezig bent en hem daadwerkelijk ophangt.

Wat hebben mensen toch met deze selectieve luiheid? Dat er nog nooit een onderzoek gedaan is naar dit vreemde toiletgedrag, is mij een raadsel. Maurice de Hond, hier liggen je kansen! Uit je enquête zal ongetwijfeld naar voren komen dat iedere Nederlander wel eens te maken heeft gehad met deze Wc-rollen ergernis. En toch doen we het met z’n allen. Dat is toch vreemd als je het mij vraagt. En hoe groot je de rollen ook maakt, er zal altijd iemand de laatste zijn. Dus mijn oproep aan poepend Nederland is vrij duidelijk: wees ‘n held en vervang die rol! Dan kun je in ieder geval één goede daad van je lijstje afhalen…


Zie ook http://www.dasnausleuk.nl

Schrijver: Daan Naus, 23 december 2011


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 8 stemmen 760



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
25 december 2011
Nog erger is de rol verkeerd ophangen.....
Naam:
J.de Groot
Datum:
24 december 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Ach, niets nieuws onder de zon je weet toch, men heeft overal schijt aan...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)