Inloggen
voeg je column toe

Columns

Opa als kanibaal

Mijn grootvader was een beruchte stroper, maar geen agent of koddebeier heeft hem ooit te pakken gekregen. Dit had twee reden: Hij was 1.92 lang en had een borstomvang van 1.05. Een reus. Vooral in die tijd. Bovendien was hij nooit te lui om zijn enorme kracht en gemene trucs te gebruiken. Zelf vond hij dat hij tactvol was. Hij gaf ook invloedrijke personen nog wel eens een lekker stuk wild.
Zelf aten mijn grootouders er ook lekker van.
Tegen de kerst had opa wel eens zin in wat anders. Alle arme mensen mestten een konijn om met de kerst ook eens een 'vette bek' te hebben. Opa had het in zijn hoofd gezet om ook een keer een tam konijn te proeven.
Hij haalde een grote 'Vlaamse Reus' uit een konijnenhok en zette er een dwergkonijn voor in de plaats,dat was de moeite niet voor de kerstdis. Hij wilde niet echt stelen. De bedoeling was om de mensen een aantal hertenbiefstukken te brengen. Dat aten die arme slokkers nooit.
Hij kwam er mee thuis, maar kreeg van zijn eega flink op zijn kop. Zoiets was opa niet gewend. Andere mensen durfden niet en opoe was nog altijd zo verliefd dat ze alles goed vond wat haar idool deed. Deze handeling ging echter te ver.
Zij strafte opa verschrikkelijk. Grootmoeder was niet bang voor haar 'grote boze wolf.' Het hoefde niet ook. Meestal waren zij eendrachtig gezind en anders gebeurde er gewoon wat het vrouwelijke deel van de twee-eenheid wilde. Als ik wat vroeg vonden ze allebei dat hun afgod zijn zin moest hebben.
Opa mocht best zo nu en dan de kroeg ontruimen,daar was ze zelfs trots op.
Arme mensen plagen, die niets misdaan hadden en trots waren, dat zij hun flapoor zo groot en vet gemaakt hadden ging te ver. Rijke stinkers pakken,dat was goed werk.
Opoe pakte het grote konijn en ook de stukken hert, die net geschoten waren.
Dat alles bracht zij naar de slachtoffers van opa en zei dat het een grapje van haar man was. Het hele gezin was opgetogen. De kinderen ook. Een dwergkonijn was de moeite niet om te slachten. Dat mochten ze houden, zolang God het wilde.
Thuis kwam opoe aanzetten met een flink stuk wild zwijn. Ze knuffelde opa en zei dat het eigenlijk kannibalisme was als hij er van at.
Opa was allang blij dat zijn door hem vereerde vrouw niet meer boos was.
Opoe beloofde hem, dat hij die avond in bed niet meteen hoefde te gaan slapen. Hij mocht eerst zijn vrouw en zichzelf veel plezier bezorgen.
Zo gaat dat met kerst het is een feest van fallus aanbidders. Kijk maar de rechte takken van de kerstboom de dennennaalden, de piek en de ballen. De christenen wilden de gelovigen hun feest niet afpakken en zeiden dat de geboorte van Gods zoon gevierd werd.

Meer lezen over dit illustere stel?
Lees dan mijn boek: 'Als ik me ophang breekt het touw.'
Kijk op de site van www.uitgeverijdebrouwerije.nl

Schrijver: Eelt, 25 dec. 2011


Geplaatst in de categorie: voedsel

-1,0 met 1 stemmen 279Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Albé
Datum:
27 dec. 2011
Weer een leuke uit de "goede oude tijd" fijn dat er nog mensen zijn die deze verhalen opschrijven en je niet ALLEEN wikipedia hoeft te raadplegen!
Naam:
Patrick
Datum:
27 dec. 2011
Wat weer een leuke column. Ik herken hierin de opa uit het boek van Eelt, erg de moeite waard om te lezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)