Inloggen

biografie: Eelt

Mijn leeftijd is thans 70 jaar en ik debuteerde met het boek
'Als ik me ophang breekt het touw' op 69-jarige leeftijd.
Waarom zo laat? Ik wilde eerst leven en geld verdienen. In mijn vrije tijd las ik altijd. Voor mijn werkgever moest ik ook veel schrijven en plooien gladstrijken. Het beroep was hoofd bewonerszaken bij de plaatselijke woningstichting. Woonruimteverdeling hoorde ook tot mijn takenpakket. De mensheid heb ik zo grondig leren kennen. Toch vond iedereen mij aardig, ook al kregen zij vaak hun zin niet. Dit terwijl ik toch vreselijk scherp kan zijn.
Sinds 2000 ben ik weduwnaar, zonder kinderen om me te betutttelen. Verder ook nauwelijks familie.
Sinds enige tijd werk ik aan mijn tweede boek. Voorlopige titel:
'Meer verleden dan toekomst' wederom pseudoniem Eelt.

Inzendingen van deze schrijver

196 resultaten.

Van oude mensen de dingen die voorbij gaan

column
3,0 met 2 stemmen 980
Natuurlijk weten alle lezers van mijn columns dat deze titel van Louis Couperus is. Wie het niet weet dient ogenblikkelijk op te houden met lezen. Eerst moet dat prachtige boek gelezen worden.
Zelf heb ik er niet alleen van genoten, maar ook veel van geleerd. Uit dit gigantische boek blijkt dat niet alle mensen jong door God werden gehaald. De arbeiders gingen vroeg naar hun Schepper door de erbarmelijke toestand waarin zij moesten leven. De beter gesitueerden hadden meer kans om oud te worden.
Voor bijna elke bezigheid kon iemand in dienst worden genomen. De ouderen werden niet verstoten, zij bleven gerespecteerde leden van de maatschappij. Niemand ging zo vlug mogelijk met pensioen. Ongestoord gingen die leeglopers door met hun onbeduidende leven. Zij werden door hun minder fortuinlijke bedienden gerespecteerd. Er werd een schamele boterham verdiend.
Tegenwoordig wil vrijwel iedereen zo vlug mogelijk met pensioen. Helaas blijkt dan dat vrijwel niemand de kunst van nutteloos zijn verstaat....
Eelt 1 mrt. 2015Lees meer...

Muziekfeest op het plein

column
3,0 met 5 stemmen 1.516
Een nieuwe manier om me te amuseren is op vrijdagavond, na een week mijn niet zo geweldige hersens volledig te hebben gebruikt, naar het debielenprogramma met bovenstaande naam te kijken.
Hartelijk uitlachen is eindelijk straffeloos. Met rode wangen zie ik vieze vetzakken hun stompzinnige liederen balken. Natuurlijk moet je luisteren, maar meestal weet ik al wat er gekweeld wordt. Natuurlijk maken 'dames' zich hieraan ook schuldig. Zij zien er uit alsof hun vagina vol scheermesjes zit. Bij de mannen is hun anus dichtgeplakt met gedroogde ontlasting.
Veelvuldig klinkt de interessante tekst lalalala. Wat een genoegen om mannen en vrouwen als geiten te horen mekkeren.
Zij kijken als apen door hun kont. De Nederlandse maagd wordt verkracht....
Eelt23 aug. 2014Lees meer...

bewering
2,0 met 3 stemmen 110
Je schrikt als je probeert gezellig een terrasje te pikken.
Alle voorbijgangers zijn moedeloos en sloffen voorbij.
Gehuld in haveloze vodden. Zij zijn zwaar depressief door het eindeloze gezanik.
Ramp, Gaza. Wat een ellende. Eelt kan het niet meer aan en kijkt geen t.v. en leest geen kranten meer. Volkomen ingestort. Help! Smerige aasgieren! Beroerde hitte!...
Eelt 6 aug. 2014Lees meer...

Watersnood 1953 - Vliegtuigramp 2014

column
3,0 met 2 stemmen 109
In 1953 waren er meer dan 1800 slachtoffers. Hele gezinnen waren in het kolkende water verdwenen. Ouders verloren hun kind, kinderen misten hun vader en moeder. De schade was enorm. De overlevenden waren vaak dakloos. Veel huizen waren verdwenen. Ik stop met het schetsen van de omvang van de ramp. Wie het nu nog niet begrijpt loopt achter.
Gingen de mensen geweldig zeuren en zaniken? Nee! Er was nog geen massa communicatie. De meeste inwoners van ons land hadden nog geen tv. Wat een zegen! Twee of drie keer per week werd er door de latere kwelling van ieder zinnig mens iets uitgezonden. De meeste inwoners van ons toen 10 miljoen tellende land bezaten een radio. Er was nog radio distributie, die de nog volop in leven zijnde PTT voor een luttel bedrag verhuurde.
Kortom er was geen kans voor de persmuskieten om de ellende te exploiteren.
Er werd een radioprogramma uitgezonden waarin Jules de Korte het aardige liedje zong, waarvan ik me een zin herinner: 'Zolang de tijden nopen tot beurzen open en dijken dicht.'...
Eelt29 jul. 2014Lees meer...

column
1,0 met 4 stemmen 109
Natuurlijk vindt ieder normaal mens de de ramp met het vliegtuig en de ellende in Gaza verschrikkelijk. Zelf kan ik de beelden niet aanzien. Voor journalisten, die de narigheid ook vreselijk zullen vinden, is het ook makkelijk.
Zij hoeven niet na te denken waarover zij eindeloos kunnen zeuren. Niemand is er mee gebaat. Helaas ook de nabestaanden niet. Die kunnen zeker niet kijken....
Eelt22 jul. 2014Lees meer...

Reïncarnatie

column
3,1 met 7 stemmen 143
Zoals ik herhaaldelijk medegedeeld heb ben ik alleen trouw aan mijn eigen mening.
Maar degenen die in wedergeboorte geloven zien over het hoofd dat er tot de negentiende eeuw op het hoogtepunt slechts twee miljard mensen op de wereld waren.
Thans zijn er meer dan zeven miljard. Waar komen die vijf miljard zielen vandaan? Hebben die eeuwen zitten wachten om voor het eerst geboren te mogen worden? Worden de mensen thans zonder ziel geboren? Als ik om me heen kijk lijkt dat me het meest waarschijnlijk.
De meeste mensen leven als beesten. Het leven zal hen een ziel moeten geven. Sla elkaar maar overhoop en voer maar oorlog....
Eelt16 jul. 2014Lees meer...

het aantal dodelijke hartinfarcten zal toenemen

column
3,5 met 2 stemmen 122
Vooral ouderen zullen niet bestand zijn tegen de spanningen die de Wereldkampioenschappen Voetballen met zich meebrengen en zal voor veel senior harten teveel zijn. Het aantal hartstilstanden zal behoorlijk toenemen. De gewone hartinfarcten zullen de inkomens van cardiologen omhoog jagen.
Ook andere ziekten nemen toe. Al zuipend en vuiligheid uit een zak vretend zullen ze hun voortijdige dood bewerkstelligen.
Mijn brein kan nog veel meer ziekten bedenken maar ik wil de liefhebbers geen angst aanjagen.
Veel zelfdodingen zullen het gevolg zijn als Nederland verliest. Die lui waren toch al niet koosjer dat bespaart weer op de behandeling van gestoorden....
Eelt10 jul. 2014Lees meer...

Louis: Het genie

column
1,9 met 9 stemmen 295
Trouwe lezers denken dat ik een hekel aan voetballen heb. Dat is volkomen waar!
Natuurlijk is het juist dat mensen die in de maatschappij niets kunnen presteren van verveling tegen een bal gaan trappen. Sommige stommelingen blinken daarin uit en nog minder worden miljonair. Zeer handig, het enige talent dat je hebt uitbuiten.
Groter minachting heb ik echter voor de idioten die er naar gaan zitten kijken. Nog erger maken de dwazen het die zich tijdens het gevecht om de titel in oranje kleden en zich omringen met oranje parafernalia en zichzelf daardoor ook een beetje held voelen.
Als er verloren wordt krijgen die gekken een dag geen eten door hun strot....
Eelt 2 jul. 2014Lees meer...

Nederland: gekkenkolonie van Europa

column
3,2 met 4 stemmen 440
Dat de meeste inwoners van dit land geestelijke mankementen vertonen heb ik al meerdere malen aangetoond. Je ziet het al aan de regering die zij zich via het stemhokje op de hals halen. De leiders - de Kaalkop en de Gier - horen niet tot de lichte gevallen, maar juist tot de zwaarste. Logisch als je gestoorden laat stemmen kiezen zij de ergste exemplaren van hun soort.
Lichamelijk is het ook een gammel zootje. 820.000 WAO-ers. Dat liegt er niet om. Schrap die wet en zet iedereen aan het werk. Op een paar uitzonderingen na kan iedereen werken, mits het werk aangepast is aan de handicap. Er wordt teveel werk door dure machines gedaan.
Gras maaien met een kostbare machine kan door lieden met een handicap worden verricht.
Een eindeloze reeks van eenvoudige werkzaamheden kan door mensen worden gedaan die nu werkeloos worden door machines. 'Meer degelijk handwerk' zou de prostituee zeggen. Als we de helft van de machines wegdoen kan iedereen werken....
Eelt27 jun. 2014Lees meer...

Voornaamste symboolvan christendom en islam

column
3,2 met 6 stemmen 1.120
Schrik niet trouwe lezers, maar het is toch echt een penis.
Waarom weet ik niet. Misschien wilden de stichters met een aan geven dat je een geslachtsdeel moet zijn om al die barre nonsens te slikken.
Het is echter anders de stichters van beide godsdiensten hoe hoger hij is des te mooier en dan moet je de lucht in. (letterlijk ook vind ik). Dus hun kerktorens en minaretten moesten zo hoog en mooi mogelijk en versierd bij de christenen met prachtige beelden van uitermate grote kunstenaars en bij de mohammedanen met schitterende beschilderingen.
Zo moest men aantonen hoe geweldig hun God was en hadden ze bij oorlogen lekker wat te vernielen. Later werd zoiets dan weer opgebouwd, nog mooier dan het was. Geweldig systeem. Zo verhongerden de ambachtslieden niet, omdat er werk bleef....
Eelt20 jun. 2014Lees meer...

Niet in je zak....maar wel plassen

column
3,2 met 6 stemmen 370
Een genie heeft bedacht dat er door de grote hoeveelheid medicijnen teveel restanten van al die heilzame snoepjes en drankjes in het drinkwater terecht komen. Er moet dus niet meer in de wc worden geplast maar in een speciale zak, waar die zakken dan terecht moeten komen wordt niet vermeld.
Daarom ben ik zelf maar gaan denken: een speciale wagen deponeert ze voor de deur van de Kaalkop en de Gier, dan hebben ze ruimschoots te drinken. Als er teveel zakken overblijven worden de Amsterdamse grachten er mee gedempt. De hoofdstedelingen flikkeren er zelf al van alles in.
Natuurlijk wordt de grootste hoeveelheid op het Binnenhof gedeponeerd, dat is aan zakken gewend.
De mooiste oplossing van het zeikprobleem is echter om de pis in bommen te verwerken en die op Moslim-landen te werpen, die geen olie leveren....
Eelt11 jun. 2014Lees meer...

Zonnig Nederland

column
2,8 met 8 stemmen 528
Moslims blijken weer verstandiger dan Nederlanders.
Als de zon maar even achter de wolken te voorschijn komt zie je die bleekscheten lopen, in alle stadia van ontkleding. Er wordt niet nagedacht over zedelijkheid en uitlokking. De mannen zie je druk bezig met schaamlip lezen. De dames kijken verheerlijkt naar de ontblote bovenlijven en blote benen van de jonge mannen. De oude 'heren' lopen letterlijk en figuurlijk voor lul in een te lange korte broek en zweetsokken. Onder de knie is een lapje rimpelig bleek vlees te zien. Bij beide
seksen gutst het zweet van het lijf.
Wat zijn die mensen uit andere culturen toch verstandig. Zon of regen ze blijven dik ingepakt en houden het hoofd en de rest van het lijf koel. Ze lopen minder kans op onzedelijke handelingen van willekeurige voorbijgangers. Ze blijven fris door de warme kleding die ze dragen en zo houden zij de hitte van het lijf....
Eelt 9 jun. 2014Lees meer...

Balcons

column
3,0 met 8 stemmen 206
'In de zon op mijn balkon. Costa Brava' zongen Johnny en Rijk jaren geleden. Rijk de Gooyer. Kocht van de opbrengst een boerderij in Giethoorn. Dat was toch rianter dan een aan een huis vast gebouwde puist. Hij werd alleen aangegaapt door de andere bezoekers van de kroeg, waar hij zich met grote regelmaat liet vollopen en dorpsbewoners kon uitschelden. Zuipen en beledigen waren zijn grote hobby's. De kroeg was daarvoor de aangewezen plaats. Onder dit alles had zijn werk niet te lijden. Hij is nog steeds een van Nederlands grootste acteurs.
Helaas overleed hij enige jaren geleden, diep in de tachtig. De laatste jaren schijnt hij aan de ziekte van Korzakov geleden te hebben. Zijn lichaam en geest waren een triomf over de medische wetenschap. Hij zette al die zeikers met hun verhalen over ongezonde drank voor lul.

Zijn agressieve grappen werden niet door iedereen gewaardeerd. Niet door degene die zijn boerderij in brand stak, de opstallen waren natuurlijk zwaar onderverzekerd....
Eelt31 mei. 2014Lees meer...

wat eeen democratie we mogen op mensenstemmen die we niet kennen

column
2,6 met 7 stemmen 170
We mogen stemmen op een stel halve garen die niemand kent. Leve het Europese parlement.
Wat heeft die onzin voor nut? Dat hele Verenigd Europa is alleen maar in het leven geroepen om de rijke en machtige landen in de gelegenheid te stellen om de minder machtige landen leeg te zuigen en naar hun pijpen te laten dansen.
Voor een aantal niksnutten een prachtige gelegenheid om scheppen geld te verdienen.
Stem gewoon maar niet. Je hebt toch niets te vertellen. Zoveel landen tot eenheid smeden is onmogelijk. Elk rottig staatje heeft zijn eigen zeden en gewoonten en is niet bereid zijn folklore op te geven....
Eelt21 mei. 2014Lees meer...

wat een gek zootje die Nederlanders

column
2,0 met 6 stemmen 1.046
We tellen weer mee in de wereld. De ongebakken deegsliert Ilse de Lange en uit een riool opgedoken Waylon werden zo maar tweede op het Song festival. Heel Holland telt weer mee. Ze hebben wel niet gewonnen, maar tweede worden met een slaapliedje is toch een wereldprestatie. Vooral als je niet weet wat muziek is maar alleen van gekweel iets weet. Aangezien een van de twee vocalisten een spraakgebrek heeft werden bepaalde woorden zorgvuldig vermeden.
Wat verlang ik terug naar mijn jeugd. Toen Willy van Hemert Corry Brokken in staat stelde te winnen met een prachtige ironische Nederlandse tekst.
Teddy Scholten won met een liedje dat grappig was en tegelijkertijd alleen begrepen werd door mensen die wisten wie Faust en Greetje waren.
Nederlandstalige teksten hoeven niet ordinair en dom te zijn, maar dat is het eenvoudigste. Laatst wilde ik mij, na al mijn inspanningen, wat ontspannen en keek even naar de tv. Een zich zanger noemende schooier hoorde ik verklaren dat George Baker zijn reet nog had schoongemaakt....
Eelt14 mei. 2014Lees meer...

Gevaarlijke gekken

column
5,0 met 1 stemmen 1.521
Door alle eeuwen heen zijn ze er geweest. Nu is het echter veel gevaarlijker omdat de moderne wapens het mogelijk maken om de ganse wereld en alle leven te vernietigen. Misschien is dat de beste oplossing. Geen Poetin, Obama, Kaalkop, Rutte, de Gier meer. Geen psychopaten, die alleen aan eigen plezier en genot denken.
Nergens meer verkiezingen omdat de media de kiezers zo manipuleren dat ze tegen hun eigen belangen stemmen.
De door mij eerder genoemde Professor Dutton heeft het grondig onderzocht. Alle grote leiders zijn psychopaten.
Op wat lager niveau kun je stellen dat iedereen die ergens de leiding over heeft psychopathische trekjes heeft. Ook die meiden door wie jij je kinderen laat verpesten in de crèche....
Eelt10 mei. 2014Lees meer...

Weer Mensen herdacht die toch allang dood waren geweest

column
1,5 met 4 stemmen 157
De Tweede Wererld Oorlog was een hel. Veel, toen jonge mensen, moesten hun leven afstaan voor hun vaderland.
Nu, na bijna 70 jaar, hebben veel grootheden weer eens wat gedaan. Een door een ghost writer geschreven toespraak gehouden of met een krans lopen sjouwen. Oude mannetjes werden met wat doping in staat gesteld om weer eens vijf meter te lopen. Van een sleurbestaan zijn ze allang gaan houden. Dus droevig kijken was ook al geen kunst. Krampachtig probeerden ze zich te herinneren welke dienstmaat zijn kop verloor door een granaatscherf en welke in zijn rug geschoten werd omdat hij er vandoor probeerde te gaan.
Die ouwe lullen hadden hun jaarlijks uitje.
Natuurlijk denkt zelfs iemand als Eelt aan die afschuwelijke oorlog. 'Veteranen' die deelgenomen hadden aan zogenaamde vredesmissies mochten ook aan de happening deelnemen. Zonde van al die levens. Misschien was er onder de gevallenen wel een nieuwe weldoener der mensheid....
Eelt 7 mei. 2014Lees meer...

Wat doen we met moeder met Pasen?

column
3,2 met 5 stemmen 199
Vroeger toen de gezinnen wat groter waren was dat geen punt. Moeder mocht altijd wel bij een van haar nakomelingen een dagje komen.
Nu de geboortebeperking eindelijk tot de botte hersens is doorgedrongen, wordt er heel wat afgekletst. Hoe breng je zo'n oud mens aan haar verstand dat ze het met Annemarie en Jan Karel erbij toch geen deel kan nemen aan de gesprekken. Het mens leeft nog in een andere wereld. Ze weet niets van Google. Wat, ze wil niet eens over computers praten. Dat hou je geen dag vol.
Je kunt niet eens je laatste nieuwe snufjes aan je vrienden laten zien.
Lezen doet het mens wel, ze wil voortdurend over literatuur praten, maar wat koop je daar nou voor. Dat interesseert de rest van het gezelschap allang niet meer. Ze zeurt voortdurend over politiek. Als die Kale en de Gier weer iets nieuws hebben bedacht om het land naar de ratsmodee te helpen. Wie doet dat nu nog. Wat interesseert ons die politiek. Als er gestemd moet worden doen we dat op degene met de vlotste babbel. Of het in ons belang is interesseert ons niet. Die handige jongens en meiden weten zich overal uit te redden....
Eelt18 apr. 2014Lees meer...

Achterloper

column
3,2 met 5 stemmen 221
Een van mijn lezers denkt dat de Kaalkop en de Gier (Rutte) 'uitmuntende' politici zijn. Je hebt meer achterlopers. Hij gelooft waarschijnlijk ook nog in Sinterklaas en de Kerstman. Voor het slapengaan moet iemand hem Assepoester of Sneeuwwitje voorlezen.
Ik hoop natuurlijk dat zijn mammie in blakende welstand verkeert, maar met zo'n zoon word je helaas niet oud. Daarom zal er wel iemand voor gehuurd worden. Niet door eigen capaciteiten, maar door erfenissen moet hij barsten van het geld. Telkens als ik de arme donders te hulp wil schieten door te vertellen hoe afschuwelijk zij moeten leven in dit rijke land, heeft hij wel een 'leuke' opmerking om mijn betoog te ontkrachten. Het kan natuurlijk ook een jaloerse dwaas zijn die jaloers is op mijn stijl en eruditie. Het is natuurlijk frustrerend als je zelf niets anders kan dan op anderen afgeven en onnozele beschouwingen schrijven. Jammer, hij kan beter naar de prostitués gaan: deze vrouwen moeten ook leven. Vreselijk dat deze man zich zo als niksnut te kijk zet.
Hij bezit vast nog een oude encyclopedie (nog van Paatje geweest). Wat jammer toch dat iedereen zijn onzin ongestraft kan spuien.
Hij is zo dom dat hij alle capaciteiten bezit om premier te worden. Zulke types blijven echter aan de kant staan om kritiek op verstandige mensen te spuien. Als je in dit land geen premier wil of kan worden moet je wel erg achterlijk zijn....
Eelt10 apr. 2014Lees meer...

bewering
4,1 met 7 stemmen 139
Als gewone mensen hun werk verprutsen worden ze weg 'geschopt'.
Waarom mogen Samsom en Rutte alles verprutsen, hun partij een historische nederlaag bezorgen en de mensen leeg zuigen zonder te worden vervangen? Moet het land eerst helemaal naar de bliksem?
Zij zijn de persoonlijke vijanden van alle weldenkende mensen!...
Eelt 4 apr. 2014Lees meer...

bewering
4,0 met 3 stemmen 276
Wat een democratisch land zijn we toch! Elders was die kaalkop weggeschopt. Na zo'n duidelijk signaal van de kiezer. Hier mag hij samen met zijn vriend gewoon verder gaan met het land naar de afgrond voeren....
Eelt 3 apr. 2014Lees meer...

Samsom biedt congres zijn excuus aan

column
3,0 met 1 stemmen 121
De verkeerde excuseerde zich echter. Zijn ouders hadden zich moeten verontschuldigen, omdat zij zo'n uitbuiter van mensen die het toch al moeilijk genoeg hebben onder valse vlag leegzuigt hebben voortgebracht. De leugenaar noemt zich socialist. Moge Domela Nieuwenhuis bij hem komen spoken en een vreselijk pak slaag geven.
De raadsleden, die hun mooie bijverdienste kwijtraken, mogen ook niet klagen. Ieder weldenkend mens ziet toch meteen dat Diederik alleen maar kan slagen als boksbal.
De idioten die op hem gestemd hebben, moeten naar een oord waar mensen met witte jassen hen in toom houden.
Bovendien mogen de partijleden niet klagen. Iedereen weet dat bij de Partij van de Armoe alleen maar opportunisten zitten, die op een mooie baan azen....
Eelt29 mrt. 2014Lees meer...

Een baan voor Diederik

column
2,3 met 3 stemmen 87
Na het echec van de laatste verkiezingen is het onmogelijk om die verwaande kaalkop nog te handhaven. De Partij waar Domela Nieuwenhuis de gevangenis voor indraaide en Troelstra dacht dat er een revolutie mee te beginnen was bestaat allang niet meer.
Na de Tweede Wereldoorlog maakte Drees er een rammelend opportunistisch, bier drinkend stelletje huichelaars van. Den Uyl voorkwam dat we van de Oranjes afkwamen. Is dat werk voor een socialist?
Kok collaboreerde met de vijand. Het Nederlandse volk vond het nog gewoon ook.
Nederland werd verkwanseld aan de Europese Unie. Er kwam geen opstand....
Eelt24 mrt. 2014Lees meer...

Hollanders zijn te stom voor democratie

column
3,2 met 4 stemmen 98
Er zijn nog veel te veel zwak begaafden die op de Partij van de Armoe stemden. Nog teveel idiote beter gesitueerden, die denken dat Rutte hun belangen behartigt.
De enige die na de verkiezingen iets verstandigs vroeg was Geert Wilders. 'Meer of minder Marokkanen,' vroeg hij. Het antwoord had moeten zijn: 'MEER'. Natuurlijk in Marokko! Dan kunnen de Hollanders naar dat prachtige land, we ruilen gewoon.
Uiteraard met achterlating van onze beschamende regering. Een klein aantal Marokkanen was best bereid geweest om de wereld van die windbuilen te verlossen. In dat prachtige land hadden we de koning kunnen houden. Die heeft nooit van zoiets als democratie gehoord. Derhalve was die dure propaganda niet meer nodig geweest en die achterlijke praatjes in de media konden een fatsoenlijk mens niet meer ergeren.
Willem Alexander had vrij toegang gekregen tot elke harem. Van dat merkwaardige hoofd waren we ook verlost geweest. Maxima had tussen de andere haremdames best op haar plaats geweest....
Eelt22 mrt. 2014Lees meer...

Politieke partij verslaat Jezus; die kwam maar 1 keer terug

column
3,0 met 1 stemmen 82
D'66 is al een tiental keren uit de dood herrezen. telkens als je blij denkt van die strontvlieg verlost te zijn, verschijnt het waardeloze secreet weer en laat weer een stel geestelijk gestoorden op het mooie bekje van de lijsttrekker stemmen.
Weer is het zover. Jezus noemde het 'wit gepleisterde graven'. Van buiten mooi, maar van binnen heeft de verrotting al aardig toegeslagen.
Met grote weemoed denk ik terug aan wat Wim Kan over de toenmalige leider Jan Terlouw zong: 'Hemelsblauwe ogen, glimlach om de mond. Niemand nog bedrogen, hinderlijk gezond. Tegenwoordig houdt Jan zich bezig met boeken schrijven, die zo slecht zijn, dat het stomme gajes het wel koopt.
Hoe zal het met onze Alexander Pechtold verder gaan? Het klootjesvolk zal wel op het mannetje stemmen, dat zes uur per dag aan zijn uiterlijk knutselt, zodat niemand ziet dat hij het lager onderwijs slechts met moeite kon volgen....
Eelt15 mrt. 2014Lees meer...

Ga niet stemmen dan ben je een dwaas

column
2,7 met 3 stemmen 170
Wie nog meedoet met die waanzinnigen, die ons deze 'regering' hebben bezorgd, is of niet wijs of kwaadaardig. Daar wil ik niet bij horen. Een genie ben ik niet, maar ik heb wel door dat onze democratie een farce is.
Welk zinnig mens stemt er eerst op Pim Fortuyn, vervolgens op iemand die plaatsneemt in het kabinet Balkenende. In die tijd was P. J. de slechtst mogelijke premier.
Bekwame mensen hebben wel wat beters te doen dan in een gierput te gaan ruzie zoeken. Van een welvarend land gleden we af naar een land dat door iedere vuilnisophaler beter geleid had kunnen worden.
De beste premier van na de oorlog Lubbers had net de chaos in bedwang en toen begon het gedonder....
Eelt13 mrt. 2014Lees meer...

Oorlog wordt steeds leuker.

column
4,5 met 4 stemmen 138
Oorlog wordt steeds leuker, althans voor de bedenkers van allerlei nieuw moordtuig en de fabrikanten ervan.
Menselijke militairen komen er nauwelijks nog aan te pas. Onbemande vliegtuigjes laten vanuit de lucht hun stinkende rotzooi vallen. Zwaar bewapende robot-militairen doden alles wat beweegt. Een groot voordeel, de 'menselijke' soldaten komen pas als de burgerij uitgeroeid is en maken alles af wat alleen maar gewond is.
Wat een uitkomst, robots hebben geen geweten en wat er achteraankomt is elke vorm van compassie kwijtgeraakt, tijdens de training tot volmaakte psychopaat. Ze ruimen de menselijke restanten op.
Wat een zegen die moderne techniek. Zo omzeilen we prachtig het gebod 'Gij zult niet doden.'...
Eelt 5 mrt. 2014Lees meer...

Gezondheidsmaniakken

column
3,4 met 5 stemmen 96
Na de Tweede Wereldoorlog was er natuurlijk ook geen Coca Cola te krijgen. De Edelgermanen hadden ons land leeg geroofd en iedereen had wel wat anders te doen dan aan deze verkwikkende drank te denken. Aangezien ik in de Tweede Wereldoorlog geboren ben had ik nog nooit deze pepdrank door mijn strot kunnen laten glijden. Wat een genot toen ik van een oom dit wonderlijke vocht kon drinken.
Eigenlijk schrok ik er een beetje van, het leek op iets wat onze huisarts voor elk kwaaltje voorschreef, maar het tintelde lekker op je tong.
Toen opa hoorde dat oom mij deze Amerikaanse 'rommel' had laten drinken kreeg oom een moeilijk half uurtje. Grootvader vroeg of oom door de ratten bezeken was. Coca Cola bevatte een giftige stof, die totaal ongeschikt was voor kinderen. Cafeïne heette die rommel en veroorzaakte dat de vermoeidheid verdween en was daarom voor die kleintjes ongeschikt. Slecht slapen kon het gevolg zijn.
Die rotzooi was ook aanwezig in koffie en thee, voor volwassenen verkwikkend, maar kinderen mochten er ook niet teveel gebruik van maken....
Eelt27 feb. 2014Lees meer...

Schaatsen leren

column
3,3 met 3 stemmen 83
Het hele leven is niets anders als schaatsen leren. Je begint wankelend op smalle ijzers op een ondergrond nog gladder dan de kop van Diederik.
Hoe moeilijk het ook is, zijn manier van politiek bedrijven is nog gladder, maar dit is slechts een vergelijking. Vandaag wilde ik het over fatsoenlijke mensen hebben. Daar sta je dan als kleine dreumes op die smalle ijzeren krengen.
Als je geluk hebt aan de sterke hand van je vader, die je behoedt voor vallen.
De meeste stumpers hebben tegenwoordig zo'n sterke vader niet meer. Die kinderen moeten zelf maar rond zien te krabbelen en gaan dan ook veelvuldig op hun snoet....
Eelt22 feb. 2014Lees meer...

Wat ben je toch een Ministertje

column
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 85
Hij was al professor en slechte columnist, een kwaadaardige fee maakte hem minister.
Terwijl het kabinet al vol nonvaleurs zit.
De partij waar alle idioten in Nederland op gestemd hebben had nog recht op een leugenachtige professor. Natuurlijk aarzelde de ijdeltuit met zijn dure grote hoed, die hij droeg om te verbergen dat zijn koppie zo klein is, meteen 'ja'. Natuurlijk ken ik de naam van dat hoofddeksel, maar die noem ik niet. Als alle gekken in dit land zo'n ding op hun stomme kop gaan zetten kan geen enkel normaal mens zich in dit overvolle land nog bewegen.
Om het in stijl te houden noem ik hem Penis Agraria....
Eelt13 feb. 2014Lees meer...