Inloggen
voeg je column toe

Columns

Leve de konjngin!

Als ik de koningin zie met haar blauwe hoofddoek denk ik: Nu is ze nog mooier dan anders. Zonder hoofddoek is ze ook een fraaie dame, maar ik zag haar liever zonder hoed. Bovendien is zij de enige echt verstandige monarch sinds we deze staatsvorm, bijna 200 jaar geleden, aanvaardden.
Over de afwijkingen en stomme streken van Willem I tot en met 111 durf ik niet te schrijven. Om nog een aanklacht wegens majesteitsschennis te trotseren vind ik deze dingen nu te onbelangrijk.
Over Wilhelmina moet ik toch kwijt dat ik het op zijn zachtst gezegd niet verstandig vond om de bevolking op te roepen tot verzet tegen de bezetters van ons land. Vooral in het begin was het nutteloos en het heeft menigeen het leven gekost. 'De Willemien' heeft echter nooit opgeroepen om de Joden te helpen, dat neem ik kwalijk! Menige ambtenaar en politieman heeft waarschijnlijk gedacht, de koningin zegt niets dus het zal wel goed zijn. Ook haar 'regeren' vanuit het buitenland was ongrondwettig.
Juliana was een wazige pacifiste, die weigerde om de doodvonnissen van de ergste Duitse oorlogsmisdadigers te tekenen. Door dit feit hebben oorlogsslachtoffers nodeloos geleden. Telkens wanneer hun vrijlating weer eens ter sprake kwam. Uiteindelijk is het gajes vreedzaam in der Heimat overleden.
Die lui hadden aan hun scrotum opgehangen moeten worden. Verder doe ik er het zwijgen toe. Het mens heeft teveel gekke dingen gedaan
Hoe is het mogelijk dat onze koningin Beatrix zo verstandig is en zo wijs regeert. Van haar voorouders heeft ze het niet!
Daar bij die Arabieren doet ze het toch ook weer uitstekend. Reken er op dat deze majesteit van al die sheiks of hoe die lui ook genoemd worden een hand krijgt. Die mensen daar denken, een land dat zo'n vorstin heeft moet een goed land zijn en dat is voor ons alleen maar gunstig. Haar schoondochter wordt volkomen onbeduidend als majesteit in de buurt is.
Het is te onbescheiden anders zou ik deze koningin mijn boek toesturen, zij zou er van genieten.
Beatrix blijf toch nog een jaar of twintig op de troon. U hebt allang gezien, dat uw zoon niet uw eigenschappen bezit. Een terugval naar de narigheid met zijn voorouders dreigt.
U hebt dat allang gezien, ontferm u nog lang over dit benarde volk. Volg het voorbeeld van de Engelse koningin. Blijf hier die hoofddoek dragen, het staat zo sexy. Als u na uw goede Claus, weer aan trouwen denkt laat mij dan ook meedingen naar uw hand, ik ben maar vier jaar jonger dan u en al uw zoons zijn met gewone meiden getrouwd. Dan valt bij u een ambitieuze schrijver niet uit de toon. Met in vitriool gedoopte pen zal ik achter u staan. Onder pseudoniem natuurlijk.
Het kan toch raar gaan. Ik, een republikein schrijf een ode aan de vorstin die de Arabieren inpakt.
Leve Beatrix!

Schrijver: Eelt, 16 januari 2012


Geplaatst in de categorie: koningshuis

-1.0 met 1 stemmen 155Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Marije hendrikx
Datum:
3 februari 2012
Email:
maryama37hotmail.com
Een majesteitelijke column; met plezier gelezen!
Naam:
albe
Datum:
21 januari 2012
Mooi stuk man, erg waar en respectvol naar de dame die het inderdaad goed begrepen heeft.Toch had ik niet anders verwacht van " onze "Beatrix want inderdaad het signaal WAS ik pas mij aan bij jullie ...........doen jullie het ook bij MIJ in het land ??
Naam:
Peter
Datum:
20 januari 2012
Eindelijk iemand met een scherpe blik die het ook nog eens durft op te schrijven. Meer boeken van deze schrijver!
Naam:
Ron
Datum:
19 januari 2012
Email:
ronboekenla.nl
Wat een prachtige column. Het is helemaal waar.
Ik heb al aardig wat boeken van Eelt verkocht

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)