Inloggen
voeg je column toe

Columns

Uberhippe midlife meid

Ik kan gerust stellen dat ik Uberhip ben. Ik zit aan ‘de verkeerde kant’ van de veertig en hoor er nog helemaal bij. Waar ik dan precies bij hoor, is me zelf ook niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk zit ik ergens tussen de jeugd van tegenwoordig en omroep Max. Maar ik ben in ieder geval veel hipper ben dan de meeste van mijn midlife medemensen. Ik weet precies wat een android is, een smartphone en een app. Sterker nog: ik gebruik ze ook nog eens allemaal. Ik doe slimme boodschappen in de ‘market’ en zo kwam ik ook aan Wordfeud.

Helemaal mijn ding. Spelen met woorden, strategisch leggen en punten verzamelen. En vloeken als een havenarbeider, als het niet lukt. Er zijn mensen van wie ik bijna altijd win. Daar speel ik het liefst tegen. Er zijn ook tegenstanders die ik ervan verdenk een app te gebruiken bij het leggen van woorden. Die waren van het ene op het andere moment ineens onverslaanbaar. Zulke losers delete ik meteen. En er zijn mensen die gewoon beter zijn dan ik. En dat is pijnlijk. Als ik driemaal achter elkaar van dezelfde speler verlies, dan gaat die ook exit. Ik kan best tegen mijn verlies, maar het moet wel leuk blijven. En ineens was het dat niet meer… Na drie zeer moeizame potjes – ik kreeg alleen maar klinkers - was ik het hele Wordfeudten ineens spuugzat! Ik ben dus Wordfeudmoe. En ik heb een sabbatical ingelast om een Wordfeud burn-out te voorkomen.

Aan swypen doe ik tegenwoordig trouwens ook. Op mijn Uberhippe Samsung Galaxy S II heb ik in sneltreinvaart een minicursusje swypen gevolgd. En na enige onwennigheid - alle begin is moeilijk - ben ik er nu best bedreven in, al zeg ik het zelf. Had ik tot voor een paar maanden geleden nog nooit van het woord gehoord, nu swype ik de godganse dag. Helaas gaat er nogal eens iets mis. Daardoor lijkt het net alsof ik niet verder ben gekomen dan de derde klas lagere school. Terwijl ik best goed kan spellen. Maar zo’n smartphone (what’s in a name) denkt als het ware met je mee en daar komen de meest vreemde woorden uit voort. En juffertje ongeduld herself (moi) heeft vaak al op verzenden geduwd voordat ze gezien heeft wat er nu eigenlijk op haar scherm staat. Zo gebeurde het laatst dat ik ‘Valentijn’ sms’te, maar ik verstuurde ‘Varkenshaar.’ Dat viel niet goed bij de verkering.

En dat is helaas niet de enige keer dat zoiets is gebeurd. Want ik socialize me een slag in de rondte. Ik stuur heel veel sms-jes, reageer op al mijn facebookvrienden en sinds kort twitter ik, overigens geheel tegen mijn principes in. Maar ik móest wel overstag gaan toen de verkering voortdurend tweets citeerde en mij vertelde hoe leuk het toch was, al dat getwitter. Zoiets kan ik natuurlijk niet over mijn kant laten gaan, als Uberhippe midlife meid. Dus opende ik een twitter account:(champagne_35). Middels swypen stuur ik al mijn tweets en andere berichtjes het wereldwijde web op. Laatst vroeg ik iemand per sms om zijn emailadres. Maar van het woordje ‘emailadres’ maakte die smartphone zomaar spontaan ‘escapades’. En dan krijgt zo’n onschuldige vraag toch ineens een heel andere lading…

Om verdere missers te voorkomen, overweeg ik dus om weer gewoon terug te gaan naar het ouderwetse handwerk: het aantikken van letters. Heel retro dus.
En dat is op zich natuurlijk wel weer Uberhip.

Schrijver: Monique Vos, 25 februari 2012


Geplaatst in de categorie: humor

3.0 met 3 stemmen 98



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
A van de Aa
Datum:
27 februari 2012
Ben blij dat er meer zijn zoals ikke ;-)
Naam:
MArije Hendrikx
Datum:
27 februari 2012
Email:
maryama37hotmail.com
Genoten van je uberhippe midlife getweed!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)