Inloggen
voeg je column toe

Columns

De zout- wet

Teveel zout in bereide maaltijden, daar moet de voedselwaren industrie nu naar uit gaan kijken, teveel zout is slecht voor de mens, tja, zoveel wisten we al. Maar als de industrie niet snel actie onderneemt, krijgen we een heuse wet, een ZOUT wet dus, of juist een anti- zout wet? Nou is het maar goed, dat het om het zout in eten gaat, dus in voedsel, want tenslotte is er nogal wat zout voorhanden in de zee, of wat te denken van het zout, wat gebruikt wordt met strooien?

Maar daar zal die eventuele toekomstige wet niet voor bedoeld zijn, denkt U ook niet? Zou een mooie zout- loze boel worden dan! Maar weet je, ik ben 1 van die mensen die DOL is op zout, tja, fout natuurlijk om dat te zeggen, maar ik vind het lekker! Niet op straat, want dan betekend dat gladheid, maar ook de zee, die kan mijn bekoring wel wegdragen, die zee, is een prachtig fenomeen, een eindeloze vlakte.

En vlakte brengt me dan ook op de zout vlakte want ook die hebben we natuurlijk, alleen zal de minister geen wet gaan invoeren die zout verbied in de zee, of zout verbieden met strooien, want anders zaten we mooi in tja, niet in het zout natuurlijk, want dat mag dan niet meer! Moet je jezelf toch eens voorstellen wat er allemaal aan wetten worden besproken, allemaal wetten die eerst op tafel komen, net als het zout, die worden besproken, net als aan tafel, die dan vervolgens al dan niet worden aangenomen met handen omhoog, of juist niet.

Het zoutgehalte in de klant en klaar maaltijden is blijkbaar te hoog en nu vindt de minister dat de industrie daar wat aan moet doen, dus wordt het nou een zoutloos geheel, met een zoutvat ernaast, of word het een zoutloos gebeuren met minimale aanwezigheid van het goedje wat ik zo lekker vindt. Nou moet ik eerlijk zeggen, dat ik nog nooit een kant en klare maaltijd heb genuttigd oftewel gegeten, want ik kook de zaak liever zelf, maar ik kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die bijvoorbeeld werken en na een dag buffelen geen zin meer hebben om alles klaar te maken, dus die pakken zo’n kant en klare maaltijd die dan blijkbaar niet zo goed is, althans volgens de minister. Wat ik me wel afvraag is: zou zij de zout- volle maaltijden zelf al eens gebruikt hebben en dus uit ondervinding praten als ze zegt: daar moet minder van in, of zou ze afgaan op de reacties van anderen?

Daar zou ik dan weer nieuwsgierig naar zijn. Want weet je, als iemand vindt, dat er teveel zout in de zee zit, dan moet je dat niet drinken, als iemand vind dat er niet gestrooid mag worden met zout, tja dan moet je glibberen met alle nare gevolgen van dien, maar als je een zoutloze maaltijd moet eten, zonder dat de dokter dit heeft bevolen, nou geef mijn portie dan maar aan Fikkie, alhoewel, misschien komt daar dan ook wel een wetsvoorstel voor. De zout- wet, heeft U het ooit zo zout gegeten!?

Schrijver: An Terlouw, 6 maart 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 5 stemmen 156Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)