Inloggen
voeg je column toe

Columns

Amalia wil i-pongen

Het gebeurt niet dagelijks dat het Silverdome-kenniscentrum een kroonprinselijke missive in ontvangst neemt. De samenwerkende sportbonden, en vooral de medewerkers van het marketing-bureauteam, waren in rep en roer. Naar aanleiding van de olympische overhandiging van een i-pongtafel aan de kroonprins, was een boodschapper namelijk een schriftelijke reactie bij de royalistische mevrouw Narda af komen geven...

Sommige initiatieven kunnen onverwachte dingen in beweging zetten, geplande acties hebben onvoorziene gevolgen, klassiek tafeltennis levert zichzelf uit aan haar bedrijfscompetitie-stiefzusters: mevrouw Narda werd nerveus van al deze uitzonderlijke postale commotie, dacht zelfs aan de mogelijkheid van practical-joke of bombrief en wilde de politie roepen.

Want persoonlijk secretarissen werken accuraat en snel.

Omdat gebruik was gemaakt van de adressering „Aan de Koninklijke Nederlandse Schermbond, ter attentie van het ipong-secretariaat“, vonden de personeelsleden unaniem dat collega Nouwen de juiste competentie had om de envelop te openen. Dat trof, want het drukke baasje was zowaar even niet in bespreking. Zijn ogen vlogen over het papier. De persoonlijk assistent van de kroonprins bedankte in formele bewoordingen alsnog voor de i-pongtafel die ZKH had mogen ontvangen. Door de huiselijke introductie van het mini-exemplaar was evenwel een vervolgkwestie gerezen : als lid van welke geregistreerde vereniging kan prinses Amalia zich nu i-pong eigen maken?

Sinds hij in een Sinatra-biografie heeft gelezen dat oranje de favoriete kleur van The Voice was, ziet pingpongpreses Ronald-Dirkie Kramer brood in zijn economische „Orange“-missies naar de schemer- en grensgebieden tussen bedrijven, ministeries en sport. Hij biedt zelfs aan om, als moderne Olympia-koloniaal, de sprieten van overzeese sportvelden in deze kleur te komen spuiten. In zijn streven om De Grote Nationale Exportbevorderaar uit te hangen, was het hem gelukt om Willem-Alexander met een fel-oranje gespoten ipongtafel huiswaarts te sturen, waar echtgenote en dochterdrietal zich op deze aanwinst stortten.

De adjudant van de kroonprins (gewend aan gadgets en andere overbodigheden) had de marketing-tool van de "goedgevige" oom Roon van ons delta-pingpong er tussen door laten glippen. Pijnlijk : de ipong-actie is eigenlijk bestemd voor bedrijfsdoelgroepen en de bond dreigt hiermee aan de eigen ondergang bij te dragen. Nu deze vorm van mini-tafeltennis boven verwachting aanslaat, blijkt het te ontbreken aan follow-up en beconcurreert het de traditionele vleugel, die de handen vol heeft aan zichzelf : vier grote afdelingen hebben de bestuurlijke handdoek definitief in de ring gegooid. Het huidige opheffingstafeltennis verwacht geen enkele prettige impuls van de spastische ipong-bewegingen, die inmiddels als anatomisch-schadelijk zijn gekwalificeerd.

Amalia wil i-pongen, maar ze zal dat in kleine kring met haar zussen moeten blijven doen. Maarten Nouwen probeert voor 30 juni een passend excuus te formuleren. En Ronald-Dirkie Kramer en zijn sportforum overwegen om minder uitbundig om te springen met hun orangistische spuitbussen

(wordt vervolgd)

Schrijver: Ton Mantoua, 19 mrt. 2012


Geplaatst in de categorie: sport

4,5 met 4 stemmen 149Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)