Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kinderen worden al vroeg bedrogen

Al vroeg komen de ouders met een grove leugen. Zij maken hun kinderen wijs dat een eeuwen oude bisschop in Spanje woont en van daaruit opschrijft of de kinderen 'zoet' of stout zijn. Er wordt gedreigd met de zak en de roe van Sinterklaas.
Eens per jaar komt hij naar Holland om de schapen van de bokken te scheiden.
Menig kind is doodsbang. Welk kindergeweten is niet belast met kleine zonden tegen de huisregels. Zwarte Piet maakt het nog wat erger. De volwassenen liegen de kinderen van alles voor. Sinterklaas zou op een schimmel over de daken rijden om cadeaus aan brave kinderen te brengen. Ook in tijden van sneeuw, als je evenwichtskunstenaar moet zijn om op de begane grond op de been te blijven en zelfs in de duurste auto nog bij een kettingbotsing betrokken kan raken. Sinterklaas heeft misschien wel schimmel tussen zijn benen maar hij rijdt daar echt niet op.

De Kerstman is iets milder. Je hoort nooit over diens zak of roe. Hij neemt niemand mee naar de noordpool waar hij de rest van het jaar comfortabel woont.

Met Pasen maken de ouderen het wel erg van eieren. Met hun verhalen over de Paashaas! Dit moet een ongelooflijk verdraagzaam dier zijn. Met Kerst werden vele van zijn soortgenoten als delicatesse opgediend tijdens de enorme vreetpartij die de mensen aanrichten om de geboorte van Gods zoon te vieren.

Waarom die geboorte van die zoon met een zwelgpartij gevierd moet worden is mij niet duidelijk. De Zoon Gods heeft daar nimmer toe aangezet. Hoewel het voor geheelonthouders moeilijk te accepteren moet zijn dat hij water in wijn veranderde.
Vele gelovigen eten bij het Heilig Avondmaal nog altijd symbolisch het lichaam van Jezus en drinken zijn bloed, weer in de vorm van wijn. Arme geheelonthouders: aan het verheerlijken van kannibalisme kunnen zij ook niet meedoen. Een mens mag geen principes hebben.

De Paashaas veracht ik met heel mijn hart. Hij denkt niet aan zijn medeschepselen, die met Kerst met geboer in een mensenmaag verdwenen. Die collaborateur met flaporen komt de mensen eieren brengen, al moeten ze er wel naar zoeken. Hoe komt deze Judas onder de hazen aan al die eieren? Zelf leggen, als zoogdier, kan niet. Chocolade eieren kan hij niet maken. Hij bestaat dus ook niet.

Geen wonder dat de kinderen als zij dit gaan beseffen woedend zijn over al dat bedrog en boos gaan puberen.
Probeer ze nu nog maar wijs te maken dat God wel bestaat.
Gooi de bijbel maar weg en houd je aan de Tien Geboden, dan kom je vanzelf in de gloria.

Schrijver: Eelt, 1 Apr. 2012


Geplaatst in de categorie: humor

2.7 met 10 stemmen 265Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 Apr. 2012
Je intentie is nogal rommelig uitgewerkt, maar de kern is overgekomen, toch worden kinderen meer bedrogen door hun ouders zelf dan door de zotte figuren, die je aanhaalde. Wijn blijft dé oplossing! Zonder daar hocuspocus aan te verbinden! Geestelijke wijn voor kinderen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)