Inloggen
voeg je column toe

Columns

Van alles...

In de wereld die nog in het verschiet ligt, weet geen mens, wat hem te wachten staat, in de wereld waarin de kinderen opgroeien, weet niemand aan welke kant men staat, in de overvolle wereld waarin we nu toeven, is het een dag niet gelachen een dag niet geleefd, maar stel je eens voor, over zo’n vijftig jaar, zitten dan aan elke lantarenpaal aansluitingen om te kunnen internetten, zitten er dan in de putdeksels telefoons die iedereen kan pakken, zitten er dan op elke hoek van de straat en achter elk raam een mogelijkheid om te laten weten, dat je bij thuiskomst gebakken aardappeltjes wilt eten?

In die wereld die nog in het verschiet ligt, is het misschien dan we zo, dat alle etenswaren in een pilletje wordt uitgegeven, geen boodschappen meer, geen drinken meer.

In de wereld die in het verschiet ligt, gaan we misschien zelf wel vliegen, zonder die grote vogels in de lucht. Hebben we de treinen niet meer nodig, de bussen, de metro’s de taxi’s, nee hoor, je klapt met je armen en vliegt met onbekende bestemming zo weg.

In de wereld die in het verschiet ligt. Maar voor nu geldt: ik moet de keuken in, de aardappels gaan bakken, de sla gaan wassen en het vlees bereiden, vliegen naar de keuken gaat niet, want als ik mijn armen uitsla, loop ik de rest van de week met blauwe plekken. Dus sta ik op en loop, gewoon ik loop, omdat ik twee benen heb gelukkig en omdat ik nu leef en niet in een wereld die nog in het verschiet ligt! Eet smakelijk!

Schrijver: An Terlouw, 7 apr. 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,0 met 8 stemmen 215Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Renate
Datum:
8 apr. 2012
Je komt eerder terecht in een verschoten wereld dan in een wereld die in het verschiet ligt. Geeft niet, als je het lampje in de keuken van je column maar ziet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)