Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zulke bijen wil ik ook!

Lekkere aardbijen te koop! Drie euro voor een pond. Bij ons de laagste prijs, kom en proef er van!
Wat zullen we nu hebben?, dacht ik toen ik die advertentie in een huis aan huis folder las. Een nieuwe soort soms? Lijkt mij wel een ‘prikkelend’ idee hoor en of ze zuur of zoet smaken? Misschien kriebelen ze wel op mijn tong? Zouden ze kleur afgeven of kleurvast zijn? Bespoten met bewaarmiddelen of puur natuur? Wellicht een naar hier overgewaaid idee uit de Japanse eetcultuur? Hier moet ik het fijne van weten! Kortom, ik trok snel mijn superstappers aan en ging de boer op. Ginds was het!
Een doosje aardbijen graag!, vroeg ik en voegde er met een uitgestreken gezicht aan toe: “van die gele met bruine streepjes er op! Pakt u ze met handschoenen aan in?”
Huh??? Watblieft?, schrok de boerin. Wij verkopen alleen de beste kwaliteit hoor! Dagvers, geen beschimmelde ‘snotjes’!
Dat mag ik geloven!, sprak ik ferm. Stel je voor, dat men die beestjes nog eerst een langzame verstikkingsdood laat sterven in zo ‘n goedkoop plastic doosje zonder luchtgaatjes er in!
Waar heeft u het in hemelsnaam over?, krijste de boerin ten einde raad. Er waren ondertussen een paar andere klanten rondom ons komen staan. Zij amuseerden zich zo te zien kostelijk. Ik feitelijk ook wel, al geef ik grif toe, het is best een beetje gemeen.
Triomfantelijk liet ik haar de uitgeknipte advertentie zien, waarin sprake was van aardbijen in plaats van aardbeien. Toen ging er haar een licht op. Verkeerde spelling! Te haastig opgeschreven en zonder het bericht na te lezen afgedrukt! Stom!
Niet stom, wel grappig!, lachte ik. Zo krijg ik weer eens stof om een nieuwe column te schrijven. Gelach alom, ook bij de boerin. Die toonde zich sportief en zei: u mag ze echt proeven hoor!
Doe ik! Geef er mij maar een pond. Straks maak ik gratis reclame voor u, antwoordde ik. Van mond tot mond, want mond op mond praat zo moeilijk! Zeker als er aardbijen inzitten!

http://laurinevandepitte.wordpress.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 21 april 2012


Geplaatst in de categorie: humor

3.5 met 4 stemmen 80Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Laurine Vandepitte
Datum:
14 juni 2012
Feit is, dat er werkelijk in een interview met een Zeeuwse fruitteler geschreven werd: aardbijen ipv aardbeien.
Een vriendin gaf mij dat krantenknipsel en ging later met mijn verhaal naar die mensen toe(in de buurt van Oostburg). Zij hebben er lekker om gelachen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 april 2012
Email:
joke190411telfort.nl
O, een pond bijen, hoeveel zouden dat er wel niet zijn,
misschien wel 50...?
Een uitstervende diersoort moet een kapitaal waard zijn
waar is dat adres?
Naam:
Eelt
Datum:
24 april 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Heel humoristisch en bovendien erger ik me aan de Nederlanders die voor elk nieuw apparaat een Engels woord gebruiken. Zelfs reclame moet vaak in het Engels, het debielen-dialect van het Verenigd Europa.
Ga door met strijden tegen de vervuiling van onze prachtige taal. Zeker als het zo humoristisch is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)