Inloggen
voeg je column toe

Columns

Verkeershufters op 't fietspad

Je hebt voetpaden, je hebt fietspaden, je hebt ook zebrapaden en dan zijn er natuurlijk nog de wegen die worden bereden door de auto’s rijkswegen stadswegen en tussen weggetjes paardenpaden zijn er ook en zo is er voor elk wat wils, dacht ik, toch?

Maar nou wil het geval, dat niet iedereen precies begrijpt waar bepaalde paden voor worden bedoeld, en wat ik daarmee wil zeggen, is het volgende:wanneer je als voetganger een poging gaat doen de autoweg over te steken, moet je van goeie huize komen om niet tegen het asfalt te worden gereden, dan praten we doorgaans over de zogenaamde verkeer hufters en die zijn er nogal wat hoor, neem dat maar van mij aan. Ook zijn er nogal wat mensen die bijvoorbeeld het fietspad als voetpad gebruiken en dat is niet handig, want tja een fietspad, daar horen natuurlijk de fietsers en bromfietsers te rijden, nietwaar?

En dan komen we op de voetpaden, die zoals de naam al doet vermoeden, bestemd is voor de zogenaamde voetgangers, mensen die met de benenwagen de hond bijvoorbeeld uitlaten. Allemaal nog heel logisch denk ik zo. Maar vandaag werden we geconfronteerd voor de zoveelste keer met een fietser op het voetpad, op zich iets wat met regelmaat van de klok voorkomt, alleen het gevolg, dat is iets wat ik toch eventjes wilden delen met anderen, want ik had tot vandaag nog nooit gehoord van een verkeershufter op het voetpad, alleen weet ik sedert vandaag dat die er wel degelijk zijn!

Ik zie mensen denken, ik hoor bijna de vraagtekens door de kamer gonzen, echt waar. Daarom leg ik even uit wat ik nou bedoelde en dat is: een DAME op een fiets, komt met zo’n bak er voorop, waarin kleine kinderen zitten, aangereden, waarop zij wordt geattendeerd op het feit dat ze op een voetpad rijdt! Tot zover is er nog sprake van een normale conversatie, tenminste zo zie ik dat dan toch wel. De DAME in kwestie wordt boos als ze daarop wordt geattendeerd rijdt door en keert zich halverwege het pad om, om vervolgens haar middelvinger op te steken, jawel U hoort en leest het goed.

Ik moet hierop natuurlijk reageren en doe dat door te roepen: wat een nette dame ben je zeg en wat geef je een goed voorbeeld? Tenslotte heeft ze kleine kinderen in die bak zitten, die met argusogen het geheel gevolgd hebben. Weet je, er wordt gezegd, als je iets ziet, tegenkomt of wat dan ook, mag je mensen erop aanspreken, maar deze nette dame had toch wel erg veel moeite met het feit dat ze als fietser op het voetpad reed, nog los van het feit dat ze er niet op geattendeerd wilde worden. En wie er durft te beweren dat er verkeershufters op de rijkswegen rijden, zal best gelijk hebben en daar de mannen mee bedoelen maar vlak de dames niet uit, want die kunnen er ook aardig wat van, netjes nietwaar?

Schrijver: An Terlouw, 22 april 2012


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.8 met 4 stemmen 197



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Stadjer
Datum:
23 april 2012
Als voetganger kun je elk moment omver worden gereden door een fietser of snorfietser. Dat komt omdat burgemeesters het te druk hebben met het uitzetten van illegalen en de wijkagent elke maand weer om loonsverhoging komt vragen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)