Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het glas is altijd halfvol

Het zal weinig mensen zijn ontgaan dat we op 12 september voor de vijfde maal in tien jaar opnieuw een vakje rood mogen inkleuren. Ondanks dat 5 december nog ver weg is, zijn de heren in Den Haag nog druk aan het zwarte pieten. Probeer die term maar eens uit te leggen aan je kinderen die bij het horen van deze woorden naar de kachel rennen om een schoen te zetten. Maar dit even terzijde.

Omdat ik me graag wil voorbereiden welke gok ik dit keer moet gaan nemen heb ik me voorgenomen om aandachtig te luisteren wat de partijen te melden hebben. Op dit moment zit ik te kijken naar het live-debat op tv waarin wordt besproken hoe we de magische drie procent gaan bereiken. U zult me even op mijn woord moeten geloven dat ik echt mijn best heb gedaan om het debat te volgen, maar op een gegeven ogenblik werd mijn aandacht afgeleid door een bepaald ritueel in de Tweede Kamer. Waarschijnlijk hebben de leden van de Tweede Kamer het niet eens door, maar het betreft hier het glas water naast het katheder.

Na het betoog van Stef Blok kwam Diederik naar voren en voordat hij zijn verhaal begon, nam hij een slokje water. Hij stak van wal en nadat hij voornamelijk agenten had opgeroepen om op hem te gaan stemmen, ging hij terug naar zijn plek.
Vervolgens kwam zwarte piet Wilders naar de spreekstoel, nam ook een slokje water en vertelde dat Henk en Ingrid erg te lijden hadden. Toen viel het me op dat ik in de tussentijd niemand dat water heb zien vervangen. Wilders nam uit hetzelfde glas als van Diederik een slokje water. Ze zijn in ieder geval niet vies van elkaar dacht ik nog.

Vervolgens kwam er weer een ander, nam ook een slok en toen viel het me ineens op. Ik heb niemand dat glas zien vullen, maar toch zat hij weer vol. Nu neem ik aan dat Wilders niet het water heeft vervangen voor oraal vocht waardoor het peil gelijk bleef, dus mijn enige conclusie is dat dit het glas is dat altijd halfvol moet zijn. Een soort heilige graal. Dat het glas helemaal vol blijft, is gewoon mooi meegenomen. Zonder dat de leden het doorhebben staat daar de oplossing voor wereldproblemen als droogte en hongersnood. Gewoon dat glas oppakken en uitstorten boven droge gebieden. Nederland wordt heilig verklaard, weg met de drie procent regel uit Brussel, Obama zal aan onze voeten liggen, we worden de hoofdstad van de wereld.

Maar ik stel wel voor dat we dit even rustig uitzoeken voordat we vol bombarie de wereld intrekken en roepen dat we het gevonden hebben. Laten we klein beginnen, ik weet nog wel een polder in Zeeland…

Schrijver: Marcel, 28 april 2012


Geplaatst in de categorie: humor

3.8 met 8 stemmen 228Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Langskomer
Datum:
28 april 2012
"Zwarte Pieten". Afgezien van de politiek waar ik geen snars van begrijp denk ik dan Zwarte Pieten" een kaartspel is waarbij heel wat gelachen wordt doch niet door degene die de zwarte piet toe geschoven krijgt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)