Inloggen
voeg je column toe

Columns

Tips om aan de crisis te verdienen.

Begin een fietsclub. Plaats een of twee home trainers in je verbouwde schuur, vraag subsidie aan bij de gemeente. Iedere vereniging of culturele instelling krijgt minder subsidie. Als je echter vertelt dat je de mensen wilt leren om hun conditie te verbeteren krijg je nog wel wat. Organiseer wedstrijden en kijk hoe groot de afstand is die een lid in een kwartier aflegt. Door een verborgen dynamo laat je elektriciteit en verwarming in je huis opwekken. Van mijn moeder gehoord dat er mensen waren die tijdens de Tweede Wereldoorlog al fietsend hun huis wisten te verlichten, toen de centrale geen elektriciteit meer leverde. De benodigde spullen vind je makkelijk op Marktplaats, veel mensen gaan nu uit nood hun dure speelgoed verkopen. Hef vooral contributie. Tenslotte ben jij de trainer en instructeur. Haal bij Aldi of zulk soort zaken goedkope snacks. Verkoop ze na even frituren, met winst aan je leden. Maak er een gezellige troep van. De energie voor het hapklaar maken van je lekkere hapjes hebben de leden zelf opgewekt. Zeg dat het warm gemaakt is in vet met onverzadigde vetzuren en derhalve zeer gezond na zo'n krachtinspanning.
De volgende stap is simuleren. Symptomen van allerlei gemene ziekten zijn makkelijk op te zoeken. Zo kom je in het ziekenhuis terecht. Waar vind je een goedkopere gelegenheid voor rust en wat gezelligheid. Voor slechts € 7.50 per dag krijg je ontbijt, lunch en diner. Bovendien gratis warmte. Als je geluk hebt en het een beetje handig speelt wast een knappe vrouw je kont. Jammer dat er tegenwoordig ook mannelijke verpleegkundigen zijn maar dat is wel leuk voor de dames. Maak het gezellig met andere patiënten, leer ze pokeren, speel zo gemeen mogelijk en win. Maak de inzet niet te hoog, dat schrikt af en men gaat twijfelen aan je goede bedoelingen. Rek je verblijf zo lang mogelijk dan verdien je goed. Vooral voor alleenstaanden is dit een goede remedie. Thuis staat alles stil, alleen de vaste woonlasten lopen door, maar een mens kan niet alles hebben.
Er zijn nog veel meer mogelijkheden: pleeg een ernstig misdrijf en werk naar TBS toe. Gigantisch goede verzorging, helemaal voor niets. Als je een uitkering hebt moet je een eigen bijdrage betalen. Dat weegt niet op tegen de echte kosten van het verblijf. Als je een man bent wordt er in je seksuele behoeften voorzien. Desnoods doen de psychologe en de maatschappelijk werkster om de beurt een nummer met je, seksuele frustratie is de bron van veel kwaad. Die vrouwen moeten wel om erger te voorkomen. Fellatio en anaal het kan allemaal. De staat betaalt niet zoveel hoeren meer Zorg dat niemand er aan denkt om je vrij te laten. Een zorgeloos leven op de long stay geen verstandig mens zegt nee.
Als je wat zachter van aard bent kun je altijd nog gaan stropen. De smakelijkste dieren worden beschermd en kunnen zich ongebreideld voortplanten. Je hoeft niet eens te richten. Los maar een schot en er valt wel een lekker dier voor je voeten. In woonwijken verblijven soms hele kolonies konijnen. Gedumpt door 'dierenvrienden.' Richt de koplampen op het grasveld naast een flat en je kunt je auto volladen.
Een andere mogelijkheid is smokkelen. Ga een klein stukje Duitsland in en je kunt voor de helft van de Hollandse prijs je auto volladen met sigaretten en voortreffelijke alcoholica. In Holland met winst verkopen en de rest zelf consumeren.
Is dat allemaal niets voor u. Begin dan een praktijk als genezer/paragnost. Dat genezen doen de suggestie en de natuur of de sukkels gaan dood. In de toekomst kijken is nog makkelijker. Trek een ernstig gezicht en voorspel een heleboel narigheid, dat klopt altijd. Zeg er wel bij dat het ethisch niet verantwoord is om de aard van de ellende te vertellen. Imiteer in dit geval onze politici. Die voorspellen ook rampen als er niet bezuinigd wordt, maar weten zelf niet wat er zou gaan gebeuren als we zonder al die Cassandra voorspellingen leefden.
Op dit moment zijn mantelzorgers liefdevolle mensen die hulpbehoevenden in alles bijstaan.
Jij kunt een uitzondering worden. Zoek iemand op die geen familie heeft. Een persoon waar echt niemand naar omkijkt. Ga die perfect helpen. Al spoedig krijg je betaal- en spaarpas in handen. Neem regelmatig kleine bedragen voor jezelf. Als de dood heeft toegeslagen haal je beide rekeningen bijna leeg. Zorg dat er van het restant een eenvoudige uitvaart kan worden betaald. Niemand zal zich verder druk maken. Jij hebt een goede daad gedaan met je menslievende zorg en je voorkomt dat het geld in verkeerde handen valt, de staat of de bank.
Wie nog meer tips nodig heeft is wel een erg grote sukkel, die mag mij mailen, dan vertel ik wel dat de dood door verdrinking het beste is.

Eelt schreef het boek: 'Als ik me ophang breekt het touw'
Zie de site van www.uitgeverijdebrouwerij.nl

Schrijver: Eelt, 20 mei 2012


Geplaatst in de categorie: humor

0.0 met 2 stemmen 106Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)