Inloggen
voeg je column toe

Columns

De slag om een trekker

De slag onder de gordel, de gordel van smaragd, welnee de slag bij Nieuwpoort dan? Nee hoor de slag om de positie van lijsttrekker in de linkse partij. Er wordt heel wat gezeurd, er wordt heel wat afgeknokt om de lijst te kunnen trekken, er worden emmers blubber gesmeten er wordt mensen verweten niet capabel te zijn en dat moet mensen die straks moeten kiezen via die lijsttrekkers die nu al op niet bepaald groene voet staan, om die over de streep te trekken om bij hun partij te komen.

Mooie propaganda wordt er op deze manier tentoongespreid, mooie manier om mensen te motiveren om bij die club te komen, hartstikke mooi. Als alle vetes beslecht zijn, want tenslotte kan een ruzie of vechtpartij niet te lang duren voor een partij besluit met water, bij de wijn te doen niet omdat die water/ wijn beter te drinken is, maar misschien ook wel, omdat men erachter komt dat op deze manier geen zieltjes gewonnen worden. Nee, natuurlijk niet. Via vechten is nog nooit iemand gekozen, of we moeten denken aan de fameuze boks wedstrijden van Mohammed Ali waar mensen voor uit bed kwamen, ’s morgens om 4 uur.

Bokswedstrijden waarbij je met natte handen en dikke ogen van de slaap naar zat te kijken, wedstrijden die zijn weerga niet kenden en weet je, die wedstrijden zijn nu niet alleen verleden tijd, maar je kunt ook wel concluderen dat die wedstrijden niet bepaald ongevaarlijk waren, want als je nu Mohammed Ali in levende lijve ziet, dan zie je ook meteen dat al die voltreffers op zijn hoofd er niet bepaald gezond voor zijn geweest, moet ik dat terzijde noemen, of moet ik dat noemen, dat het bij de sport hoort? Geen idee eigenlijk want we zullen nooit weten of zijn huidige staat het gevolg is van de sport, of dat het toch wel zo gelopen zou zijn! Ach en we worden allemaal ouder en de een wat meer dan de ander met gebreken!

Om op de gordel terug te komen, zal het om de drommel niet meevallen om de verbale ellende tussen sap en dibi gevolgen zullen hebben voor de club, ikzelf denk van wel, want je vuile was hang je niet buiten, nee je vuile was, die doe je eerst in je wasmachine en als die schoon is, dan hang je het buiten, dus, ze hadden er wijs aan gedaan om eerst samen aan tafel te gaan zitten en te praten, of de was in de machine moest, alvorens het nieuws te halen. Tenslotte is het ook nog zo, dat het nieuws eerder wordt uitgezonden dan dat het voorgevallen is, want iedereen is alert en iedereen wil als eerste met het meest belangrijke nieuws ten gehore komen.

En datzelfde nieuws zorgt er dan voor dat er gedurende de jongste peilingen er weer een paar stoeltjes minder voor de club van de groene partij zijn…wat me brengt op die beruchte ezel, die zich geen twee maal aan dezelfde steen stoot, maar er zijn blijkbaar toch mensen die nooit van het spreekwoord gehoord hebben en als zodanig fouten blijven maken, waarbij me ook van het hart moet dat het allemaal ten koste gaat van belastinggeld, want denk er wel om, wij betalen die grap, wij betalen het gestuntel, wij betalen het gelag en dus betalen we ook voor de gordel, of die nou van smaragd is of van de stoot onder de gordel doet niet eens ter zake, feit is en blijft, dat het bijkans onmogelijke blijft om een klein land te regeren, wie er ook aan het hoofd staat.

En zo kan ik hunkeren naar een land, die geen slagen uitdeelt, die geen onterechte uitkeringen doet, die niet om de haverklap slagen onder de gordel uitdelen, maar die doen, waar ze voor gekozen zijn, en dat is regeren en dus werken voor je geld. Wat mij betreft, mag groen links verdwijnen want ook zij, hebben net als Mohammed Ali teveel slagen gehad, en van die laatste is het te begrijpen, maar van die eerste, nee daar snap ik niks van, maar misschien heb ik wel een te klein begrijpertje.

Schrijver: An Terlouw, 20 mei 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

2.0 met 3 stemmen 97Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
24 mei 2012
Email:
grud-ivanhotmail.ph
knap weergegeven An.
Naam:
Eelt
Datum:
21 mei 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Bravo An. Behalve Groen Links mag de hele rommel verdwijnen. Hoe ik over dat smerige bezuinigngspakket denk heb ik op satirische wijze in mijn tot nu laatste column duidelijk gemaakt.
Ophouden met op bevel van de VS doden van Arabieren dat is pas bezuinigen! Moeten die mensen net zo'n democratie als van ons krijgen? ik denk van niet!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)