Inloggen
voeg je column toe

Columns

Vrijwilligerswerk

16 miljoen Nederlanders het zijn er nog al wat een leuk begin van een verhaaltje dacht ik zo, want waar gaat dit over, nou dat zal ik U vertellen, we waren verleden week in Limburg, mijn eega en ik, heerlijk in Arcen, om te genieten van de thermaalbaden. Het blijft een terugkerend genieten vandaar dat het voor ons niet bepaald een straf is om er een weekje naar toe te gaan. En nou weet ik best wel, dat ons landje niet groot is, ook moet je er eigenlijk helemaal niet van opkijken dat er in de Paasvakantie ineens een kleindochter in een zwembad aan de Franse kust gezellig staat te keuvelen met, naar later blijkt een meisje uit haar klas. Nou is Nederland niet groot, en Frankrijk ook niet, maar als twee gezinnen die zo dicht bij elkaar wonen het voor elkaar krijgen om op dezelfde camping terecht te komen, dan is de wereld een soort van Madurodam geworden toch?

Ik kom weer even terug naar Limburg, want hemelsbreed zal het vanaf Capelle aan den IJssel 180 kilometer zijn, los van het feit dat we schitterend weer hadden en dus elke dag de baden ingingen een ware weldaad voor het lijf, de geest, de spieren en weet ik wat al niet meer, zijn die baden ook onderverdeeld in diverse afdelingen waar je te maken hebt met stromingen onder water die je lijf als het ware een massage geven.

Ook zitten er een aantal ‘tonnen’ in, afgescheiden van de rest, maar toch hetzelfde water, tja je moet er een keer geweest zijn om te weten waar ik het over heb, maar ik lig dus op een mooie dag in één van de twee tonnen die bubbelen, raak aan de praat met een dame die in de andere ton ligt en we hebben het over van alles en niks. Tot, en dan blijkt Nederland weer klein te zijn als blijkt dat de mevrouw in kwestie in Krimpen aan de Lek woont, tja, we zitten hier in Capelle aan den IJssel. Bizar toch? De dame vertelt dat ze vrijwilligster is, samen met haar man, in een kringloop winkel, in Krimpen en dat ze daar binnenkort een buiten- verkoop houden.

Altijd een leuk onderwerp en zo, bracht ik mevrouw in contact met Sofie, die besloot om de dame in kwestie naar de studio te halen. 16 miljoen Nederlanders en 4 ervan zitten dan toevallig bij mekaar in bad. Klein landje wel, waar we inzitten, maar het brengt me ook op het vrijwilligerswerk, net als radio werk is ook allemaal vrijwilligerswerk en er komt vaak best veel bij kijken om een programma te kunnen maken en in elkaar zetten, maar toch doen we dat, net als het schrijven van een stukje graag voor U de lezer, of U nou in Limburg zit of gewoon in Capelle of Krimpen, het blijft een apart gevoel als je mensen tegen komt die eigenlijk je buren zouden kunnen zijn.

En zo, tijdens het schrijven van dit stukje, weet ik dat de Alp Dhuzes weer wordt gelopen of gefietst, allemaal voor het goede doel, weet ik ook dat in Rotterdam inmiddels de 4 daagse gelopen is en dat diezelfde 4 daagse komende week in Capelle van start gaat,en al die mensen die dit begeleiden, doen dit vrijwillig, al die mensen die de zaken voorbereiden, doen dit vrijwillig want weet U sommige dingen zijn nu eenmaal onbetaalbaar en DAT is vaak maar beter ook.

Schrijver: An Terlouw, 9 jun. 2012


Geplaatst in de categorie: welzijn

2,9 met 8 stemmen 358Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)