Inloggen
voeg je column toe

Columns

Eenzame mensen

We lezen zo vaak, dat een eenzaam mens weken, soms maanden dood in huis heeft gelegen. Niet iets om trots op te zijn.
Het zijn vrijwel altijd mannen, terwijl er veel meer alleenstaande vrouwen dan mannen zijn. Waarschijnlijk is de oorzaak van het verschijnsel: Als een vrouw alleen achterblijft gaat ze gewoon door met koken wassen en soppen. Vervolgens zoekt zij uit het ruime aanbod een aantal vriendinnen en gaat leuke dingen doen met die vrouwtjes. Ze piekeren er niet over om weer een kerel tot last te nemen.
De kinderen, als die er zijn, hebben wel wat anders te doen. In het weekend stappen ze in de auto en rijden naar een andere gemeente om hun beste vrienden te bezoeken. Voor de buren hebben ze alleen een kort knikje. Zeker als zo'n man door de eenzaamheid zich een beetje gaat verwaarlozen en meer alcohol tot zich neemt dan voedsel. Waarom zal hij gaan koken voor zichzelf alleen? Die kant en klaar maaltijden zijn meestal nauwelijks eetbaar en te duur. De producenten en leveranciers van dit door zout vergiftigde tinnef moesten zwaar gestraft worden.
Het is vaak het enige wat die stumpers een paar keer per week in hun maag krijgen, behalve alcohol natuurlijk.
Leveranciers komen niet meer aan de deur, behalve de bezorgers van dit zelfs voor varkens ongeschikte voer. Alle betalingen worden automatisch afgeschreven.
Persoonlijk contact wordt door iedereen geschuwd.
Die lui hebben het druk met hun elektronische speeltjes en mailen tot zij malende zijn. En, zoals gezegd, een flink deel van hun vrije tijd brengen ze in de auto door. Veronderstel eens, ze moeten toch kunnen klagen over de hoge brandstofprijzen. Als de atmosfeer helemaal verpest is brengen hun kleinkinderen wel mutanten voort, waar het milieu wel goed voor is. Niet dat zij daar aan denken. Met zoiets banaals als denken houden zij zich niet bezig. Zij hebben toch de totaal verziekte media die hun diepste gedachten vertolken.
Je bezighouden met een eenzame buurman is goed voor een Heilsoldaat, maar niet voor hen.
Als er weer eens een half vergaan lijk wordt gevonden, schudden zij het wijze hoofd en denken wat moet dat een zonderling geweest zijn, we waren toch buren, maar ik kende hem niet.
Leve de moderne maatschappij en stop die halve gekken in een tehuis voordat weer de eetlust van de brave buren bedorven wordt en hun pizza, patat of frikadel hen niet meer smaakt.

Schrijver: Eelt, 11 juni 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.8 met 8 stemmen 183Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Dyenne Hendrikse
Datum:
20 juni 2012
Email:
dyenne72home.nl
Ja, helaas gaat het vaak wel zo. Mensen hebben geen tijd meer om eenzame mensen op te zoeken. Te druk met hun zelf. De maatschappij is hard en medogeloos en zeer op hun eigen ego gericht. Naastenliefde, wat is dat? Nee, dat kennen we niet meer.Ik heb met mensen te doen die alleen zijn en zo vreselijk eenzaam zijn dat ze soms maar één uitweg zien.
Naam:
Rita
Datum:
13 juni 2012
Eelt laat die columns bundelen! en schiet op met je tweede boek. Je eerste boek heb ik nu al 2 keer gelezen.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
13 juni 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Eelt, dit is heel herkenbaar. Vrouwen weten zich na de dood van hun man vaak wel alleen te redden; alle huishoudelijke karweitjes blijven ze gewoon uitvoeren.
Alleenstaanden mannen verpieteren vaak. Niemand ziet nog naar hen om, zelfs hun kinderen vaak niet. Triest! En als zo'n man dan in stilte overlijdt, roept de buurt ach en wee over zijn lot - en dat zijn dan dezelfde mensen die wisten dat hij wegkwijnde in eenzaamheid. Raak getypeerd!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)