Inloggen
voeg je column toe

Columns

De gieren van de media

Het kost mij geen enkele moeite om nog lelijkere synoniemen te bedenken voor die lui, maar dan plaatst onze redactie mijn lieflijke column niet en dat kan ik mijn volgelingen niet aandoen.
Eerst maken zij het volk volkomen hysterisch over de voetbalkampioenschappen. Daar speelt de commercie dan op in en die middenstanders of grootwinkelbedrijven zitten nu met de strop. De Oranje dwazen moeten niets meer van hun afgoden hebben. De parafernalia wil niemand meer in ontvangst nemen of kopen.
De tv gaat onverdroten verder met het uitzenden van al die flauwekul. Het is voor mij onbegrijpelijk dat iemand met een normaal verstand zich druk maakt over een spelletje.
Op de avonden van de slachtpartijen die het Nederlands elftal onderging heb ik volwassen mannen zien huilen, zelfs zien vechten. Met verbazing heb ik het aangezien.

Het probleem is dat er teveel tv-zenders zijn en de medewerkers niet meer weten waarover zij koeterwalen moeten. Ik heb dit al vaker beweerd, ik ben niet achterlijk.

Straks krijgen we de Tour de France weer. Daar moet je een echte kerel voor zijn. Alleen al deze monstertocht uitrijden is een prestatie. Zwaar gewonde renners fietsen door. Dat zijn andere kerels dan die verwende voetbalmiljonairs. Ook hier zal veel aandacht aan besteed worden. Het journaille heeft weer werk genoeg. Toch wordt de belangstelling van de mensen pas weer gewekt als een Nederlander bijzondere prestaties levert. De voetbalfanaten zijn te dom om het ingewikkelde koersverloop te kunnen volgen. Het is wonderlijk zo weinig aandacht als de prachtige prestatie van Lance Armstrong kreeg. Zeven keer zo'n zware tocht winnen is de tour de force van iemand die bezeten is van zijn sport en zijn fiets. Als hij er beter door gaat rijden neemt hij zijn rijwiel mee naar bed. Echte kerels die wielrenners, niets voor ons decadente volk.

Over de Olympische spelen kan ik kort zijn: weer veel werk en kijkgenot voor malloten.

Je hoort steeds maar over transplantaties van organen, maar wie heeft in zo'n korte tijd onze bevolking van verschrompelde garnalenhersens voorzien?
Als al die belangrijke evenementen achter de rug zijn is er weer tijd om over de crisis te gaan mekkeren. Pseudo wetenschappers zoals economen horen en zien we weer allerlei praatjes verkopen, die niets oplossen. Vooral het zien van die kwebbelaars is een kwelling voor iedereen met enig esthetisch inzicht. Er over zwijgen is het beste, dan is de crisis afgelopen.

Politici horen we weer onzin verkopen, vooral bedacht op stemmenwinst.
Na al dat moois is het voor de nijvere journalisten maar het beste dat er weer een flinke ramp komt, dat levert mooie beelden op. Oorlog is ook goed daar hebben we veel te weinig van gezien door al die geweldige evenementen.
Met gevoelige zielen zoals ik wordt geen rekening gehouden. Vaak durf ik niet naar de tv te kijken. Als ik flauw val van al dat gruwelijke is er niemand om mij bij te brengen, sinds mijn vrouw door toedoen van een nalatige cardioloog overleed. Dat was niet Gods Wil. Het was de onwil van een lapzwans om zijn patiënte goed te onderzoeken.

Nog even om te bewijzen dat ik een echte patriot ben: 'Leve de koningin.'

Schrijver: Eelt, 23 juni 2012


Geplaatst in de categorie: humor

2.9 met 18 stemmen 335Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)