Inloggen
voeg je column toe

Columns

Dierenliefde

Natuurlijk ben ik dol op dieren, vooral als er een stuk van op mijn bord ligt. Zeker in de vorm van een Stroganoff met saus, aan tafel bereid door een echte vakman. Tegenwoordig durf ik het echter niet meer te bestellen. De saus bestaat thans uit een kwakje uit een zakje. Dat doe ik mijn smaakpapillen niet aan.
Seks met dieren is tegenwoordig ook verboden, dus te zeer liefhebben mag je ze ook niet. Terwijl bestialisten meestal enorme idioten zijn en de dieren alleen maar denken, wat voert die vent toch uit.
We zitten in Nederland met een Partij voor de dieren. Er worden echter veel meer mensen op gruwelijke wijze gedood dan dieren. Waar blijft de Partij voor de mensen?
Door onze slechte nieuwsvoorziening, die meer aandacht heeft voor onnozele spelletjes, weet hier bijna niemand dat er veel mensen zich graag onverdoofd willen laten slachten, als dan hun gezin, maar nooit meer gebrek aan de noodzakelijke levensbehoeften zou hebben. Het is echter ver weg.
Aids, hier inmiddels een chronische ziekte, waar goed mee te leven valt als je maar je dagelijkse hoeveelheid medicijnen slikt, alweer een melkkoetje voor dokters en de farmaceutische industrie, vergt elders in de wereld miljoenen slachtoffers.
Het grootste gedeelte van de wereld lijdt honger en wij maar zeuren over de diertjes. Het duurt niet lang meer of je krijgt gevangenisstraf als je een vlieg doodslaat.
Waarom worden wilde zwijnen, die onnoemelijk veel schade aanrichten, niet gewoon afgeschoten door een stelletje sportieve jagers?
Ganzen, die op Schiphol levensgevaarlijke situaties veroorzaken, worden vergast!
Dat gaat moeilijk door mijn strot. Na 1945 mag er geen levend wezen nog vergast worden. Afschieten door goede jagers, elk diertje zijn pleziertje.
Het vlees wordt nu in voedselpakketten gedaan. Derhalve zal het wel in de vuilniszak terecht komen, die mensen willen geen delicatesse, maar degelijk voedsel zoals chips en patat met smurrie. Dat ganzenvlees hoort aan restaurants geleverd te worden. Als het aan topkoks verkocht wordt levert het veel meer voor de voedselbank op en krijgen de mensen iets wat zij wel lusten.
Onnodig dierenleed wil ik ook niet, maar ik word misselijk van dat flauwe gezever over de dieren.
Van mijn hond hield ik zoals maar weinig mensen van hun huisdier houden, maar huilend had ik het lieve dier opgeofferd als ik er mijn vrouw mee had kunnen redden. Zoiets kan echter niet.
Honden en andere gedomesticeerde dieren zijn heilig, zoals in India de koeien.
De mensen betalen vreselijk veel belasting voor een hond en rapen dan nog braaf de drollen van hun huisdier op, waarschijnlijk om bij het ontbijt op de toast te doen. Katten verpesten de tuin van menige tuinier en mogen overal defeceren. Als er een niet meer uit een boom durft te klimmen, wordt de dure brandweer ingeschakeld.
In wat voor land leef ik eigenlijk ons consumptie vlees wordt volgepompt met allerlei troep om maar zoveel mogelijk voedsel te kunnen oogsten. Doe toch gewoon, dan kunnen we smakelijk blijven eten zonder impotent te worden door het eten van ons stukje vlees.
Als de Partij voor de dieren groot genoeg wordt zullen zij dan een varken of een rat minister president laten worden. Onze journalisten zijn zo dom dat zij het dier weer ouderwets aanspreken als excellentie.

Schrijver: Eelt, 26 jun. 2012


Geplaatst in de categorie: dieren

3,4 met 8 stemmen 158Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)