Inloggen
voeg je column toe

Columns

Als de krant niet bezorgd wordt

Is dit voor mij reden tot grote woede. Heel vreemd. Als dat vod wel bezorgd wordt erger ik mij aan de onbenullige inhoud. Vooral de show pagina's veracht ik. Het interesseert mij niet wat Frans Bauer zo dagelijks doet (wie is die vent). Verder staan er foto's in van smakelijke vrouwen. Allemaal 'sterren' maar ik weet niet waarin ze zo goed zijn. Voor al die flauwekul heb ik geen antenne.
De rest van de inhoud stelt ook al niet veel voor. Maar toch, dat ding moet in de bus liggen, anders erger ik mij. Er had iets in kunnen staan wat mij interesseert of inspireert tot een satirische column.
Veel lezers denken aan onze elitaire kranten. Die moet ik niet want die schrijven over dingen die geen enkel mens raken. De meeste zijn abonnee om die stukken papier rond te laten slingeren en tegen iedereen te kunnen zeggen dat zij een dagblad voor intellectuelen lezen. Laatst zag ik in een van die statussymbolen vier pagina's over ballet. Wat valt daar nou over te leuteren? Mij interesseren kerels en vrouwen niet die rond hobbelen in maillots. Voor mij zijn het malloten.
Als je dan belt dat je de krant niet ontvangen hebt, bel je te laat. Maar ik haal dat ding niet zo vroeg uit de bus. Je kunt ook niet even gaan kijken als je zes hoog woont.
Dan moet het maar via internet gemeld worden. Na een uur tobben lukt het me nog niet. Er wordt verteld dat mijn internet adres niet klopt of het wachtwoord is niet goed. Razend van woede schrijf ik dan maar een brief, die nauwelijks bekeken wordt. Ik hoor gewoon op tijd te kijken of dat rot ding bezorgd is en dan te bellen. Een dag later krijg je dan een stuk oud papier extra. Wat moet ik vandaag met het nieuws van gisteren. Welke gek heeft vandaag zijn gezin uitgemoord? De er op volgende zelfmoord mislukt vrijwel altijd. Waarom toch?
Met weemoed denk ik terug aan de actualiteiten rubrieken. 'Achter het nieuws', 'Brandpunt.' Die zonden reportages uit over Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië, toen we nog niet afgestompt waren en er flink herrie van kwam.
Ook de reportage '85 gulden schoon' veroorzaakte nogal wat deining. De ene kostwinner wilde dat zijn weekloon zo hoog was en de ander verklaarde dat hij veel meer had. Opwindende tijden.
Op het ogenblik brengen zelfs de nieuwsuitzendingen van de tv geen uitkomst. Ergens zitten mensen te beslissen wat wij nieuws moeten vinden.
Wat er uitgezonden wordt is grotendeels onzin. Behalve de geweldplegingen. Die worden zo uitvoerig mogelijk uitgezonden. Zo leren we tenminste hoe je zoiets aanpakt.
De mensen imiteren graag de gruwelen die uitgezonden worden. Toch is de kans dat je in het verkeer omkomt in dit land vele malen groter dan dat je door de een of andere gek vermoord wordt en dat is een wonder.

Schrijver: Eelt, 17 jul. 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1,8 met 8 stemmen 140Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
albé
Datum:
18 jul. 2012
Zo eindelijk weer eens een oude !
Naam:
Raymond
Datum:
17 jul. 2012
Je satirisch vermogen is zeer groot.Maar maak nu eindelijk je tweede boek af. Om 'Als ik me ophang breekt het touw' heb ik smakelijk gelachen. Soms een traan weg gepinkt. Van 'Meer verleden dan toekomst' heb ik grote verwachtingen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)