Inloggen
voeg je column toe

Columns

De bank maakt van krukken vedetten

De bank sponsort al jaren een dure wielerploeg en andere evenementen.
Tijdens deze Tour de France is vrijwel de hele ploeg van 'talentrijke' wielrenners afgestapt, omdat ze gevallen waren of slechter in vorm dan ze zelf dachten. De namen van die aan suikerwater en hagelslag verslaafde kneuters wil ik niet noemen. Wel van enige van de leiders. Erik Breukink, de technisch directeur, heeft tijdens zijn eigen loopbaan bewezen over behoorlijke talenten als wielrenner te beschikken, maar niet over de keiharde overwinnaars mentaliteit.
Ploegleider Adri van Houwelingen had helemaal niets. Hij beschikt zeker niet over de capaciteiten om wielrenners te stimuleren om te winnen.
Ik houd op over dat stelletje idioten, dat gefinancierd wordt met het geld van spaarders en beleggers. Als die bank denkt op deze wijze klanten te winnen voor hun financiële acrobatiek zitten ze er flink naast. Als ik daar een rekening had hief ik hem op. Mijn geld besteden aan al die flauwekul sta ik niet toe.
De bank kan beter wat meer rente geven. Al is het maar een half procent. Voor een betaalrekening moet je betalen, terwijl je in de beginfase van deze betaalwijze nog een beetje rente kreeg.
Het hele systeem komt op mij inhalig over. Deze bank heeft geen aandeelhouders, doch uitsluitend leden. Zijn al die leden niet goed wijs? Waarom wordt de betaalrekening niet afgeschaft en is je spaarrekening niet meteen je betaalrekening? Natuurlijk moet de bank rekening houden met mensen,die geld van hun rekening halen, maar met de betaalrekening moet daar ook op gelet worden.
Het hele systeem is er op gebaseerde om de klanten geld uit de zak te kloppen.
Natuurlijk, de bank heeft geld nodig om mensen die denken dat ze grote wielrenners zijn voor een normale baan te behoeden. Bij mijn weten gooien ze ook geld weg aan tennistoernooien. Natuurlijk mogen de bonussen voor die super intelligente grote leiders niet vergeten worden.
Laat de crisis maar voortwoekeren, maar wat zou het sympathiek zijn en klanten trekken als die bank een paar met hun hypotheek in nood gekomen huiseigenaren hielp. De rente wat verhoogde. Oude mensen met AOW en verder niets, met Kerstmis een extraatje gaf. Het is vast goedkoper dan die nietswaardige renners een riant inkomen te bezorgen.
Het ergste van alles wat ik nu moet schrijven vind ik dat ik wielrennen een prachtige sport vind, maar hij moet beoefend worden door echte kerels.
De Tour de France, eens een heerlijk wielerspektakel, is een Tour de Farce geworden.
Ook dat gezeur over doping bevalt me niet. Als iemand zijn lichaam naar de bliksem wil helpen moet hij dat zelf weten. Gluton eten is nog het beste, dan stappen ze minder snel af.
Ik wil een oproep doen aan alle spaarders en beleggers: Als ons geld besteed wordt aan al die rommel, maak die bank dan klein door het staken van pecunia storten. Pas als het geld gebruikt wordt om de klanten zoveel mogelijk voordeel te bezorgen gaan we weer storten.
Haal echter niet je geld weg want dan moet die weer met ons belastinggeld gered worden.
Voor de goede orde: Alle banken handelen zo, hun klanten zijn melkkoetjes.
Ga naar belastingparadijzen waar het bankgeheim nog heilig is. Het is een schande dat de belasting ons nog van een flink deel van ons spaargeld beroofd. Er is al veel te veel van ons inkomen gestolen. En dat allemaal om luie, ordeloze landen te helpen. Een bodemloze put.
Tijdens het schrijven ben ik op het idee gekomen naar Griekenland te emigreren, daar hoef je nauwelijks te werken en het klimaat is ook beter.
De prijzen om je huis te verwarmen gaan ook weer omhoog.
Zoek de zon op dat is zo fijn/want een beetje zonneschijn dat moet er zijn!
Lang geleden zong Lou Bandy het al. De zon is echter nergens te bekennen. Letterlijk noch figuurlijk.

Lezers bedankt: Mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw' wordt behoorlijk verkocht.

Schrijver: Eelt, 19 juli 2012


Geplaatst in de categorie: economie

1.2 met 8 stemmen 369



Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Eelt
Datum:
29 juli 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Joke sorry, mijn reactie naar jou is te grof!
Ieder mens heeft recht op zijn mening
Naam:
J.de Groot
Datum:
26 juli 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Nou Anton....iets uit te leggen?
Dacht het toch wel!
Naam:
Eelt
Datum:
25 juli 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Mijn schaamhaar valt uit van dat gezeur van jou.
Niemand verplicht je om mijn columns te lezen.
Ik word liever gelezen door iemand die begrijpt wat hij leest en ook snapt dat ik als debutant me niet zo maar opzij laat duwen, alleen maar omdat de media uitsluitend achter grote namen aanhollen. Bak een appeltaart als je je zo verveelt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
23 juli 2012
Email:
joke190411hotmail.com
krijg een sik van dat boek.
Naam:
Rita
Datum:
22 juli 2012
Eelt leuke column, maar schiet op met je nieuwe boek
Die columns worden wel een keer gebundeld

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)