Inloggen
voeg je column toe

Columns

Terroristische aanslagen in Nederland

Langzamerhand ben ik tot het inzicht gekomen dat de terroristen zich zouden schamen als zij in dit gekkenhuis, dat ons dierbaar vaderland, na jaren proberen, eindelijk geworden is, met bommen gingen gooien of zich uitleven op hooggeplaatste personen.
Het meeste moeten we onze eigen regering vrezen, die niet ophoudt om aanslagen op onze portemonnee te plegen. Zo kan er tegenover het Verenigd Europa tenminste opgeschept worden, omdat we zulke goede Europeanen zijn.
Terroristen hebben ook hun trots, die vergrijpen zich niet aan ons Hollanders.
Bovendien is het fijn als dappere Jihad strijders in onze moeras delta wat kunnen uitrusten. De voordelen zijn evident: Er behoeft nauwelijks gedoucht te worden, het regent hier altijd. De werkgevers worden straks verplicht om een schoonmaker, die solliciteert naar de functie van elektro technisch ingenieur deze functie te geven, mits hij allochtoon is. Vergeet de vrouwen niet, die moeten ook voorrang hebben als het om belangrijke functies gaat. Je hoeft hier niet geniaal te zijn, maar genitaal.
De mensen waar wij op stemmen helpen menig gezin naar de bliksem. Daar hoeft geen terrorist aan te pas te komen.
Als je maar belangstelling voor voetbal hebt tel je echt mee.
In mosterd na de maaltijd verstrekken zijn ze in Den Haag goed. 2005 was het jaar dat we mochten stemmen over de Europese Grondwet. Het is een wonder, maar het volk zei massaal nee! Het electoraat had in 2001 moeten kunnen stemmen of de euro ingevoerd mocht worden. Netjes vragen of we wilden dat ons inkomen gehalveerd werd en de prijzen verdubbeld. Er op wijzen dat roekeloze zuiderlingen de euro naar de bliksem konden helpen en ons er bij. Dan was er wijs gehandeld. Natuurlijk hadden we tegen gestemd. De grote multinationals zagen echter hun kans schoon om nog meer geld te verdienen. Als het mis ging moest toch Jan met de Pet betalen. Vooral de ouderen hun zuur verdiende pensioen stelen, ieder jaar een stukje.Dat gaat makkelijk. Die oude mensen kunnen toch niets doen. Bommen maken doen ze niet. Die ouwetjes slikken alles, behalve genoeg eten dat is er voor mensen met alleen AOW als inkomen toch al niet bij, waarom moeten mensen die verplicht deelnamen aan een duur pensioenfonds meer hebben? Denk aan de oude leus vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Je moet de vrijheid hebben om iemand dood te steken en er met een lichte straf vanaf te komen. De gelijkheid hebben we al behandeld, alle gewone mensen straatarm. Broederschap heb je met lieden die supporter zijn van dezelfde voetbalclub.
Als er 's zomers geen voetbal competitie is lekker in de auto bakken en naar huis gestuurd worden omdat het strand onbereikbaar is door de drukte. Als de zon er tenminste is.
Kon ik ook maar een droomhuis in Portugal kopen, maar ik moet wonen in Verneukschoten.
Toch leve de democratie! Dictatuur was beter als we een goede dictator konden vinden. Er is echter niemand anders beschikbaar voor deze functie als mijn demente buurman, dat is een typische kwaal van elke tiran.

Schrijver: Eelt, 20 juli 2012


Geplaatst in de categorie: humor

3.5 met 4 stemmen 124Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gerrie
Datum:
24 juli 2012
Terrorisme is niet iets om de spot mee te drijven!
Je bent echter wel geestig!
Laat een selectie van die columns bundelen.
Schiet op met je tweede boek.
Niemand heeft er een geestiger boek geschreven dan 'Als ik me ophang breekt het touw'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)