Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wat een schat die Marianne Vos

In dit land, bevolkt door teveel halve garen, die hun levensgeluk laten afhangen van de successen die onze sportlui behalen, is deze schat goud waard. Dat veroverde zij dan ook. Nu kan er weer verder gedacht worden. Het pessimisme is verdwenen. De economische crisis is nu in een gouden tijdperk omgezet.
Zwammen wil ik niet, maar denk eens aan zwemmen. Al die waternimfen gaan van alles veroveren van goud tot brons.
Wat er verder nog voor Olympische activiteiten zullen worden bedreven weet ik niet. Er zal ook wel veel gecohabiteerd worden, maar daar zijn geen medailles mee te verdienen. Bovendien wordt het heel stiekem gedaan, veel trainers vinden dat het de prestaties nadelig beïnvloedt. Volgens mij krijgen de winnaars van goud een schrale vagina en de mannen een geïrriteerde eikel. Wie wil er niet met een bezitter van een gouden plak tussen de lakens? Pas na de Spelen kan er echter echt werk van worden gemaakt. Als er maar geen nageslacht wordt verwekt. Ongeluksvogels zijn er al teveel op deze wereld.
Hockey, dat gedoe met een stokkie, schijnt tijdens de Spelen ook te worden beoefend. Het is mij ter ore gekomen dat de Nederlandse ploeg ook daarmee een kans op goud maakt.
De verwachtingen zijn voor diverse spelletjes hoog gespannen. Als het maar weer niet op een deceptie uitloopt. Mocht het optimisme niet gerechtvaardigd zijn hebben we altijd die gouden plak van Marianne nog. Als doping controle weer geen roet in het eten gooit. Of worden dames daarop niet gecontroleerd? Die vrouwen hebben al zoveel hormonen van zichzelf. Daar is geen beginnen aan. Ze moet nog meer wedstrijden rijden, zich goed concentreren. Voor iets lekkers
tussen de lakens moet zij wachten tot na de spelen. Ze ziet er echter zo kuis uit dat ik denk dat zij bedolven onder de gouden plakken thuiskomt en voorlopig voor seks verloren is.
Na het debacle van de voetbal miljonairs en de afgang van de zo stoere wielrenners, kunnen we nu weer verwachten dat er twintig gouden medailles door onze jongens en meiden worden behaald. Meestal met sporten waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Dat ligt echter aan mij. Ik vind sport een zinloze bezigheid.
Na al die sport is de jacht op de winnaars van goud geopend.
Als ik er een paar plakken won ging ik er meteen mee naar een opkoper. Goud brengt veel geld op. Aan zo'n medaille heb je verder niets. Als het meezit wordt zo'n ding in een prijzenkast gehangen en na de dood, van de thans jonge goden, door de kinderen verpatst.
Jammer dat ouwehoeren, zaniken en zeuren geen Olympische sporten zijn. Nederland won alles.
Vaderlandse geschiedenis is geen sport. Gelukkig! Persoonlijk heb ik gemerkt
dat de meeste sportliefhebbers denken dat de tachtig jarige oorlog plaatsvond tussen 1940 en 1945. in vijf jaar tachtig jaar oorlog voeren! Dat komt omdat ze geen rekenen meer leren. Er hoeft niets meer geleerd te worden. Alles wordt voor hen gedaan.
Als de zomer voorbij is krijgen we weer iedere dag een weer alarm. Er moet nu eenmaal wat te zeuren overblijven.
Gelukkig zijn er dit jaar geen Winterspelen. Waar gaat de tv nu weer vervelend mee worden?
Geen zorg die lui zijn creatief.
Geert Wilders slingert weer een paar forse one liners de wereld in en er is weer stof voor weken gezanik.
De verkiezingen krijgen we ook nog. We hoeven niet te gaan. Maurice de Hond zoekt het wel uit.

Schrijver: Eelt, 31 juli 2012


Geplaatst in de categorie: sport

2.3 met 3 stemmen 211Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
1 augustus 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Leuke column, Eelt. Op een speelse manier verbind je allerlei actuele onderwerpen met elkaar. Daarbij deel je af en toe een speldenprik uit, maar dat is dan ook terecht.

Zo merk je op dat je uiteindelijk niets hebt aan een gouden plak. Dat klopt: de waarde ervan is puur denkbeeldig. Ik denk wel 'es dat sport een soort surrogaat is voor de stammenoorlogen die vroeger werden gevoerd.

Dat oorlogszuchtige komt tegenwoordig o.a. tot uiting in het luchtafweergeschut (!) dat op de daken van Londense flatgebouwen staat opgesteld. De paranoia en de zinloze controles heersen alom, maar daar is gek genoeg weinig aandacht voor. En vlak naast de Olympische arena's strekken zich eindeloze sloppenwijken uit. Daar zou wat meer aandacht aan moeten worden besteed!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)