Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bezuinigen op de zorg is bijzonder gemakkelijk

In onze gemeente zijn drie verzorgings- en verpleeghuizen. Er zijn ook drie vestigingsmanagers en een directeur. Die directeur kan die wachtkamers voor de dood makkelijk alleen besturen, mits er in ieder huis maar een deskundige verpleegkundige aanwezig is. Tijdens een gesprek met meneer de directeur over een vriend van mij, die ernstige klachten over de behandeling had, heb ik die verwaande kwast medegedeeld dat hij te laat geboren was. Hij had beter de leiding kunnen hebben in een........ De naam van die instellingen noem ik niet. De redactie zou er terecht ernstige bezwaren tegen hebben. Eelt staat bekend als buitengewoon irenisch. Bijna niet kwaad te krijgen. Deze keer wel, omdat er ernstig onrecht plaatsvond, waar een weerloze onder te lijden had.
Sluit de zwakzinnigeninrichtingen. Tijdens de Europese kampioenschappen hebben we kunnen waarnemen dat het volkomen toevallig is als men er in terecht komt. Een paar tehuizen voor de hulpelozen is voldoende.
Bouw de Kinderbijslag af voor bestaande gevallen. Als ik mij niet vergis is het een door de Duitsers ingevoerde fokpremie. Voor nieuwe kinderen moet niet meer betaald worden. Het derde kind wordt belast met 120 euro per jaar.
Haal Kraamhulp uit het basis pakket. Met de mogelijkheid om deze apart te verzekeren. We zijn veel te overbevolkt.
Ieder kind dat niet geboren wordt is een geluksvogel. Schopenhauer zei dat niet geboren worden het grootste geluk is dat een mens kan overkomen.
Geen rollators en scootmobielen meer, waarvan de bezitters hardnekkig proberen om mensen die nog wel goed lopen ook in zo'n ding te krijgen.
Sportmensen dienen zelf een verzekering tegen de blessures af te sluiten.
Ook de schade die de werkgever door zijn geblesseerde medewerker oploopt dient verzekerd te zijn.
Rokers en drinkers hoeven ook niet uit de algemene pot geholpen te worden. Als een assuradeur zo gek is om die lui een verzekering aan te bieden mag dat. Als iemand zijn geld daaraan wil wagen is het best.
Dragers van erfelijke ziekten dienen verplicht gesteriliseerd te worden.
Dit mag ik zeggen omdat in mijn familie de ziekte van Huntington heeft huisgehouden. Nu ben ik te oud om het nog te krijgen. Eelt is de overlevende van een holocaust.
Toen ik jong was, kon je alleen maar besluiten om geen kinderen op de wereld te zetten. Sinds enige jaren is er o.a een voorspellende test. Mijn broer en zus kregen kinderen. Zelf zijn ze na een martelgang overleden en twee van hun kinderen ook. Er is nu een kleinkind ziek.
Die kinderen mis ik niet en mijn familie ook niet.
Zoals het leven komt moet je het nemen. Je kunt altijd nog gaan schrijven en hopen dat je boeken en columns succes zullen hebben. Hetgeen moeilijk is, maar dat is juist wel leuk. Iets wat je te gemakkelijk krijgt is minder waardevol
Bovendien ga ik de goede kant op.

Schrijver: Eelt, 4 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: emoties

-1.0 met 1 stemmen 1.558



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Peter
Datum:
8 augustus 2012
Eelt weer een goede column. Lekker sarcastisch.
Wanneer komt je tweede boek?
Vandaag voor de tweede keer begonnen aan 'Als ik me ophang breekt het touw.' Opnieuw boeiend

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)