Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het is altijd wat met het weer

Als je niet weet wat je zeggen moet begin je over het weer. De meeste mensen hebben nooit iets te vertellen. Dus wordt er nog eens uitvoerig herkauwd wat de media er over zeiden.
Nu wordt de bevolking weer massaal opgeroepen om veel te drinken. Aan die aansporing voldoe ik graag. Twee uitstekende flessen whisky staan klaar om mij het weekend door te slepen. Iedereen zegt dat ik het verkeerd begrijp, maar ik weet het beter. Water en andere dranken vind ik te flauw. Als ik stevig door drink weet ik niet eens meer dat het warm is.
Wat is het toch in dit land dat alles zo van commentaar voorzien wordt.
Zijn de inwoners niet meer in staat om zelf te denken?
Kennelijk niet. Bij voetbalwedstrijden zijn er altijd voor- en nabeschouwingen.
De weerman vertelt de mensen regelmatig hoe warm of koud normaal is. In de winter wordt er regelmatig een weeralarm afgegeven dat zelden klopt en waarover de burger dan weer boos is.

Nu is het zomer. Eerst werd er regelmatig verteld dat het abnormaal veel regende.
Nu horen we al een dag of tien dat er een hittegolf aankomt.
Waarom toch al dat gezanik? Ieder normaal mens kan dat toch zelf constateren.
Het wordt wat eentonig, maar ik blijf het herhalen: de media, vooral de tv, weten niet hoe ze al de beschikbare ruimte moeten vol wauwelen. Bij de publieke omroepen moet minstens een net verdwijnen. De commerciële zenders mogen allemaal weg, maar dat vind ik niet belangrijk. Die rommel wordt niet van mijn belastinggeld betaald. Hoewel hun uitzendingen van normale mensen achterlijk kleuters maakt.
Er zijn nog maar weinig mensen met een zinnige gedachte. Als je doorlopend idiote dingen hoort, word je debiel.

Nog even over het weer: lieve mensen, drink twee liter per dag en vooral geen alcohol. Ga niet in de zon zitten. Niet met de auto naar het strand want dat wil iedereen en dan zit je maar in de file en kom je gekookt op het strand.
Ga met het openbaar vervoer, als iedereen dat doet kun je veel vocht opvangen in de vorm van zweet van lotgenoten en hoor je halverwege dat het strand vol is en je terug moet. Veel automobilisten krijgen dezelfde boodschap.
Volg de raad van mij op. Hou alles in huis dicht. Deuren, ramen, gordijnen en doe het zonnescherm naar beneden. Ga bij een ventilator zitten en drink alcohol tot je laveloos bent. Last van de warmte heb je niet meer. Alleen de volgende dag een kater, je had ook het hele jaar moeten oefenen met drinken. Zulk noodweer daar moet je op voorbereid zijn.
Misschien wordt het wel net zo warm als op 20 augustus 1911. Er kan ook best een record gebroken worden. Spannend!
Bedenk wel dat oma van 90 jaar dit weekend misschien niet overleeft, maar anders was ze toch spoedig heengegaan.

Jammer dat de Bescherming Burgerbevolking niet meer bestaat. Die had eindelijk weer eens in actie kunnen komen,
Als ik, toen ik kind was, mij kritisch uitliet over het weer en vader hoorde dat kreeg ik een fikse draai om mijn oren. Nee, geen corrigerende tik, maar een echte klets. Vader vond: het weer is werk van de Heer. Daar mogen mensen geen kritiek op hebben.

Mensen geen gezeik over het weer. Je hebt al je vocht nodig. Zuipen!

Schrijver: Eelt, 20 aug. 2012


Geplaatst in de categorie: humor

1,3 met 7 stemmen 169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)