Inloggen
voeg je column toe

Columns

Afslanken, een belachelijk woord!

Het is geen Nederlands. Men valt af of wordt slanker. Natuurlijk beseft weer niemand dat het belachelijk Nederlands is.
Om de mensen die te zwaar zijn kan ik alleen maar lachen of griezelen.
Het toppunt van visuele ellende vind ik die oude zakken in een korte broek,lange sokken en sandalen. Hun buik is vaak zo groot alsof zij zwanger zijn van een drieling. Dit zijn de meest fervente 'afslankers.' Die nemen geen twee zakken chips per avond meer, doch slechts een. Ook geen heel krat bier, maar zij nemen een thuistap. Iedere dag patat met mayonaise is er ook niet meer bij. Het wordt alleen nog met pindasaus of curry gegeten. Kortom het zijn gigantische vechters tegen hun overgewicht.
Iedereen in hun omgeving zit vol spanning op hun hartinfarct te wachten, maar het wordt gewoon kanker omdat zij vergeten om groenten en fruit te eten.
Behalve deze strijders voor een platte buik zijn er ware helden. Die laten een maagverkleining doen. Het resultaat is aanvankelijk spectaculair. Aangezien zij toch teveel blijven bunkeren zijn zij vaak na een jaar weer wandelende vetklodders.
Veel van deze dikzakken lezen de boeken van allerlei dieet goeroes. Die spekken alleen de bankrekening der bedenkers van al die bezopen eet voorschriften.
Wat moeten deze bollebazen dan doen? Gewoon doorgaan met hun maffe eet- en drinkgewoonten. Dat scheelt enorm, het is een zegen voor de pensioenfondsen.
Bovendien kunnen zij beter wat jonger sterven, na een voor hen prettig leven dan gekweld door schuldgevoel en toch nog te vet.
Er zijn ook veel dames te vet. Dit is helemaal niet om aan te zien. Borsten als hete luchtballonnen, waaronder de smet welig tiert. Gehuld in een broek waarin zij een kont hebben als een landmijn, niemand durft er aan te komen, bang dat het apparaat ontploft en de ontlasting die kontpakker zal bedelven.
Zij drinken geen bier, maar gewoon twee flessen wijn per dag. Om al het vet kwijt te raken Sonja Bakkeren zij. Die vrouwen vinden nieuwe werkwoorden uit. Creatief, maar gewoon iedere dag bruin brood eten en veel gezonde groenten, geen hamburgers en frikandellen daar denken zij niet aan.
Laat maar gewoon doorgaan. Er worden vast minder kinderen geboren. Iedere man is bang om onder te komen liggen. Dat scheelt weer in het aantal dure kinderen dat geboren wordt.
Ieder mens dat door een ziekte zo vet is hoeft zich deze tirade niet aan te trekken.
Het is echter wel zo dat al die wandelende vetbergen aan de ziekte obesitas lijden.
Zelf heb ik een advies voor de stakkers, ga een boek schrijven.
Sinds ik mijn boek geschreven heb ben ik 22 kilo afgevallen. Door de columns ben ik nog verder aan het 'afslanken' omdat veel lezers mij verkeerd begrijpen. Zij lezen nooit wat, maar dit is gratis.
Hun onbeholpen gestamel bezorgt mij het zuur.
Toch ga ik ijverig verder. Ik wil best nog meer vet kwijt en ben aan een tweede boek bezig. Ik hoop vurig dat het veel ergernis zal wekken want die overbevolking vind ik zeer bedenkelijk. Ergernis is niet gezond, maar het is een hobby van veel mensen. Derhalve mag ik weer op een goede verkoop rekenen.

Schrijver: Eelt, 1 sep. 2012


Geplaatst in de categorie: humor

1,8 met 22 stemmen 527Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Boomvader Ruerd
Datum:
3 sep. 2012
Tsja overbevolking is een vreemd fenomeen, hier in Nederland kunnen we bijna struikelen over elkaar. Terwijl daar in Rusland een wereld aan ruimte is, de bevolking schijnt er zelfs te krimpen. Siberië is groot, groot genoeg om al die mensen hier die elkaar toch al in de kou laten staan. Ik stel mij zo een exodus voor, dat vind ik toch heldhaftiger en menslievender als wensen dat al die gezette mensen het loodje leggen.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
3 sep. 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Dat geldt ook voor het gebruik van het Nederlands, zullen we maar zeggen :-).

Er zijn mensen die het aan zichzelf te wijten hebben dat ze veel te dik zijn, maar sommigen kunnen er inderdaad niets aan doen. Ik heb het idee dat veel mensen een leegte in zichzelf voelen en die dan op moeten vullen door te eten. Dat wordt in de hand gewerkt door fast food-ketens die je op elke straathoek kunt vinden. Dieetgoeroes vertrouw ik evenmin. Hun methoden werken vaak niet.
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 sep. 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Niet graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)